Så ställer du dig i kö för hyreslägenheter

Det bästa sätter att anmäla intresse för en hyreslägenhet utvecklad av Blooc är att registrera intresse via Önska Område. Välj vilka områden du är intresserad av och Hyreslägenhet som bostadstyp. Här har du också möjlighet att informera oss om vilken hyresnivå du kan tänka dig.

Bostadskö

När ett projekt med hyreslägenheter är klart för uthyrning informerar vi alla i vår bostadskö om intresseanmälan för projektet. Inom ett visst datum kan du anmäla ditt intresse samt vilken lägenhetsstorlek du är intresserad av, därefter görs ett urval av hur många personer som får komma på visningen baserat på kötid. I vissa projekt sker uthyrning på ritning, men det framgår i så fall av projektbeskrivningen.

Visning

Har du tillräckligt med kötid får en inbjudan till en visning. För att kunna söka en lägenhet behöver du vara på plats på visningen. Därefter får du fylla i en blankett i vilken rangordning du är intresserad av utvalda lägenheter. Väljer du att inte rangordna några lägenheter står du kvar i kön.

Tilldelning av lägenhet

Tilldelning sker där den person med mest kötid blir tilldelad sitt förhandsavtal. Blir du inte tilldelad en lägenhet beror det på att andra har längre kötid. Då är du såklart välkommen att anmäla dig till kommande visningar när intresseanmälan skickas ut. Om du inte blir tilldelas en lägenhet behåller du din kötid. Blir du tilldelad en lägenhet kontaktar vi dig för en prövning av eventuell lägenhet så du uppfyller våra uthyrningskriterier.

Uthyrningskriterier

För att ställa dig i vår kö för hyreslägenheter måste du vara 16 år fyllda. Det är först vid 18 års ålder du kan söka lägenhet och teckna avtal. Om två sökande har samma kötid så är det tidpunkten vid registrering som avgör vem som får erbjudandet. När du tecknat ett avtal för lägenhet nollställs köptiden och du spärras för att kunna söka ny lägenhet inom 12 månader. Vi tillämpar en inkomstregel som innebär att din totala årsinkomst före skatt ska uppgå till lägst tre gånger årshyran. Blooc kommer att kräva goda boendereferenser, samt en kopia på inlämnad medgivande till hyresvärd eller bostadsrättsföreningen.

– Godkänd kreditupplysning, inga betalningsanmärkningar godkänns.

– Sökande ska ha fast inkomst. Följande anställningsformer är godkända: tillsvidareanställning, provanställning, projektanställning och långtidsvikariat.

– Inkomsten ska styrkas med anställningsintyg med uppgift om specifik anställningsform och inkomst kompletterat med de tre senaste lönespecifikationerna.

– Familjebevis krävs vid tilldelning av lägenhet.

– Vi förbehåller oss alltid rätten att välja hyresgäst.

Vi har inte möjlighet att svara på frågor om hur lång kötid som krävs för att bli tilldelad en lägenhet. När du har tillräckligt med kö­tid för den lägenhet du söker kommer du få ett erbjudande.

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!