Länge leve mässingen!

Metallen mässing är eftertraktad för sitt guldliknande utseende, och har historiskt använts till att tillverka smycken och prydnadsföremål. Då mässingen är relativt billig jämfört med ädelmetallerna guld och silver, kallades den förr fattigmansguld.

Mässing är en legering bestående av koppar och zink.  Den ärgar, vilket skyddar metallen och förlänger livslängden.  Det är en smaksak om man vill putsa mässingsföremål eller ej. Oputsad kommer metallen att bli mörkare med tiden och det kan även uppstå fläckar från fukt eller fingeravtryck. Vill man behålla den högglansiga ytan måste den putsas regelbundet. Ta del av våra enkla tips på hur du bäst tar hand om din mässing.


Putsa din mässing regelbundet, det räcker med ett par gånger om året!

 


Använd alltid mjuka trasor när du putsar mässing. Ytan är tålig, men repkänslig. Undvik även rengöringsmedel som rengörs genom att slipa, det förstör metallen.

 


Om dina mässingsljusstakar har fått gröna beläggningar och stearinfläckar – Doppa ljusstaken i hett vatten. Putsa därefter med en rengöringsvamp.

 


Pressa citron på en mjuk svamp och strö på lite salt. Gnugga mässingsytan försiktigt och skölj av innan du torkar med en torr trasa.

 


Använd en tandborste för att nå alla hörn och kanter.

Läs mer om hur vi ser på hållbarhet här

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!