Blooc Friends – Theresa Pauli

Hej Theresa! Hur mår du idag?
Jag mår fint! Ljus för mig är som att ge mig energi intravenöst. Min sinnesstämning påverkas mycket av ljuset så därför mår jag extra bra en sån här dag i september när det är soligt, krispigt i luften och underbart ljus.

För de som inte vet vem du är, kan du berätta lite om dig själv?
Mitt namn är Theresa Pauli och jag jobbar som inköpare på Arket. I mitt jobb skapar jag tillsammans med mitt team välgjorda och hållbara produkter och försöker förverkliga kundens önskemål. Jag bor tillsammans med min sambo Ludvig och min dotter Edie i en sekelskiftslägenhet på Södermalm i Stockholm.

Vad trivs du mest med i din roll på Arket?
Att få möjlighet att vara kreativ och bli betald för de. Jag trivs med att driva en process framåt och se resultat i form av att en ny produkt och kollektion skapas och möter vår kund.

Om du skulle träffa dig själv som student, vad skulle du ge dig själv som karriärstips?
Följa och lita mer på sina drömmar och magkänsla. Passion skapar driv och tillsammans med med lite envishet kommer du sjukt långt.

I din roll, vad inspireras du av och har du några förebilder?
Inspiration för mig kommer ofta ifrån tid för reflektion, att vistas på nya platser och i inspirerande miljöer. Jag har ingen specifik förebild, men jag inspireras ofta av stilsäkra människor som lyckas vara otroligt drivna och framgångsrika men samtidigt ödmjuka.

Hur skulle du beskriva din stil?
Många skulle nog säga genomtänkt, rätt avskalad och monokrom. Jag tycker inte om att ha för mycket saker, utan att var sak har sin plats, av en anledning. Jag tycker om mjuka, lugna nyanser som gärna får smälta in i varandra. Det tycker jag är behagligt och ger en sorts inre harmoni och möjlighet till avkoppling i hemmet. Sen gillar jag dynamiken av olika material och strukturer som möter varandra. Jag tror att min personliga stil också upplevs som ganska genomtänkt, men jag värdesätter att känna mig bekväm och snygg samtidigt. Det är härligt att få känna sig avslappnat snygg, det ger lite extra energi tycker jag.

Favoritmöbel hemma:
Vårt relativt nya matbord som är i en Grekisk sten som har ett väldigt speciellt uttryck och marmorering. Det är lite som ett konstverk i sig och går i princip inte att rubba… haha. Jag tycker även mycket om min killes 30-­‐års present. En superfin tavla gjord av Malin Gabriella Nordin och vår nya fåtölj som är en PK22 som jag länge drömt om.Vad säger dina vänner när de är hemma hos dig?
Att det är fint. Jag hoppas att de menar mysigt och hemtrevligt.

Största inredningsutmaningen just nu:
Att ”bli klar” med vår lägenhet, om man nu kan bli det… De är så många saker som ska falla på plats, många beslut och många inköp för att de ska bli en helhet tycker jag. Jag har ingen lust att ta snabba beslut om saker, utan vill gärna marinera inköpen innan jag slår till. Detta kan nog driva min kille till vansinne ibland. Så det är väl en utmaning i sig att komma framåt på ett eller annat sätt. Ha tiden och pengarna. Men jag känner mig själv rätt väl och vet därför exakt när jag något känns rätt och långsiktigt, måste bara invänta att den magkänslan infinner sig.

Stoltaste projektet:
Det måste vara renoveringen av vår lägenhet. Att resultatet tillslut blev väldigt nära vår vision och att även de små detaljerna föll på plats och gick att genomföra. Jag har väldigt höga krav på det jag tar mig för, så därför är jag extra glad att även jag känner mig nöjd med resultatet och att jag fått lite erfarenhet.

Bästa köpet:
En Flos ”Taccia” lampa som jag köpte för många år sen. Den ger stämning var man en placerar den och den har jag haft glädje av under en lång tid utan att någonsin tröttna på.

Samlar på:
Skålar av alla dess slag. Kan bli blown away och får lite puls när jag ser någon fin keramik som jag oftast inte kan slita mig ifrån. Det är nog ett lite sjukligt beteende.

