Kontakta oss

Har du frågor och funderingar om Blooc, våra projekt eller bostäder? Kontakta oss på info@blooc.se eller skriv till oss i vår chatt!

Här kan du också läsa mer om hur det går till att köpa eller bo i en bostad från Blooc.

Hittar du inte det du söker?

Chatta med oss!

1. Anmäl ditt intresse
När du hittat ett bostadsområde du är intresserad av kan du anmäla ditt intresse för att ta del av mer information om projektet. Vi har alltid först-till-kvarn-principen – du som anmäler intresse för ett kommande bostadsområde kommer alltså få förtur när det är dags för säljstart!

2. Säljstart & visningar
När det är dags för säljstart kommer ansvarig mäklare kontakta dig som har anmält intresse för projektet. I samband med säljstart håller mäklaren visningar och du har möjlighet att reservera eller boka din unika bostad. Mäklaren kommer vara din kontaktperson ända fram till att du flyttar in och svarar gärna på alla dina frågor och funderingar (högt och lågt)!

3. Reservera din bostad
Från och med säljstart kan du reservera din unika bostad. En reservation är inte bindande och är helt kostnadsfri. Väljer du att hoppa av så kommer bostaden gå vidare till nästa spekulant. En reservation gäller oftast i 1-2 veckor. Därefter tecknas ett bokningsavtal eller ett förhandsavtal.

4. Teckna avtal
När du har bestämt dig är det dags att teckna ett förhandsavtal! Förhandsavtalet är ett bindande avtal, så det är viktigt att du har finansieringen ordnad. I samband med att förhandsavtal tecknas får du en preliminär tid för tillträde. Ibland används ett bokningsavtal innan förhandsavtalet kan tecknas. Ett bokningsavtal är inte bindande. 3-6 månader innan tillträde tecknas ett upplåtelseavtal och då får du ett definitivt datum för tillträde. Om du köper en äganderätt tecknas i stället ett köpeavtal och ett entreprenadkontrakt.

5. Produktionsstart
När vi uppnått säljkrav sker ett avrop i produktionen. Det innebär att vi börjar producera din nya bostad! Vi håller dig uppdaterad under tiden och när husen är på plats och området börjar ta form så bjuder vi in dig till en visning på plats!

6. Besiktning
Snart är det dags för tillträde! Men innan du får dina nycklar ske en slutbesiktning för att kontrollera utförda arbeten. Slutbesiktningen utförs alltid av en oberoende besiktningsman så både du och vi kan känna oss trygga med att flytta in.

7. Tillträde
Äntligen är det dags! Nu får du dina nycklar och kan flytta in i ditt nya drömhem. I god tid innan tillträdesdagen får du information om tid och plats. På tillträdesdagen ska hela köpeskillingen finnas på föreningens bankkonto och i god tid kommer en faktura på betalningen skickas. Vid tillträde får du en bopärm med information om hur du tar hand om dina nya bostad, drift- och skötselråd och övriga instruktioner. Läs igenom dokumenten noggrant innan du börjar använda din nya bostad.

8. Efter inflytt
När du flyttat in i din nya bostad är du välkommen att kontakta bostadsrättsföreningens styrelse om du har frågor och funderingar – eller om du behöver göra en felanmälan eller reklamation. Läs igenom dina drift- och skötselråd innan du kontaktar styrelsen. Om du har köpt en äganderätt kan du kontakta din avtalspart, det vill säga det företag som utfört entreprenaden för din bostad.

Ritningar & dokument
Ritningar och annan information om din bostad hittar du bland dokumenten du fick i samband med tillträde. Om du inte hittar informationen du söker kan du kontakta din bostadsrättsförenings styrelse. Bor du i en äganderätt kan du vända dig till din avtalspart – det vill säga det företag som utförde entreprenaden för din bostad. Om du har frågor om en specifik produkt, kulör eller material kan du också kontakta oss på info@blooc.se.

Felanmälan & reklamation
Om du bor i en bostadsrättsförening är du välkommen att kontakta föreningens styrelse för reklamation och felanmälan. Om du bor i en äganderätt kan du kontakta din avtalspart – det vill säga det företag som utförde entreprenaden för din bostad. Följ instruktionerna du fick i samband med tillträde – och glöm inte att läsa igenom dina drift- och skötselråd innan du gör en felanmälan.

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!