Blooc Friends Edition — Malin och Simon

Hur mår ni idag? 

Idag mår vi super för just idag skiner solen och det är årets varmaste dag!

         

För de som inte känner er, vilka är ni?

Vi är en familj på fyra med två fina tjejer Penny 3 år och Nova 5,5 år (viktigt med halvår). Malin och jag är 30+ och varit ett par sedan tidigt i 20 års åldern. Mina intressen är mat, sport och elektronik. Malin gillar att hänga med vänner, träna och shoppa inredning och kläder. Vi är ganska rastlösa typer, hittar gärna på saker och ting, bjuder gärna hem vänner och familj när vi kan.


Vad jobbar ni med?

Jag jobbar med försäljning och Malin jobbar med redovisning.

Vad betyder ett hem för er?

Vårt hem betyder väldigt mycket för oss, vi lägger ner mycket tid och energi på att det ska bli en oas där vi trivs och kan njuta tillsammans med familj och vänner. Malin har ett stort inredningsintresse och jag gillar att ha en fin utemiljö med blommor och välklippt gräsmatta.


Varför valde ni att titta på ny bostad?

Vi bodde tidigare i en nyproducerad lägenhet i Sollentuna men märkte att det finns många fördelar med att ha ett hus när man har barn. När vi fick veta att Nova skulle få en lillasyster bestämde vi oss för att titta efter ett hus där barnen kan vara ute och leka på tomte, ha nära till kompisar samt att vi behövde mer utrymme med två barn.

Vad var viktigt när ni skulle flytta till ny bostad?

Läget var en stor del då vi kommer från norrort och ville ha närhet till mor- och farföräldrar. Vi såg en annons för projektet Lindholmen via Hemnet och tyckte att husen var så fina med snygg design och att man kunde ha en takterrass som såg härlig ut. Vi gillade Bloocs hela inredningskoncept med högkvalitativa materialval och fina detaljer. När vi åkte ut och såg området, som då egentligen inte var någonting än en grusplätt så såg vi potentialen i att bo nära skogen, lite utanför stadskärnan där barnen kan leka fritt. Lindholmen ligger lite utanför Vallentuna vilket vi gillade och att det i området finns en blandning med modern design av hus och nya hus fast byggda i Bullerby-tappning. Vi gillade mixen och den härliga miljön.

Ni bor i en bostad utvecklad av Blooc, vilket område bor du i? 

Vi bor i projektet Lindholmen 1 som ligger i Lindholmen, Vallentuna.

Varför valde ni att köpa nyproduktion?

För att det är ett färdigt, bra koncept med fina materialval och snygg design vi gillar men där vi också hade möjligheten att planera vår egen tomt och formge den.

Många undrar hur man löser boendesituationen inför inflyttning i och med att det är lite längre tillträdestid för nyproduktion, hur gjorde ni?

Vi hade tät kontakt med byggentreprenören så när vi sålde så kunde vi sätta ett datum som vi hade marginal på ifall det skulle bli förseningar. Vi hade också en backup-plan att antingen hyra något för en kortare period eller flytta hem till mor och farföräldrar. Ett tips är att ha en stabil backup-plan.

Hur skulle ni beskriva området där ni bor?

Ett område med skog nära inpå husen där grannarna har blivit våra vänner. Tomterna har olika karaktär och många häftiga lösningar på hur man bäst utnyttjar tomten har utformats under de år vi bott här nu. Där barnen cyklar ute på gatan eller leker tillsammans på lekplatsen efter förskolan och har mycket skoj. Många av familjerna som bor i området har barn i ungefär samma åldrar och det är något vi uppskattar mycket.

Om ni skulle välja ut en detalj i våra bostäder från Blooc som ni gillar allra mest, vad skulle det då vara?

De fantastiska glasdörrarna som avgränsar matdelen med vardagsrummet.          

          

Har det varit lätt att hitta vänner i det nya området?

Ja det har varit väldigt lätt då många som flyttat in är i ungefär samma livssituation med barn och har liknande intressen. Många av killarna är golfintresserade och många av tjejerna är inredningsintresserade. Sedan är det många som vi, bor i sitt första hus, så det har varit lätt att hitta saker att prata om eller tipsa om. Malin hittade även några nya bekantskaper då hon var föräldraledig med Penny. En av dem har vi semestrat med och i sommar är vi bjudna på bröllopsfest!

