Hemma hos Martina Lindén

För de som inte vet vem du är, kan du berätta lite om dig själv?
Jag är 25 år och uppvuxen i Stockholm. Jag är en kvinna som älskar att skapa, vilket jag gör mycket i min roll som Marketing Manager på varumärket Marville Road. Kreativitet är fundamentalt i mitt liv, oavsett om det är på jobbet, i mitt hem, i köket eller i min garderob. Allt jag gör och tänker präglas mycket av just visuella och kreativa idéer.

Vad trivs du mest med i din roll och vad är det som driver dig?
Marville Road är ett svenskt klädmärke och vi är ett litet team på 4 personer. Jag har under årens gång märkt att jag mår bäst i små bolag och jag älskar att gå till jobbet varje dag! Min roll är otroligt bred och ingen dag är den andra lik. En vanlig vecka för mig kan innehålla allt från att ta fram kreativa koncept, utföra event, jobba med vår kläddesign, hålla fotograferingar eller stå framför kameran och prata om hur du som kvinna bygger en hållbar garderob. Just nu kan jag inte tänka mig en bättre plats att vara på!

Hur bra är du på att hantera work-life-balance?
Att jobba helger och sena kvällar är har alltid varit en självklarhet för mig, då jag älskar att ha ett jobb som är en stor del av mitt liv. Men ju äldre jag blir desto mer uppskattar jag en mer tydlig balans mellan jobb och privat. Jag blir bättre och bättre på att koppla bort och att inse att allting inte behöver göras nu nu nu!

Hur och var bor du?
Jag och min pojkvän Amadeus bor i en sekelskiftes etta på Karlaplan i Stockholm. Det är verkligen en liten pärla, som vi båda älskar! Jag har bott här i 5 år, men vi inser att det börjar bli dags att ta steget och flytta till någonting större. Jag är så kär i området kring Karlaplan och får jag drömma skulle jag gärna bo kvar i närheten!

Vad betyder ett hem för dig?
Ett hem för mig är trygghet och harmoni. Jag styrs otroligt mycket av energier och känslor. Det finns ingenting som gör mig så lugn som att komma hem till vår lägenhet, tända lite ljus, sätta på jazz och laga mat som gör att hela lägenheten doftar magiskt. I sådana stunder känner jag mig otroligt tacksam.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
Avskalad men ändå varm. Vi har mycket ljusa möbler, men har ändå valt att plocka in mycket klassiska detaljer så som en antik guldspegel och mycket mörkt trä. Jag älskar trä!

Vilken är din favoritmöbel hemma?
Jag älskar charmen i att köpa vintage och second hand istället för nya saker. När vi flyttar har vi bestämt att vi ska försöka att köpa majoriteten av sakerna vintage. Min favoritmöbel här hemma är en antik guldspegel med tillhörande bord. Det var min gammelfarfars spegel och det känns fint att den fått följa med till vårt hem. Det är många som frågar vart jag köpt den, och jag älskar känslan av kunna säga att den är vintage! Det är samma med vaser, porslin och dekorationer, det är så mycket charmigare att köpa saker med historia än att bara välja nytt hela tiden. Samma med vår stora ljusstake i fönstret, den är också vintage och det är faktiskt Amadeus som klickat hem den från tradera, är så glad över det!

Drömmer du just nu om något speciellt när det kommer till inredning?
Jag har suktat länge efter en vas Hein Studio, men så var jag inne på nyöppnade butiken The Modern Sthlm på Nybrogatan och sprang på en vintagevas som var väldigt lik, men för en tredjedel av priset. Det blev såklart ett köp! Kändes bättre både i hjärtat och för plånboken.

Vad är hållbarhet för dig?
Hållbarhet för mig är när jag inte har mer saker än vad jag behöver. Det här gäller både mitt hem och min garderob. Jag är extremt nitisk när det kommer till vad som får komma in i vårt hem. Jag blir stressad när vi har för mycket saker i lådor och skåp. Jag vill att allt ska fylla en funktion, eller vara vackert. De saker som jag har i mitt hem och min garderob just nu kommer att följa med mig länge! Och det är något jag verkligen går igång på, tidlösa saker av kvalitet som håller över tid.

Vad tror du om framtidens bostad?
Jag vill tro att det kommer att se ut lite som jag pratade om i föregående fråga. Jag hoppas att vi lär oss att vi inte behöver så mycket saker för att ha ett lyckligt liv. Jag hoppas också att vi kommer att välja material så som trä och kalksten. Jag tror även att solceller och andra typer av miljövänliga energikällor kommer att vara ett måste för framtidens bostäder.

Hur ser en perfekt lördag ut för dig?
Att vakna utan alarm för att sedan äta en lång frukost med Amadeus, följt av en promenad i solen. Älskar också den där pirriga lördagskänslan när vi har en härlig middag med våra vänner planerad på kvällen. Vi brukar smygstarta med ett glas vin hemma samtidigt som vi gör oss i ordning.

Vad läser du just nu?
En fantastisk bok som heter “Tre Kvinnor” av Lisa Taddeo.

Sist men inte minst – vem vill du tipsa om för kommande reportage i Blooc Friends och varför?
Jag hade älskat att se min vän Caroline Rosencrantz. Hon bor i en magisk lägenhet och är en fantastiskt härlig person!


Vill du se mer av Martina? Följ henne på Instagram här!

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!