Hemma hos Henrietta Fromholtz

Hej Henrietta! Hur mår du idag?
Jag mår som solen. Har aldrig varit så frisk som nu, starkare än någonsin och livet är trots allt väldigt spännande at the moment.

För de som inte vet vem du är, kan du berätta lite om dig själv?
The basics: Henrietta, 28 år, jobbat med marketing i många år, på bolag som ABSOLUT, Wrapp och Ivyrevel, och har även en karriär som influencers på sidan. Jag älskar allt som är stort, glittrigt, färglatt, jag älskar också att tycka, debattera och driva viktiga frågor framåt. Ett problem och ämne som ligger mig varmt om hjärtat är ätstörningar.

Vad arbetar du med?
Jag har precis lämnat livet som frilansande marketing konsult och startat upp Courate – en helt ny shoppingplattform där du kan sälja och köpa av människor du litar på. Det vill säga – vi låter influencers, experter och creators kurera och sälja sina favoritprodukter direkt via sin egen shop. Det är dags att göra commerce lite mer mänskligt. Vi kör nu gasen i botten och bygger produkten, och så lanserar vi i höst.

Vad trivs du mest med i din roll och vad är det som driver dig?
Jag drivs av resultat, att fira framgång och göra det med människor som får mig att må bra. Jag drivs också av att bevisa för mig själv att allting är möjligt. Just nu träffar jag investerare varje dag, och inte tusan har jag gjort det förut. Det kändes omöjligt från start, men vips så har vi fått vår första investering till Courate och nu jagar vi nästa runda.

Och för att svara på vad jag trivs med – jag älskar att vara omringad av så ödmjuka, dundersmarta och annorlunda människor. Och att CMO på ett litet bolag inte betyder att göra en och samma sak.

Om du skulle träffa dig själv som student, vad skulle du givit dig själv som karriärstips?
Nörda ner dig totales i något ämne du gillar. Plugga via Youtube och bli bäst på någonting. Jag önska jag tidigare hade börjat lära mig koda

Hur bra är du på att hantera work-life-balance?
Jag är grym på det och vill även att Courates anställda ska bli lika bra på det. Jag har varit på för många arbetsplatser där fritid accepteras på natten, och jag vet hur dåligt jag mådde av det. Så nu försöker jag inspirera folk runt om mig att jobba hårt men med hjärtat. Så vill jag gå och träna vid 14 – då gör jag det, jobbar jag bäst på morgonen – då gör jag det, behöver jag träffa en vän vid 15 – då gör jag det. Trots det får jag mer än någonsin gjort.

Hur och var bor du?
Östermalm och har gjort det sedan jag flyttade upp till Stockholm år 2012. Men jag har köpt, sålt och flyttat runt lite, men jag älskar Östermalm. Jag bor i en tvåa på 71 kvm, färgglatt, roligt och personligt. Balkong, badkar, öppen spis och walk-in closet. Inte alls tråkigt!

Vad är det bästa med ditt hem?
Att jag aldrig tycker det blir tråkigt och att det är väldigt lätt att känna sig som hemma.

Vad säger dina vänner när de är hemma hos dig?
Som ovan – de känner sig som hemma, och så tycker de att det är sjukt personligt, passar mig och min kille och så undrar många om jag kan hjälpa de med lite tips att ha på väggarna. och så har vi MASSA växter som folk blir glada av.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
Den är galen, glad, gammal och ny och den genomsyrar ”more is perfect”.

Har du något inredningstips du vill dela med dig av?
Alltså gå till Myrorna – herregud så mycket vackra ting man kan hitta. Också – go green! Fyll hemmet med massa härliga växter och byt sticklingar med kompisar. Och också – våga vara vågad.

Vilken är din favoritmöbel hemma?
Min Jetson Dux fåtölj och mitt matbord i glas.

Nytt eller gammalt?
BOTH!! Kan inte välja. Eller om jag måste så säger jag gammalt.

Drömmer du just nu om något speciellt när det kommer till inredning?
Njaaa, mest ett större hem så jag kan få bygga ett bibliotek och fylla alla hyllor med album.

Vilken är den största inredningsutmaningen just nu?
Att jag vill ha mer fina ting, men får inte plats.

Samlar du på något?
Samlar på jackor om du frågar Johan. hehe…

Vilken är din favoritbutik?
Älskar Nordiska Galleriet, Stockholms Auktionsverk, Zara Home.

Vi har väl alla köp vi ångrar – vilket är ditt pinsammaste köp?
Haha! Jo du, när man var 17 år och skulle gå och spruta gegga in i läpparna. Det tyckte jag var en bra idé innan, men ångrade mig direkt efter.

Vad är hållbarhet för dig?
Kopplat till hemmet, så är det långsiktiga köp som man aldrig tröttnar på.

Vad läser du just nu?
Jag lyssnar mest, då jag inte är en bok-person. Men varje kväll läser jag förundersökningsprotokoll från olika fall. I mitt andra liv ska jag bli utredare..

Hur ser en perfekt lördag ut för dig?
Jag har en härlig löptur runt Djurgården, jag och min fästman käkar sedan en go frulle inkl. bulle från Ingrids bageri, vi hittar på något kul som typ spela padeltennis med lite kompisar och avslutar kvällen med en ordentlig vinkväll med god mat. Gärna plock-mat.

Vad gör du om 5 år?
Courate är ett stort etablerat bolag globalt och jag fortsätter resan och älskar skiten.

Sist men inte minst – vem vill du tipsa om för kommande reportage i Blooc Friends och varför?
Sofia Kacim. För att hon är en så härlig människa och hon och hennes Ludvig är ett kreativt par som jag gärna inspireras av.

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!