Fyra stora argument

Kan det vara snällt mot både plånboken och miljön att leva i en nyproducerad bostad? Ja, faktiskt. Våra bostäder har Energiklass B och energisnåla produkter vilket ger en lägre elförbrukning och elräkning. Dessutom är våra bostäder fria från underhåll, ger Grönt Bolån och ett betydligt lägre klimatavtryck för el jämfört med ett äldre hus. Läs mer om varför det är smart att köpa nyproduktion!

1. 63% lägre elförbrukning
Våra bostäder har ett snitt på 7 500 kWh/år. Det är cirka 63% lägre än ett äldre hus som ligger på i snitt 20 000 kWh/år. En bostad från Blooc har dessutom lägre elförbukning än en nyproducerad villa som ligger på i snitt 9 000-12 000 kWh/år. Kopplar du på solceller på våra tak är du nere på cirka 3 000 kWh/år! Det är snällt mot både plånboken och miljön. Läs vår beräkning för elförburkning av våra bostäder.

2. 0 kr i underhåll
Dränering, byte av tak, fönsterbyte, renovering av kök och badrum, byte av el. Ja, dessa typer av underhåll som kommer med ett äldre hus kan ge dig extra utgifter mellan 90 000 kr – 1 mkr +. När du köper en nyproducerad bostad kan du vara trygg med att du slipper oväntade kostnader som kan komma med ett äldre hus.

Underhållskostnader för äldre hus:
Dränering: Från 90 000 kr
Byte av tak: Från 180 000 kr
Byte av fönster: 100 000-300 000 kr
Byte av el: Från 150 000 kr
Nytt kök: Från 150 000 kr
Renovering av badrum: Från 120 000 kronor

3. Grönt Bolån och amorteringsfritt
Våra bostäder uppfyller Energiklass B. Det innebär att våra bostäder har en energiprestanda på 50-75% av förväntad ”normal” energiförbrukning vilket är bättre för klimatet. Klimatsmarta bostäder uppmuntras också av bankerna som erbjuder Grönt Bolån (0,1% lägre ränta) till alla som köper eller bor i en bostad som uppfyller Energiklass A eller B. Dessutom kan du får bostadslån fritt från amortering under de första 2-5 åren – vilket ger en betydligt lägre månadsutgift.

4. Lägre klimatavtryck el
Låg elförbrukning ger ett lågt klimatavtryck. Klimatavtrycket för våra bostäder är cirka 172,5 kg/år när det kommer till elförbrukning – vilket ger 63% lägre klimatpåverkan jämfört med ett äldre hus.

Läs mer om våra bostäder eller spana in våra aktuella bostadsprojekt.

 

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!