Pinsammaste köpet:
Köpte någon form av lergods på Myrorna för inga pengar som jag försökte övertyga min kille om att det var en fin prydnad, men som han senare frågade om han fick slänga den där konstiga ”askkoppen”. Visste inte vad jag skulle svara då den var just speciell, men oklart om den var fin eller ett försök att köpa något annorlunda.

Senaste köpet:
Ett kök, ett badrum, en lampa och en fåtölj.

Vad är hållbarhet för dig?
Att konsumera färre och bättre saker och tillfredsställelsen i att hitta något som jag vet att jag kommer att leva med länge, oavsett om det är en möbel, kläder eller någon liten pryl. Något som ger mig den där känslan av att jag har gjort ett bra val och prioriterat kvalité. Det är långsiktighet för mig.

Favoritdesigner:
Möbler av Charlotte Perriand är en drömmig favorit. Även Poul Kjaerholm och Giacomo Castiglioni för Flos faller jag lätt för.

Inspirationskälla:
Nya och gamla miljöer, min omgivning, min sinnesstämning, kreativa och drivna personer, intervjuer med intressanta människor, mat, ljus och böcker.

Vad tror du om framtidens bostad?
Jag tror att människor i allt större utsträckning kommer att leta efter mer långsiktiga boenden och förhoppningsvis ser sin bostad som en investering. En plats där man kan finna ro och harmoni och gör genomtänkta val av kvalité.

Vad läser du just nu?
Jag är en person som ofta läser klart böcker på min semester. Just nu läser jag en bok som heter ”Små stora saker” av Jodi Picoult. Ofta påbörjar jag flera olika böcker, eller har olika typer av böcker påbörjade samtidigt.

Bästa stylingtipset:
Personliga böcker, konst och blommor och små objekt med en historia. De ger mig en känsla av hemtrevnad och personlighet, på ett sätt som speglar vem som bor där. Sen gillar jag doftljus för att jag tycker de kan sprida ett behagligt lugn i ett rum.

Bästa inredningspresenten:
Jag önskar mig gärna konst och belysning. Att ge bort skulle jag nog säga en bok, gärna en som är utvald för att passa just den personen.

Hur bra är du på att hantera work-life-balance?
Jag upplever att jag bli bättre och bättre. I bristen på överflödig tid och känslan av att ha många olika intressen jag vill fokusera på och ha barn, tror jag att jag blivit mer effektiv och bättre på att prioritera min tid. Men jag kommer aldrig att bli riktigt bra på de och det är något jag tycker är helt ok, för det är både de positiva och baksidan med att få jobba med ett av sina intressen.

Vad är ditt största misstag i din karriär?
Jag ångrar ingenting hittills. Jag tror att alla mina val, små som stora lett till de jag gör och har nog bara skapat större insikt. Men det finns många yrken som fascinerar mig, så som arkitekt eller psykolog.

Favoritbutik:
Jag tycker att alla dessa miljöer är väldigt inspirerande på sina sätt. The Row butiken i L.A och Loewe butiken i Madrid är favoriter. Senast jag besökte Galerie Half i Los Angeles blev jag väldigt inspirerad. Många fina möbler på en och samma plats och en miljö som får en att vilja flytta in. I Stockholm tycker jag att Byredos shop-­in-shop på NK är väldigt fin.

Vad gör du om 5 år?
Då har jag förhoppningsvis utvecklat en av mina drömmar till något konkret.

Om du skulle välja ut en detalj i våra bostäder från Blooc, vad skulle det då vara?
Jag tycker om det fina med att det känns som en kombination av en klassiskt och tidlös grund med moderna inslag. Det är harmoniskt och en bra balans i varje projekt. Man får känslan av en röd tråd, även om varje projekt blir unikt i sitt slag och där tycker jag valet av sten är en intressant detalj som sticker ut.

Sist men inte minst – vem vill du tipsa om för kommande reportage i Blooc Friends?
Jag vill tipsa om en bekant till mig, Alina Brane. Vi har otroligt olika inredningsstil, hon är mer färggrann och loud i sin inredning i jämfört med min mer dämpade palett. Men jag tycker att det är inspirerade då det sticker ut och är något annat än mycket av de man ser i Sverige just nu. Hon är framförallt en driven och härlig person och jag gillar hennes personliga stil.

Vill du se mer av Theresa? Kolla in hennes Instagram här!

 

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!