Blooc Friends Edition – Linnea & Micke

Hur mår ni idag? 
Vi mår fantastiskt bra och njuter till fullo av huslivet i sommarvärmen – det är det bästa vi har gjort, förutom våra två barn.

 

För de som inte känner er, vilka är ni?
Vi är Micke och Linnea, 44 respektive 33 år gamla och bor här med våra två barn Bianca, 3 år och Bernard 5 månader. Micke kommer från Stockholm och är uppvuxen i Bromma men har bott i innerstan senaste 20 åren. Han är arkitektson med stor passion för inredning och har odlat sitt snickeriintresse under åren genom renovering av lägenheter. Linnea, som ursprungligen kommer från Eskilstuna men flyttade till Stockholm i samband studierna, kommer från ett hem där inredning stått i främsta fokus med inredningsbutik i hemmet som mamma Maria drev och en ständigt pågående renovering av pappa Mats. 

Vad jobbar ni med?
Micke jobbar som ekonom på SEB och Linnea är läkare inom gynekologi och förlossning.

 

Vad betyder ett hem för er?
Det betyder trygghet, lugn och ro, och kärlek. Nu för tiden har vi i princip hela vårt sociala liv hemma; vänner och familj kommer hit och umgås, så för oss är det viktigt att ha det fint både för vår egen och andras skull.

Varför valde ni att titta på ny bostad?
Vi bodde i en vind på 58 kvm, mitt i city, och väntade vårt andra barn – det var dags att flytta till större. 

 

Vad var viktigt när ni skulle flytta till ny bostad?
Vi kollade både på lägenhet och hus, men var lite rädda för att lämna vårt sociala liv i stan och ville inte renovera för mycket med tanke på att en bebis var på väg. Vi ville gärna bo i ett område där vi kände någon, eller där vi i alla fall kunde lära känna andra barnfamiljer. Arkitektoniskt var mycket ljusinsläpp, öppen planlösning, och minst 3 sovrum önskemål men inte krav. 

Ni bor i en bostad utvecklad av Blooc, vilket område bor du i?
Södra Viggbyholm 

Varför valde ni att köpa nyproduktion?
Vi ville ha så lite renovering som möjligt, och blev tipsade om Blooc av våra vänner, som köpt ett av de andra husen i Viggbyholm. Beslutet växte fram under några månader när vi insåg att vi fick både socialt liv och en nyproducerat hus med det lilla extra – otroligt fina materialval, genomtänkt planlösning, personliga detaljer och mycket sociala ytor. Färgval och design kändes dessutom väl avvagd, trendig och vågad snarare än standard.

Många undrar hur man löser boendesituationen inför inflyttning i och med att det är lite längre tillträdestid för nyproduktion, hur gjorde ni?
Vi bodde i andra hand ett par månader och magasinerade våra möbler, det gick jättesmidigt. Vi tog med oss det viktigaste, och hade det lite spartanskt ett tag, men kände desto större lycka att komma till det nya huset! 

 

Hur skulle ni beskriva området där ni bor?
Södra Viggbyholm är en del av Täby kommun och ligger 15 min bilväg från centrala Stockholm längst med vattnet mot Norrtälje. Det är ett litet område med hästhagar, båthamn och ängar. Alla hus är av olika ålder och stil, och invånarna likaså. Här finns en förskola och en låg- mellanstadieskola, och alla hälsar på varandra under promenaderna. 

 

Om ni skulle välja ut en detalj i våra bostäder från Blooc som ni gillar allra mest, vad skulle det då vara?
Glasdörrarna mellan matsal och vardagsrum.

Har det varit lätt att hitta vänner i det nya området?
Vi bor ju just nu grannar med några av våra bästa vänner, men även de andra familjerna i parhusen och andra barnfamiljer i området har blivit kära vänner. Alla har barn på samma förskola och vi ses ofta i den lilla lekparken vid vattnet. 

Vad säger era vänner när de kommer hem till er?
Många säger i alla fall att de tycker vi har väldigt snyggt hemma, men jag kan inte ta åt mig någon ära, haha, det är Micke som står för smaken. Och många nämner att är ljust, men ändå mycket färger, att det är häftigt med fönsterpartierna, glasdörrarna och kul med färgvalet i kök och badrum. 

Beskriv er stil:
Nytt blandat med gammalt, design blandat med IKEA, vitt i botten med mörka möbler och tavlor som kontrast, ett par egenskapade möbler såväl som konst från Mickes pappa. Och så lite humoristiska inslag. 

Vad var viktigt när ni skulle inreda er bostad?
Vi har inte inrett färdigt riktigt än, det får växa fram. Micke är definitivt den mest inredningsintresserade i vårt hem, han planerar de flesta inköpen och stressar inte fram beslut. Vi tänker på att köpa saker vi vill ha länge, utnyttja ytorna maximalt, inreda på ett sätt som passar när man har små barn, och skapar trivsel. 

Favoritmöbeln hemma:
Fåtöljerna, Spanska stolen. Men även matplatsen med matbordet i ask, som Micke gjort själv, lampan Big Bang och Thonetstolarna. 

Största inredningsutmaningen just nu:
Att ha snyggt men samtidigt barnsäkert, haha.

Samlar på:
Vinkorkar.

Pinsammaste köpet: 
Pinochiotratten

Senaste köpet:
Sänglampor

Vad är hållbarhet för er?
Att köpa nåt som man har kvar väldigt länge, en klassiker som håller och blir snyggare ju mer sliten den blir. 

Favoritdesigner: 
Børge Mogensen

Inspirationskälla: 
Residence, Intragram, Bukowskis

Vad tror ni om framtidens bostad? 
Det uppkopplade hemmet med mer hållbara materialval, energiförsörjning, och vitvaror.

 

Vad läser ni just nu? 
Reminiscences of a Stock Operator/To Kill a Mockingbird

Bästa inredningspresenten:
Snittblommor, inte så hållbart men få som unnar sig själva det och det är så otroligt njutbart i nån vecka i alla fall.

 

Hur ser en perfekt lördag ut?
Vaknar utvilade efter att barnen sovit bra. Vi har fredagsstädning, så det är nystädat, tvättkorgen är tom och morgonsolen skiner in genom fönstret i köket. Vi äter frukost, tränar och barnen springer mellan husen och leker med grannbarnen. Lunchen intas ute på altanen när Bernard sover. Eftermiddagen består av lek, gos och förberedelser för middag med vänner. Kvällen är fylld med skratt, god mat och vin.

Vad gör ni om 5 år?
Njuter av en uppvuxen trädgård, kanske skördar några egenodlade grönsaker från densamma och känner att alla rum är fyllda med minnen och möbler som skapar ett komplett hem. Om det blir fler barn kanske även Micke har fått börja renovera för att skapa ett till barnrum. 

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!