Vad säger era vänner när de kommer hem till er?

De tycker att vårt hur är väldigt fint och modernt och de gillar att vi har skogen nära inpå där man hör fågelkvitter på sommaren och susen i träden.

Beskriv er stil?

Avskalad skandinavisk stil med mycket svarta detaljer och jordnära accentfärger.

 

Vad var viktigt när ni skulle inreda er bostad? 

Hemmet ska vara ett ställe där man känner sig trygg och kan ladda energi. Det var viktigt att det skulle vara barnvänligt, typ mörk klädsel på soffa. Viktigt med mysfaktorn, att många ska få plats och att det ska vara lättstädat.

Favoritmöbeln hemma:

Älskar våra svarta PS karmstolar från IKEA. De är gjorda av träplastkomposit så jag har de både inne och ute!

Största inredningsutmaningen just nu: 

Största utmaningen tycker jag är att inreda våra härligt generösa fönster!

Bästa köpet: 

En stor salladskål från Georg Jensen som jag fyndat på en köp & säljsida på Facebook. Även tre väggknoppar jag hittade i en svensk inredningsbutik i London.

Samlar på: 

De tidlösa Nagel ljusstakarna. Kul att kunna ändra form och bygga på eftersom…

Senaste köpet: 

En liten Ball Vas från Cooee Design.

Vad är hållbarhet för dig? 
Att välja material i hög kvalitet med lång livslängd. Vi försöker undvika att köpa nytt så mycket som det går. I första hand checkar vi andrahandsmarknaden, annars försöker vi välja återvinningsbara material, helst producerade i Sverige, utan farliga kemikalier och dessutom välja sådant som vi inte tror att vi kommer att tröttna på de närmsta åren.


Favoritdesigner:
 
Åh, svårt att välja en! Då får det bli Hay.

Inspirationskälla: 

Ofta av stylister som vi följer på sociala medier. Vi plockar gärna upp detaljer i inredningen som vi sett på ställen vi varit och fått inspiration, ex hotell och restauranger.


Vad tror ni om framtidens bostad?
 

Vi tror stenhårt på att använda sig av hållbara material och där tillverkaren kan visa vart respektive del av en möbel är tillverkad och spåra dess resa, som Asket gör för kläder. Vi tror också på solceller som standard vid köp av nya bostäder där också batterier laddas upp som säkerhet för eventuella strömavbrott. Vi tror att det kommer att finnas trådlösa laddare i garaget där bilar laddas upp under natten via batterier som laddats upp av solceller.

Vad läser du just nu?
Har precis avslutat ” En bur av Guld” av Camilla Läckberg. Väldigt fängslande och mycket spännande! 


Bästa inredningspresenten:
 

Något personligt, något som man tror passar i hemmet, som visar att man har tänkt till. En ljusstake med ett fint ljus, en liten vas eller något annat dekorativt.  


Hur ser en perfekt lördag ut?
 

Hela familjen tar sovmorgon, äter en lyxig frukost tillsammans ute på terrassen då det är underbart väder. Barnen är glada och leker med grannbarnen medan vi fixar i trädgården. På eftermiddagen åker vi på utflykt till något fik, hälsar på någon vän eller familjemedlem. På kvällen grillar vi hemma hos oss, barnen leker och vi dricker rosé.


Vad gör du om 5 år? 

Om vi pratar om boendet så bor vi kvar i huset och trivs fortfarande superbra. Då är även barnens rum klara. I dagsläget delar tjejerna sovrum och lekrum. Men nu verkar det som att Nova vill ha sin egna lilla oas där hon får vara ifred. Vi har även gjort det mysigt och inrett terrassen på carporten med loungemöbler och växter. Vi har låtit bygga ett inglasat uterum bredvid poolen där vi kan sitta under vår och höst och blicka ut mot skogen. Förhoppningsvis har vi ett utekök med en liten bardel också :)

Enligt Nova ska vi gifta oss när hon är 8 år. Så om hon har rätt är vi man och hustru om 5 år!

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!