Blooc Friends – Maja Littmarck Swiech

Hur mår du idag?

Finemang!

För de som inte vet vem du är, kan du berätta lite om vem du är?

Stockholmskvinna och Lidingöbo som älskar naturen men behöver ett riktigt rågat mått glitter och glam emellanåt. Började yrkeslivet inom smycken med eget märke och fortsatte sen in i modebranchen och nu är det Online Retail inom mode samt kommunikation för ett fastighetsutvecklarbolag som sysselsätter mig.

Vad är det som driver dig i din roll?

Friheten och kreativiteten.

Om du skulle träffat dig själv som student vad skulle du givit dig själv som karriärstips?

Läs lite lite EKONOMI innan du drar igång något för tusan, så blir det smidigare sen!

I din roll, vad inspireras du av och har du några förebilder?

Jag inspireras av kvinnor med ”go” och power. Bransch eller roll spelar ingen roll. Det finns många kända kvinnor med en inspirerande energi men de jag får absolut mest inspiration av är min mamma, min mormor och framför allt mina drivna nära väninnor som följer sitt hjärta och sin passion.

Din stil är:

Hemma vill jag gärna ha det lite spännande, gillar när det finns en historia och minnen eller en betydelse med ett föremål; en till synes vanlig manick och pryl blir till ens egna skatt. Jag gillar att använda naturliga material, gärna i mörka färger. Gillar lite tyngre färger över lag och lägger gärna en extra peng på bra och fin belysning.

Favoritmöbeln hemma:

Platsbyggda byrån för smycken och andra accessoarer i klädkammaren.

Vad säger vännerna när de är hemma hos dig:

Wow! Hahaha skryt-alert! (Maken är bra på att gå all-in när han ritar hus)

Största inredningsutmaningen just nu:

Att hitta snygga rullgardiner och få dom på plats och att hitta jättesnygga jättegardiner till vårt fönsterparti som är över 6 meter högt.

Stoltaste projektet:

På hemmaplan är det mitt hus i sin helhet och i livet är det ett gammalt projekt då jag för länge sedan startade en produktion i Soweto där kvinnor kunde få arbeta under säkra förhållanden.

Bästa köpet:

Tomt på Lidingö och ett par lårhöga Acneboots som inte fått klappra runt på stan på ett tag men snart är det väl säsong för det också.

Samlar på:

Lite omedvetet börjat samla enormt mycket på fina necessärer och askar.

Pinsammaste köpet:

Måste nog säga nätlinne här – Brynja, bara ordet är ju pinsamt. Hur kunde man gå med det på sig?!

Senaste köpet:

Löparskor

Vad är hållbarhet för dig?

En livsstil och ett tänk som tar avstånd från konsumtion i ett slit-och-slängmanér, att välja med hjärtat mer än plånboken när det är möjligt och såklart att tänka på kommande generationers livskvalité och framtid. Men även att se till man skapar sig ett hållbart leverne så att ens egna liv levs och inte bara jobbas igenom till exempel.

Favoritdesigner:

Yves Saint Laurent

Inspirationskälla:

Olika magasin, instakonton, mina väninnor och att bara kika på folk på stan ger ideer.

Vad tror du om framtidens bostad?

Mindre yta, mer miljösmarta funktioner och smarta materialval. Fler hyresbostäder och förhoppningsvis då även en schysst hyresbostadsmarknad. Mer grönt ätbart i vår direkta närhet. Tror att vi kommer behöva lämna renoveringsfixeringen, det borde nästan inte vara lagligt egentligen att hiva nästan nya kök och badrum för att kunna flippa en lägenhet efter nåt år – även om pengen är lockande. Vilket materialslöseri det är när man tänker på det!

Vad läser du just nu?

Björnstad-serien, Den underjordiska järnvägen, Medan Han Lever och Men mest Pettson och Findus.

Bästa stylingtipset:

Gärna lite mer av mycket än lite av allt och se till att dina saker och prydnader är till för att skapa en härlig stämning och atmosfär istället för att vara ett kvitto på att du läst senaste inredningstidningen. Plocka hellre in blommor och annat grönt från naturen istället för att enbart köpa snittisar.

När det gäller styling av sig själv så tycker jag att andras tycke inte ska påverka en, man ska köra på det man trivs i och viktigast är att det ju inte är så viktigt på riktigt.

Bästa inredningspresenten:

En riktigt bra bricka skulle jag bli väldigt glad över. Fint att ställa tjusiga småsaker på när den inte används i köket.

Hur bra är du på hantera work-life-balance?

Nja.. men har man ett jobb man gillar är ju problemet i alla fall lite mindre, lucky me!

Vad är ditt största misstag i din karriär?

Att jag tog en anställning helt plötsligt, jag trodde att jag tänkte smart men det var ogenomtänkt. Käftsmäll när du varit egen en lång tid hahaa! Men, det lärde mig väldigt mycket om mycket.

Favoritbutik:

Har ingen för tillfället. Handlar mycket på nätet men är inte lojal mot någon specifik. Suktas och fluktar dock väldigt ofta på Artilleriet.

Hur ser en perfekt lördag ut?

Upp lagom tidigt, kaffe te kaffe te kaffe och sen frukost med familjen och ett myller av småbilar plus bilböcker som den minsta ägnar sig åt. Sen ner till Elfviks Gård som ligger ett stenkast bort; titta på djuren, sitta på traktorn, fika eller lunch på Nyfiket. Middag hemma, helst från Nyko och efter barnnattning är det läge för en bok eller nåt litet projekt.

Vad gör du om 5 år?

Något bra för världen.

Om du skulle välja ut en detalj i våra bostäder från Blooc, vad skulle det då vara?

En färgglad trappa alla dar i veckan! Och en spegel.

Vem vill du tipsa om för kommande reportage i Blooc Friends?

Har inte varit hemma hos henne på väldigt väldigt länge men det bara måste vara häftigt hos henne fortfarande, Caroline Jungsand som är grundare till Juno PR.

Sist men inte minst – Vi vill veta var du vill bo! Var önskar du att vi utvecklar nästa bostadsområde?

LIDINGÖ!


Önskar du också Lidingö? Kopiera bilden och publicera på dina sociala kanaler. Glöm inte hashtaggen #jagönskarlidingö och #blooc.

Följ Maja på Instagram.

Nyhetsbrev
Gå med i vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!