Nyproduktion är smart

Det är lätt att leva hållbart i en nyproducerad bostad

Nyproducerade bostäder i trä är hållbara redan från start. Skog produceras med hjälp av regn, sol och koldioxid. Alla träd behöver alltså koldioxid för att kunna växa. Det kallas för att träd ”binder koldioxid”. När träet bryts ner frigörs koldioxiden igen, och kan bindas av nya, växande träd. Igen och igen och igen, i ett evigt kretslopp. Därför är det ett utmärkt material att använda för produktion av bostäder. Det betyder att när ett hus i trä bidrar positivt med koldioxid orsakar betong – som är ett icke förnybart material – ett utsläpp på nästan lika mycket.

Våra bostäder tillverkas i någon av Derome-gruppens innovativa bostadsfabriker och ett koncernbeslut har också tagits på att projektera alla bostäder mot Svanen-märkningen. Redan nu är många av de material som används i bostäderna Svanen-märkta. Världen står inför stora utmaningar när det kommer till vår gemensamma planet. Vi vill att det skall vara enkelt att leva hållbart i en bostad från Blooc. Vi arbetar ständigt med att utveckla praktiska lösningar i bostäderna som gör att de som flyttar in kan leva hållbart. I de färdiga bostäderna är energiförbrukningen i fokus. Våra bostäder är välisolerade, har effektiva uppvärmningssystem och är utrustade med energisnåla hushållsmaskiner.

 

Du slipper projektleda renovering innan inflyttning

Dagens industri skrev en artikel om bostadsköparnas syn på renoveringsobjekt när de skall välja nästa boende. Det visade sig att endast 4% av de som tillfrågades ville köpa ett renoveringsobjekt. Den nya generationen av husköpare ger tydliga signaler om att de varken vill, kan eller har tid att renovera sin nya bostad innan inflyttning. Dessutom har bankerna nästintill satt tvärstopp för möjligheten att finansiera en större renovering. När det kommer till nyproduktion slipper du projektleda ett renoveringsprojekt innan du flyttar in. Du kan koncentrera dig på det roliga istället som exempelvis att välja inredning eller köpa en grill.

 

En nyproducerad bostad ger dig mycket funktion per kvadratmeter

När man ritar första penndraget på något som skall bli en ny bostad så har man möjlighet att ta tillvara på alla kvadratmeter på absolut bästa sätt. Det gör att du som bostadsköpare ofta får mycket mer funktion per kvadratmeter i en nyproducerad bostad. Det gör att du kan hushålla med din plånbok och slipper betala för onödiga kvadratmeter som du ändå inte får något mervärde från. Pengar som du istället kan spara, investera i möbler för eller åka på semester med familjen för.

På Blooc arbetar vi utifrån ett ”Slow design”-perspektiv, vilket innebär att vi förbättrar våra bostäder istället för att rita om och ritar nytt från grunden i varje nytt projekt. Som ett resultat får vi mer tid över till att lägga lite extra kärlek på detaljerna, som gör hela skillnaden. Bostäderna blir därför smartare och smartare för varje projekt vi utvecklar. Våra bostäder får dessutom rätt pris så att många fler har råd att köpa eller hyra.

 

Det är enkelt att inreda nyproducerade bostäder

Varje ny bostad är ritad av en arkitekt och därför noga utvecklad för att livet i bostaden skall fungera så enkelt som möjligt för dig som flyttar in. Våra arkitekter på Blooc testar alltid så att det exempelvis finns plats att dra in barnvagnen i hallen eller att lite olika stora soffor får plats i vardagsrummet. Därför är det superenkelt att inreda nyproducerade bostäder. Det hjälper också till att alla väggar är raka.

 

 

Allt är nytt både nu och i många år framöver

I ett nyproducerat hem finner du en samling noga utvalda kvalitetsmaterial från leverantörer med god renommé. De är särskilt framtagna för att hålla länge och för att åldras med skönhet – med rätt skötsel och omvårdnad. Dessutom är ett nyproducerat hus är byggt efter högt uppställda myndighetskrav och byggnormer. Det betyder att du kan känna dig trygg med att inga av de oförutsedda kostnader som kan uppstå om du köper ett äldre hus, som byte av värmepump eller dränering av grunden, kan uppstå om du köper ett nyproducerat hem. Ditt hem är nytt nu och i många många år framöver.

 

 

I nyproducerade områden skapas en stark gemenskap bland grannarna

När ett nytt kvarter eller område skapas så flyttar många nya familjer in till det nya området under samma period. Ofta innebär flytten att man lämnar det gamla kvarteret och är nyfiken på att upptäcka sitt nya område. I nyproducerade bostadsområden skapas därför en stark gemenskap bland grannarna och nya vänskaper hittas

 

Nyproducerade hus är snälla bostäder

Nyproducerade bostäder är välisolerade, har effektiva uppvärmningssystem och är utrustade med energisnåla hushållsmaskiner. Det ger en snäll bostad mot din plånbok och inte alls samma typ av dyra driftskostnader som man behöver räkna med i en äldre bostad.

 

Du slipper budgivning

Ingen kan nog förneka att budgivning ofta innebär ett stressmoment, som mattar av guldkanten på det som ska vara den roligaste investeringen du gör i livet. Att köpa en bostad i nyproduktion innebär ett fast pris och först-kvarn-princip. Rättvist, tryggt och lugnare för nerverna.

 

Du bor nära naturen med pendlingsavstånd från pulsen

Nyproducerade hem byggs ofta på platser där det finns yta över och därför får du ofta naturen som granne. När man skapar ett nytt område tittar man alltid på vilka kommunikationer som finns i närheten så att det enkelt skall gå att få ihop vardagspusslet. Därför har du aldrig långt till närmaste stadskärna.

 

Ett inflyttningsklart hus är värt mer   

Eftersom de flesta projekt med nyproducerade bostäder säljs på ritning är det inte alla som kan se framför sig hur fint projektet kommer se ut när det är färdigställt. Inflyttningstiden på 1-1,5 år passar heller inte de mest ivriga bostadsköparna som behöver flytta in i sin nya bostad mycket tidigare än så. Baserat på vår erfarenhet är ett helt inflyttningsklart hus alltid lite mer värt än ett hus som säljs på ritning. Ser du dessutom långsiktigt på ditt bostadsköp så vågar vi säga att ett nyproducerat hus är en bra investering.

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!