Tips när du ska inreda en bokhylla

Att organisera och inreda en harmonisk bokhylla är inte alltid helt lätt, men med några enkla knep kan det bli hur bra som helst! Här kommer en guide om hur du kan tänka för att få till en riktigt härlig bokhylla.

1. Rensa & organisera: Börja med att tömma hela bokhyllan och rensa ut det du inte behöver eller vill ha kvar. Det du rensar ut kan du sälja eller skänka bort, kanske är en granne intresserad?

2. Skapa balans: Se till att skapa en balans i bokhyllan genom att placera böcker och föremål jämnt fördelade på hyllorna. Undvik att överbelasta en hylla medan en annan är tom. 

3. Använd både vertikala och horisontella arrangemang: Variera arrangemanget av böcker och dekorationer genom att placera vissa böcker stående (vertikalt) och andra liggande (horisontellt). Det ger ett mer dynamiskt och inbjudande uttryck. 

4. Organisera: Organisera böckerna i tematiska grupper för att göra det enkelt för ögat att navigera i hyllan. Du kan till exempel ha en del avsedd för skönlitteratur, en för inspirerande magasin, en för reseböcker osv. 

5. Blanda böcker & dekoration: Kombinera böcker med dekorativa föremål för att göra bokhyllan mer levande och kul! Hur mycket dekoration du vill ha i bokhyllan är såklart upp till dig, men vi tycker att en ratio på ungefär ¾ böcker och ¼ dekorationer är snyggt. Växter, ljusstakar och lampor är exempel på fina grejer att blanda in i bokhyllan. 

6. Glöm inte bort belysningen: Utan belysning kan bokhyllan lätt bli ett mörkt oinbjudande hörn. Lys upp delar av bokhyllan med hjälp av bordslampor, inbyggd belysning eller annan lampa i närheten av hyllan.  

Och sist men inte minst, testa runt och ha kul när du skapar just din personliga bokhylla!

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!