Läs vårt senaste reportage Hemma Hos modestylisten och skribenten Beatrice Trodden

Blooc Friends – Beatrice TroddenHur mår du idag?

Toppen, tackar. Har haft ett par superhärliga helger i rad så även om det är mycket jobb i veckan så känner jag mig så nöjd och utvilad.

För de som inte vet vem du är, kan du berätta lite om vem du är?

Jag jobbar som modestylist och skribent. Jag jobbar frilans med allt från editorial jobb till tidningar, till e-commerce och reklamplåtningar. Skriva gör jag också till tidningar och så jobbar jag direkt med olika märken med att skriva och skapa content. Jag började jobba med mode när jag bodde i London för många år sedan och flyttade tillbaka till Stockholm när jag blev moderedaktör på The You Way. Nu har jag varit frilans i ett par år och eftersom man precis fått ett ett-års jobbuppdrag i Barcelona så är jag baserad här i Spanien just nu. Men det blir ju en del fram och tillbaka med jobb eftersom de flesta av mina kunder är i Sverige.

Du verkar vara otroligt driven som person
– vad trivs du mest med i din roll?

Att ingen dag är sig lik och att jag hela tiden får hålla mig på tårna eftersom uppdrag kan vara så olika. Jag älskar variationen i att jobba både som stylist och med att skriva och skapa content – att hela tiden få lösa olika kreativa pussel.

Om du skulle träffat dig själv som student vad skulle du givit dig själv som karriärstips?

Att inte stressa så mycket över att saker inte händer så fort som jag vill och att jag inte alltid behöver veta exakt vad nästa steg är och ha en perfekt plan. Särskilt som frilansare vet man aldrig vilka möjligheter och uppdrag som ligger runt hörnet.

I din roll, vad inspireras du av och har du några förebilder?

Oj, jag inspireras av massor av olika saker. Böcker, filmer, inredning, fotografier, folk på gatan, olika utställningar, byggnader… ja nästan allt runtomkring mig kan inspirera på olika sätt.

Din stil är:

Min stil förändras och utvecklas hela tiden. Pratar vi just inredning så känner jag till exempel att jag dras till en helt annan typ av saker nu när jag är i en annan stad med ett så annorlunda klimat och social atmosfär än Stockholm. Men underliggande är den väl ganska enkel och minimalistisk. Just nu dras jag mot naturmaterial, texturer och organiska, ojämna former och färger i keramik.

Favoritmöbeln hemma:

Jag har ett glasbord från Gubi som jag älskar! Nu har jag och min man ju flyttat till Barcelona i ett år och har inte med oss det, och jag saknar faktiskt den detaljen i mitt hem. Men jag har även en fin lampa från Watt & Vekes samarbete med Hanna Wessman som jag smög ned i en av flyttlådorna, så den har fått bästa plats i nya vardagsrummet.

Största inredningsutmaningen just nu:

Detta år hyr vi ut vår lägenhet i Stockholm och hyr själva en möblerad lägenhet här i Barcelona, så den störta utmaningen är att hitta olika knep att få den att kännas hemma och som ”jag”. Man kan ju inte byta ut möbler, så jag tänker väl mer på vilka små detaljer och förändringar jag kan göra för att få till en fin stil här.

Bästa köpet:

Sköna huvudkuddar och en hård madrass till sängen. Vi köpte precis båda delarna och det finns inget som känns så viktigt – det gör en sån skillnad för sömnen, även om man kanske inte märker det i själva utseendet av rummet. Sängen måste vara bekväm och mysig!

Pinsammaste köpet:

Tror inte jag köpt något pinsamt direkt, men jag har ju köpt en del saker under åren som jag tröttnat på lite för snabbt och inte tyckt varit så fint längre. Särskilt prydnadskuddar har blivit utbytta ganska ofta.

Senaste köpet:

En kudde! Blev en i en väldigt neutral färg och med olika texturer och detaljer. Nu ska jag bara bestämma om den hamnar i vardagsrummet eller sovrummet.

Inspirationskälla:

Jag hittar så mycket inspiration på Instagram, både till mode och inredning. Men även fina coffee table-magasin och böcker.Vad läser du just nu?

Jag har ofta mer än en bok på gång samtidigt och just nu är det Manhattan Beach av Jennifer Egan och George Orwells 1984.Bästa inredningspresenten:

En fin kruka med en växt i

Favoritbutik:

Brandstationen på Hornsgatan i Stockholm och Domestico Shop och en butik som heter Son & Calm i Barcelona

Hur ser en perfekt lördag ut?

Jag älskar långsamma mornar på helgerna, så jag skulle börja med en lång brunch eller frukost hemma med min man. Sitta och läsa med en kopp kaffe, kanske göra en ansiktsmask. Sen en hike upp till Tibidabo eller en promenad runtom i Gracia där vi bor just nu. Kika lite i butikerna, sen ta en kaffe eller ett glas vermouth på ett ett ställe på någon av torgen. Sen möta upp med några vänner och låta ett glas vin övergå i middag.

 

Vad gör du om 5 år?

Jag har ingen aning! Jag planerar aldrig så långt fram – det är ju omöjligt att veta vad som kommer hända. Jag tar livet som det kommer helt enkelt.

Om du skulle välja ut en detalj i våra bostäder från Blooc som du gillar extra mycket, vad skulle det vara?

Skåpluckorna med läderhandtag i stället för klassiska knoppar.

Vem vill du tipsa om för kommande reportage i Blooc Friends?

Carin McCormac!

Sist men inte minst – Vi vill veta var du vill bo!
Vilket område önskar du?

Söderort i Stockholm – Typ Årsta eller Liljeholmen/Gröndal. 


Önskar du också Årsta? Spara ner bilden och publicera på dina sociala kanaler med #jagönskarårsta och #blooc  – Du kan påverka var vi utvecklar nästa bostadsområde.

Följ Beatrice Trodden på Instagram

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!