Hemma hos Olivia & Mattias

Vi var nyligen och hälsade på hemma hos Olivia & Mattias som bor i Skogsbrynet, Lindbacken. De flyttade in i sitt hus på 99kvm i slutet av 2022. Olivia & Mattias älskar att resa, träffa vänner och äta god mat. Olivia jobbar som eventkoordinator och Mattias jobbar på en tandläkarklinik. De väntar nu sitt första barn och berättar för oss om sin första tid i huset!

Hur upptäckte ni Lindbacken?

Vi gick i flyttankar och åkte runt i Uppsala och kikade på olika områden. Det vi letade efter var ett område som kändes lugnt och familjärt. Då fick vi tips om Lindbacken av vänner, och vi kände direkt att det var rätt område. När Skogsbrynet lanserades slog vi till direkt!

Hur trivs ni i Lindbacken?

Vi trivs väldigt bra, det är precis sådär lugnt och tryggt som vi hade tänkt oss. Det ska bli kul att se Handelsbyn växa fram, med vårdcentral, frisör och sådär – det är väl det enda man har saknat lite!

Hur och var bodde ni innan ni flyttade till huset?

Vi bodde i en äldre, fin men liten lägenhet i centrala Uppsala. Men vi har nog alltid vetat att vi ville flytta till hus så småningom, vi är båda uppvuxna i hus.

Varför ville ni flytta till ett nyproducerat hus?

Det kändes väldigt skönt att flytta in i ett sprillans nytt hus. Dels är det energisnålt och vi slipper renovera, men vi lockades också av känslan att ingen bott i huset innan oss – att det inte finns ett enda spikhål sen tidigare!

Är det något som förvånat er eller inte blivit som ni tänkt er med att flytta till hus?

Faktiskt inte, det har gått väldigt smärtfritt. Vi är som sagt båda uppvuxna i hus, så vi vet ju ändå vad det innebär och vi gillar att hålla på med projekt här hemma. Men allt har varit väldigt enkelt i och med att allt är så nytt!

Vad är det bästa med ert hus?

Det är svårt att välja. När vi köpte huset var vi lite skeptiska till det gröna köket, men nu älskar vi det – det går liksom ton i ton med skogen bakom fönstret och ger ett lugn till huset. På tal om det stora fönstret mot trädgården, det är också en favorit.

Vad är den smartaste lösningen i huset tycker ni?

Det måste nog vara förrådet under trappan, det sväljer så mycket mer än man tror. Där förvarar vi vinterkläder, resväskor, dammsugare och så vidare.

Har ni någon favoritdetalj i huset?

Oj, det finns många. Vi älskar den gröna trappan som ju blir ett ”statement piece”! Och att trappan, köket och skogen går ton i ton. Och så gillar vi det ljusa golvet och alla trädetaljer, såsom trappräcket. Och spröjsen älskar vi också! Ja, det finns många fina detaljer. Allt känns väldigt genomtänkt och designat, varmare nyproduktion.

Var hänger ni mest i huset?

Definitivt i vardagsrummet/köket. Vi älskar att det är så öppet, det blir väldigt socialt! Man kan sitta i soffan och prata med den som står i köket och lagar mat.

Har ni något favoritobjekt här hemma?

Det måste nog bli jordgloben, på den sätter vi en nål för varje resmål vi varit på tillsammans. Det är kul för den sätter alltid igång samtalet när folk kommer och hälsar på, det är som att gäster dras till den – den väcker intresse. Och så känns det alltid lite roligare när man kommer hem från en resa, för då får man sätta dit en ny nål.

Hur tänkte ni kring inredningen när ni flyttade hit?

Vi visste att vi ville hålla det rätt så minimalistiskt och stilrent, vi vill hellre köpa färre möbler med riktigt bra kvalité. Och så tycker vi att det får ta tid, det behöver inte bli helt klart på en gång.

Tog ni med er mycket grejer från lägenheten när ni flyttade?

Nja, typ sängen och ett sideboard. Jag (Olivia) flyttade ju in i Mattias lägenhet, så nu kände vi att vi ville skapa ett helt nytt hem tillsammans – så det mesta är nytt sen flytten.

Var hittar ni inspiration till hemmet?

Absolut mest pinterest, men även på resor! Men Jag (Olivia) önskar att jag var lite mer vågad i min inredning, kanske att jag vågade ta in ännu lite mer av våra resor i hemmet. Vi har köpt en hel del tavlor på våra resor som ska upp på väggarna så småningom.

Har ni något att hälsa till personer som funderar på att flytta till ett nyproducerat hus?

Hmm, kanske att det bara är att köra! För oss är det det bästa vi har gjort. Så kör bara!

Tack Olivia och Mattias för att vi fick hälsa på! Vill du vara med i ett reportage hos oss? Kontakta oss!

 

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!