Mäklaren berättar om Knarren i Källberga

Vi vet att många är vill veta mer om våra bostadsområden och vad som finns att utforska i närheten – och vem kan området bättre än den lokala mäklaren? I den här intervjun möter vi Stefan Sandin, ansvarig mäklare för Knarren i Källberga, där han berättar om den nya stadsdelen som växer fram söder om Stockholm.

Läs vår intervju med Stefan nedan!

Kan du berätta lite kort om Källberga som stadsdel? 

Källberga är en ny stadsdel som byggs fram i en fantastisk fin natur och med närhet till havet. Här kommer man att bygga prisvärda bostäder som många kommer ha råd att bo i och där man har haft ett ekologiskt och hållbarhetstänk i framtagandet av dessa.

Vilka skulle du säga att bostäderna i Knarren passar för? 

Jag ser framför allt den yngre barnfamiljen mellan 28-40 år – de som bor lite närmare Stockholm City där priserna på liknande bostäder är betydligt dyrare och vår prisnivå passar dem mycket bättre. De som söker sig till ett mer lantligt boende, men samtidigt närhet till Stockholm och sin arbetsplats.

Var ligger Källberga geografiskt, och Knarren mer specifikt?

Källberga ligger cirka en mil norr om centrala Nynäshamn vid Muskö/Ösmo avfarten på 73:an. Efter några 100 meter på Muskövägen och från 73:an ligger området på höger sida.

Hur tar man sig till och från Källberga?

Med bil kommer du snabbt ut på 73:an och har knappt 10 minuter ner till centrala Nynäshamn och cirka 30 min till Stockholm City. Till Ösmo pendeltågstation cyklar du på cirka 10 minuter. Det kommer att bli goda kommunikationer med buss från Källberga som tar dig till Ösmo pendeltågs station, centrala Nynäshamn och även direktbuss mot Stockholm City.

Hur ser serviceutbudet ut i området?

Det kommer att finnas ett centrum i Källberga med butiker som gör det möjligt att köpa närodlade produkter.

Var ligger närmsta förskola/skola? 

Källberga kommer att få en skola/förskola F-6:an. Denna planeras att öppnas med inskolning 2024.

Vad kan man göra för aktiviteter i området med en kortare promenad eller cykeltur?

Det kommer att finnas fotbollsplan, lekparker och inte minst naturen runt knuten där barnen i en underbar utemiljö skapar fritt sina lekar.

Hur tror du att området kommer utvecklas över tid – stadsmässigt, prisutveckling och efterfrågan?

Ju mer Källberga byggs upp och ”sätt på kartan” så kommer intresset för området att öka. Vi kommer att se att med den ökade efterfrågan att priserna också blir högre. Intresset för området är mycket stort, trots att vi inte har kört så mycket marknadsföring alls.

Vill du veta mer om Knarren? Läs mer och anmäl ditt intresse eller kontakta Stefan för mer information.

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!