Arkitektens inspiration – Ateljé Ö

Arkitektens inspiration är en serie av reportage där vi får ta del av vad arkitekterna på Blooc inspireras av och tips och råd som de delar med sig av. I det här reportaget intervjuar vi Anna som vill lyfta kontoret Ateljé Ö på Gotland.

Du har valt Ateljé Ö till Arkitektens inspiration – kan du berätta lite om företaget och hur deras arbete inspirerar dig?
Ateljé Ö är ett formsäkert kontor på Gotland som lägger stort fokus på hantverk. De har ett konstnärligt tänk i hur de jobbar och varje liten detalj är genomarbetat. Jag blir inspirerad av deras materialval samt de diskreta tekniska lösningar de väljer. Till exempel, i projektet Villa Butter har de ritat in infrästa kopparstuprör som jag tycker blir som ett smycke till huset.

Villan Butter. Bild från Arkitekten (Fotograf: Erik Lefvander)

Vad kan du berätta om arkitekterna bakom Ateljé Ö?
Jag tycker att Ateljé Ö är unik i hur de jobbar fram minimalist arkitektur som är välanpassad till platsen. Det tillsammans med deras tänk kring detaljer skapar vackert arkitektur!

Villa Djupvike. Bild: Arkitekten (Fotograf: Martin Brusewitz)

Vad är det som gör Ateljé Ö unikt? 
Jag tycker att Ateljé Ö är unik i hur de jobbar fram minimalist arkitektur som är välanpassad till platsen. Det tillsammans med deras tänk kring detaljer skapar vackert arkitektur!

Bunker 319. Bild: Ateljé Ö (Fotograf: Martin Brusewitz)

Har du någon favoritdetalj? 
Jag tycker det är kul att de jobbar in diskreta klickar av färg, så som i strömbrytarna.

Villa Butter. Bild: Ateljé Ö (Fotograf: Emil Lefvander)

Vad tar du med dig från Ateljé Ö och hur går det att applicera i ditt jobb eller i hemmet?
Det jag ta med mig från Ateljé Ö är vikten av att arbeta igenom detaljerna. Många tror att små komponenterna i ett hus inte spelar någon roll, tillsammans bildar de dock en helhet och det är därför jag tycker det är viktigt att tänka igenom dem för att på bäst sättet binda ihop huset.

Villa 319 på Gotland. Bild: Arkitekten (Fotograf: Martin Brusewitz)

 

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!