Möbelmässan i Milano

Under förra veckan var den årliga möbelmässan i Milano och vår arkitekt Anna var på plats! Läs vårt reportage med Anna och bli inspirerad av nytänkande design och härliga kollektioner.

Kan du berätta lite om mässan och varför du var där?
Mässan heter Salone del Mobile är baserad i Rho di Fiera och är en årlig mässa för inredare, kreatörer och arkitekter med showrooms och utställningar i området Brera. På grund av pandemin har mässan var på paus i två år så årets mässa blev en boom då många var sugna på att komma tillbaka och inspireras – inklusive mig. Jag hade bokat med några vänner från skolan 2020 men eftersom mässan då blev inställd och pandemin bröt ut kom vi aldrig iväg.

Vilka var dina favoritutställare?
Det finns oerhört mycket att se så man hinner inte allt men här kommer en sammanfattning av mina höjdpunkter:

Lee Broom
Londonbaserade Lee Broom firar 15 år. För att fira skapade han en fantastiskt kollektion med inspiration från den katolska kyrkan. I showroomen gick man runt i små grupper, installationerna var placerade likt kända arkitektur element i en kristen kyrka (altare, katakomber mm). Det fanns tyst religiös musik i bakgrunden som förhöjde upplevelsen. Detta kan nog har varit mina favorit utställningarna. Produkterna kom till sin rätta och man var fylld av inspiration efter besöket.

Lee Broom
Lee Broom
Lee Broom
Lee Broom
Lee Broom

Hermes
Hermes hade en magisk showroom i Brera distriktet. Det var en installation av tre enorma skulpturer som fick ta plats inne i lokalen. Skulpturerna lös in ifrån och ut och var byggda med trä och färgglad papper. Inuti skulpturer var det en miniutställning av porslin, möbler och kashmir textiler på stora höga av papper.

Bild: Hermès. Fotograf: Maxime Verret.
Bild: Hermès. Fotograf: Maxime Verret.
Bild: Hermès. Fotograf: Maxime Verret.
Bild: Hermès. Fotograf: Maxime Verret.

Sancal + Teklan
Sancal gjorde ett samarbete med svenska colorist Teklan. Montern var färgglad, pigg och inspirerande! 

Sancal + Teklan
Sancal + Teklan

Gebruder Thonet Vienna
Vilken träkonst denna företag bjöd på! Min favoritmöbel var en stol som heter Loop ritat av arkitekten India Mahdavi. Träet är böjd på ett sätt man aldrig trodde skulle vara möjligt. Utöver det har företaget mycket fint i rotning.

Gebruder Thonet Vienna
Gebruder Thonet Vienna

Glas Italia
Fantastiska möbler i glas. Soffborden som liknar blommor fall jag hård för.

Glas Italia
Glas Italia

Articles
Vi hade möte och lunch med svenska Articles. De hade en harmonisk showroom som de delade med Kristiina Lassus Studio Gallery, där fick vi ser deras nylanserade Tripot stool. Pallen har en böjd fotstöd som skapar en vackert kontrast till den triangulära sitsen. Mjuka former är något de jobbar mycket med. Deras skrivbord som består av en rejäl träskiva har en tung tyg som böljar runt och ger en lätthet till tunga möbeln. Under tyget kan man gömma sladdar mm – väldigt praktiskt!

Articles
Articles

Tusen tack för att du delar med dig! Vad tar du med dig från mässan?
Det jag tog med mig från dagarna var att färgad trä där strukturen syns börjar blir stort samt att organiska former i alla olika material typer tar plats.

 

 

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!