Slottsträdgården – Mäklaren berättar

Ni är ansvariga mäklare för vårt bostadsprojekt Slottsträdgården och vi vet att våra bostadsköpare är nyfikna på området! Vad är det bästa med att bo i Steninge Slottsby?

Steninge är en historisk plats med vackra Steninge Slott från 1600-talet och den charmiga Stenladan från 1800-talet med butiker, handelsträdgård och restaurang. I slottsbyn efterstävas det att bibehålla den gamla charmen när nya bostäder planeras i området och ett genomarbetat gestaltningsprogram sätter prägel på alla bostäder som byggs. Det finns många fördelar med att bo i Steninge, men något som sticker ut är läget – närheten till Sigtuna, Märsta, Stockholm och Arlanda. Det är också ett väldigt familjevänligt område med grönskande natur, badplatser och båtliv.

Var ligger Steninge geografiskt och projektet mer specifikt?
Steninge ligger några minuter från Märsta och Sigtuna. Arlanda tar man sig till på 10 minuter och Stockholm ligger cirka 30 minuter bort. Området är uppdelat i 11 tun. Slottsträdgården ligger i Tun 7 där det är 7 minuters gångväg till Stenladan som ligger precis intill slottet och början av Steninge Slottsby.

Hur ser kommunikationen ut till och från Steninge?
Idag finns en busshållplats vid Stenladan som enkelt tar dig till Märsta centrum- /station där möjligheten finns att hoppa på tåget – Slottsbyn är ett perfekt område för pendlaren.

Vad kan man göra för aktiviteter i Steninge Slottsby med en kortare promenad eller cykeltur?
Det finns otroligt många möjligheter att hitta på aktiviteter i Steninge. Närheten till Mälaren – simma på sommaren, skridskor på vintern, gå ner till den planerade marinan, paddla kajak eller fiska. Upplandsleden ligger intill Steninge med fantastiska vandringsstråk. Det planeras även för ridanläggning, två löpslingor och utegym.

Berätta om era smultronställen!
Är man ute efter en god lunch så kan vi rekommendera att gå till Stenladan på helgen och besöka restaurangen, fantastisk god mat i härlig miljö. Kan även rekommendera Steningebadet för den badsugne.

Var ligger närmaste förskola/skola?
I
 Steninge Slottsby kommer det att byggas en förskola och en grundskola med idrottshall i Tun 5, som ligger precis intill Slottsträdgårdens Tun 7. Idag finns en provisorisk förskola.

Många av våra kunder är unga par eller barnfamiljer. Vilka grannar kan de som flyttar in i Slottsträdgården förvänta sig?
Vi ser framför oss att majoriteten som flyttar till Steninge Slottsby kommer vara barnfamiljer där man kan knyta vänskapsband och stark gemenskap bland de boende. Läget är perfekt för den som pendlar och för den som är ute efter fantastisk natur.

Hur tror ni att Steninge kommer att utvecklas över tid – stadsmässigt, prisutveckling och efterfrågan?
I Steninge planeras det att byggas totalt runt 750 bostäder. Vi på Riksmäklaren har genom åren varit med från start i flera nya stadsdelar, och vi tror att Steninge kommer att utvecklas till att bli ett fantastiskt område med god service. Vi skulle bli förvånade om det inte öppnar en matvarubutik inom en snar framtid. Prismässigt tror vi att det kommer att stå sig starkt och att efterfrågan kommer att öka. När bekanta besöker dig för första gången i din nya bostad finns en risk att de kommer bli avundsjuka på områdets läge och charm.

Kontakta Matts Lüllmaa och Ulrika Lööf om du är intresserad eller vill veta mer om Slottsträdgården och Steninge Slottsby! Här kan du läsa mer om projektet.

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!