Blooc och Faskunge Fastigheter tecknar avtal om nytt bostadsprojekt i Borsökna, Eskilstuna

När det familjeägda företaget Faskunge Fastigheter, med bas i Eskilstuna, och bostadsutvecklaren Blooc inleder samarbetet med att utveckla stadsdelen Borsökna är det begreppen trygghet, närhet, gemenskap och ekonomisk överkomlighet som bildar grundstomme i det framväxande stadsdelsprojektet. Planeringen är långt framskriden och expansionstakten hög. Inom några år kommer det att röra sig om totalt ett hundratal nya bostäder. 

På bara några minuters avstånd från centrala Eskilstuna (1 timme och 10 min från Stockholm!) ligger Borsökna, ett område med spår av bebyggelse så långt tillbaka som till bronsåldern. Här, invid Borsöknasjöns strand, växte Faskunge Fastigheters vd Ankie Bandstigen upp tillsammans med sina föräldrar och syskon. För de flesta Eskilstunabor klingar efternamnet bekant. Familjen Bandstigen har genom sitt ägande i välkända sportvarumärket STIGA spelat en viktig roll i kommunens utveckling från traditionell bruksort till dynamisk framtidsstad. 

– Som många andra i min generation bär jag på idylliska barndomsminnen med cykelvägar till bad- och lekplatser. Närhet till natur och rekreation. Skolor och butiker inom bekvämt räckhåll från var man än bodde. Det är bilder vi nu vill förverkliga genom att bygga en stadsdel där det är attraktivt och möjligt att sätta bo även för familjer med lite snävare budget. Här ska alla som har en fast inkomst ha råd att äga sitt eget hus, säger Faskunge Fastigheters Ankie Bandstigen, som gärna sättet epitetet samhällsbyggare på bolaget hon är vd för. 

Visionen delas av bostadsutvecklarna på Blooc, som i och med det avtal som tecknades under fjärde kvartalet 2018, blir samarbetspartner till Faskunge Fastigheter i nästa etapp av byggprojektet. I nästkommande etapp är det 23 enheter som ska uppföras. Konceptet ”Blooc Villa” – smart konstruerade stadsradhus – är en produkt utvecklad av arkitekterna, samhällsplanerarna och projektledarna på Blooc:s huvudkontor i Stockholm. 

–  Vi hyser stor entusiasm inför att utveckla Borsökna tillsammans med Faskunge Fastigheter och ser en stor potential i Eskilstuna. Stadens framtida expansion i kombination med att vi delar många kärnvärden med vår nya samarbetspartner gör att vi ser långsiktigt på vår etablering i Borsökna, deklarerar Blooc:s affärschef Peter Hogren. 

Produktionsstart är beräknad till 2019 och inflyttningar planeras till slutet 2020. De två första etapperna i Faskunge Fastigheters Borsöknaprojekt är redan slutsålda. Vilket är ett gott tecken på att man hittat rätt nivå i formatet. Priserna för de nya radhusen kommer att starta på 2  395 000 kronor för 99 kvm boyta. 

En faktor som väsentligt kommer att bidra till det planerade områdets lyskraft är att det även kommer att innehålla en förskola med planerad inskolning Ht 2020. Något som givetvis gagnar också kategorien yngre barnfamiljer. 

– Det välgenomtänkta konceptet kommer att kännas mycket nytt och fräscht för Eskilstunaborna, tillägger Ankie Bandstigen. Vi som producerar, dvs Faskunge Fastigheter och Blooc, drivs bägge av att vi som företag har ett stort samhällsansvar när vi planerar och bygger morgondagens familjeboende. Det ska kännas i väggarna i de nya husen! 

För frågor: 

Peter Hogren, Affärschef Blooc
0705 32 76 69, [email protected] 

Ankie Bergstigen, Faskunge Fastigheter
0734 45 96 75, [email protected] 

 

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!