Hållbarhet

Vi tror på att hållbarhet måste genomsyra hela organisationen om det skall bli tillräckligt starkt. På Blooc arbetar vi utifrån ett ”Slow design”-perspektiv, vilket innebär att vi förbättrar våra bostäder istället för att rita om och ritar nytt från grunden i varje nytt projekt. Som ett resultat får vi mer tid över till att lägga lite extra kärlek på detaljerna, som gör hela skillnaden. Våra bostäder får dessutom rätt pris så att många fler har råd att köpa eller hyra.

Världen står inför stora utmaningar när det kommer till vår gemensamma planet. Vi vill att det skall vara enkelt att leva hållbart i en bostad från Blooc. På Blooc arbetar ständigt med att utveckla praktiska lösningar i bostäderna som gör att de som flyttar in kan leva hållbart. Våra bostäder byggs dessutom i trä, som är det mest miljövänliga alternativet vid nyproduktion. Betydligt bättre än stål och betong. Många av våra produkter och material i bostäderna är Svanen-märkta.

I de färdiga bostäderna är energiförbrukningen i fokus. Våra bostäder är välisolerade, har effektiva uppvärmningssystem och är utrustade med energisnåla hushållsmaskiner. Det ger en snäll bostad – både mot plånbok och miljö.

Bloocs bostäder produceras av familjeägda Derome-gruppen, en av Sveriges största koncerner inom bostadsproduktion. Råvaran hämtas ur skogar i närområdet och företaget arbetar aktivt för att allt som produceras ska kunna återanvändas eller återvinnas med minsta möjliga miljöpåverkan. Exempelvis så omvandlas alla restprodukter till biobränsle.

Hållbart boende utanför city-kärnan

Läs mer om våra bostäder

Var vill du bo? Önska var vi utvecklar nästa bostadsområde.

Prova nu!
Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!