Blooc Friends – Hannes Mauritzson

Hur mår du idag?

Idag är min dagsform lite spridd. Ena stunden mår jag bra, den andra känner jag mig rastlös och frustrerad. Det brukar tyvärr bli så när jag varvar ner – jag hinner känna efter, möjligtvis lite för mycket.

 

För de som inte vet vem du är, kan du berätta lite om vem du är?

Jag heter Hannes Mauritzson, är 24 år gammal och arbetar som handläggare på IKEAs huvudkontor i Helsingborg. Jag har studerat strategisk kommunikation, PR & media och projektledning under snart fyra års tid. Jag försöker därför just nu hitta ett jobb där dessa färdigheter är behövliga och eftertraktade samt att mitt driv får möjlighet till utlopp. Mina intressen är inredning, mat och kaffe – i mängder. Dessa intressen får mer än gärna involveras i min framtida yrkesroll.

Du är ju en otroligt driven person, vad trivs du mest med i din roll?

Jag trivs i min roll som handläggare på IKEA, vilket består av mycket administrativt arbete. Jag är dock som person mer lagd åt det kreativa hållet. Därför kommer jag troligtvis inte stanna i min nuvarande position allt för länge. Kan jag tänka mig att fortsätta inom IKEA? Självklart – men på en annan avdelning som fokuserar på det mer kreativa.

 

Om du skulle träffat dig själv som student vad skulle du givit dig själv som karriärtips?

Våga gå en yrkeshögskola! Det finns mer än endast byggare och elektriker! De typen av yrken som jag önskar jag hade i dagsläget är möjliga att få via just de utbildningarna. De akademiska är otroligt givande och utmanande, men något som är otroligt påtvingat av samhället. Jag hamnade lite i den där fällan och följde de andra.

 

I din roll, vad inspireras du av och har du några förebilder?

I min yrkesrelaterade roll har jag ingen särskild förebild, men i den fiktiva och förhoppningsvis framtida yrkesrollen inspireras jag av Wall of Art och deras förmåga att hjälpa kreatörer att nå ut med sina vackra verk. Otroligt inspirerande. Anställ mig liksom, haha.

Din stil är:

Vald med omsorg. Skandinavisk. Tyvärr även väldigt dyr, haha. Ofta faller jag för lite mer exklusiva prylar som kostar en del. Jag betraktar dock ofta nya ting i flera veckor innan jag vågar slå till. Jag står sedan länge och visualiserar hur de skulle göra sig i särskilda vinklar i min lägenhet.

Din favoritmöbel hemma:

Oj vilken svår fråga! Det måste vara mina köksstolar från märket TON.

Vad säger vännerna när de är hemma hos dig:

De vänner som besökt mitt hem säger ofta att detta känns verkligen som du. Luftigt, skandinaviskt och att de vill bosätta sig i tornet i lägenheten som jag använder som ‘’creative-area’’. Typ kontor med andra ord.

Största inredningsutmaningen just nu:

Mitt sovrum. Hjälp. Jag har för många idéer, men samtidigt inga. Vidare önskar jag att finna bastanta sideboards i mörk trä som inte kostar allt för mycket, vilket typ är omöjligt.

Stoltaste projektet:

Det projekt som jag är stoltast över är mitt ständigt pågående projekt med mina sociala medier där fokus självklart ligger på inredning. Jag har så lätt att få en impuls och ge mig in i något för att vid första motgång vika mig. Nu håller jag i och låter inspirationen flöda i den grad det går.

 

Bästa köpet:

Min sekelskiftslägenhet från tidigt 1900-tal.

 

Samlar på:

Vaser. Nya som gamla. Försöker bli bättre på att finna unika skapelser på loppis.

Pinsammaste köpet:

En typ av klädhäst som jag tänkte skulle göra sig fin i vårt badrum. Den hamnade i sovrummet för att sedan hamna i kontoret. Nu? I skrubben.

 

Senaste köpet:

Flos LC Lights T1 bordslampa.

 

Vad är hållbarhet för dig?

Hållbarhet för mig är att försöka undvika konsumtionshetsen. Jag förstår den, för jag har själv varit där och är i viss mån fortfarande. Ofta när det kommer till inredning är jag snabb på att uppleva ett behov av att införskaffa mig något nytt så fort jag vill göra om här hemma. Det fungerar inte i längden. Jag försöker därför blir bättre på att använda det jag redan har och byta plats på saker i min lägenhet. Sålunda undviker jag att ständigt köpa nytt.


Favoritdesigner:

Hay.

 

Inspirationskälla:

Pinterest, Instagram och det som finns innanför mitt eget pannben.

Vad tror du om framtidens bostad?

Jag tror att folk vågar lämna storstäderna för att finna sitt drömhem någon annanstans. Att man inte nöjer sig med den aktuella bostadsmarknaden, för den är rent sagt förjävlig. Jag lämnade själv Stockholm efter fem år för att flytta till Helsingborg. Det är det bästa beslutet jag gjort i mitt ännu korta liv.

 

Vad läser du just nu?

Tyvärr ingenting. Något jag dock önskar att finna tid för. Då skulle jag gärna vilja läsa mer poesi. Bodil Malmsten.

 

Bästa stylingstipset:

Våga mixa olika material och färger. Inspireras till viss mån av andra, men kopiera inte rakt av. Det som får äran att vara i ditt hem måste ha sin plats. Det ska kännas som hemma. Sedan tycker jag också att man måste låta det ta tid. Förhasta dig inte.

 

Bästa inredningspresenten:

En DIY-korg med diverse ting som är fina tillsammans, men även för sig själv. Till exempel en liten korg i metall med någon pepparkvarn, en fin liten vas för ett strå eller liknande.

 

Hur bra är du på att hantera work-life-balance?

Dålig. Jag önskar jag var bättre. Just nu sitter jag liksom och jobbar, en lördag eftermiddag 16.00, trots jag har ett åtta till fem jobb till vardags. Jag tror att många inte reflekterar över att när man försöker få sina intressen att utvecklas till att faktiskt kunna arbeta med det så är det även jobb, fast obetalt. Du får möjligtvis tillfredsställa genom det kreativa utloppet – men det kan fortfarande vara omfattande och tidskrävande. Jag önskar jag vore bättre.

Vad är ditt största misstag i ditt karriär?

Mitt största misstag i min karriär, än så länge, är att jag följde alla andra. Vad vill faktiskt jag göra? Det är inte förrän nu, ett par år försent om jag får säga det själv, som jag upptäckt vad för typ av karriär jag vill ha. Och på grund av det kräver det ytterligare tid och kraft för att nå dit – på egen hand.

 

Favoritbutik

Rum21’s fysiska butik på Kungsgatan i Stockholm.

 

Hur ser en perfekt lördag ut?

Jag vaknar av mig själv runt åtta, utvilad och på ett bra humör. Därefter dricker jag morgonens första kaffe och sedan en längre promenad med min hund, Charlie. Sedan uppskattar jag om dagen är helt fri. Min dagsform får avgöra vad för äventyr jag tar mig an. Men det krävs oavsett många koppar kaffe. Och sötsaker.

Vad gör du om 5 år?

Om fem år arbetar jag som någon typ av digital kommunikatör på ett företag med inredning i fokus. Eller så är jag egenföretagare.

 

Om du skulle välja ut en detalj i våra bostäder från Blooc, vad skulle det då vara?

Ert hållbarhetstänk och att ni strävar efter att göra det attraktivt att bosätta sig utanför stadskärnan. Livskvalitén tycker jag ökar på så sätt.

Läs mer om hur vi på Blooc ser på hållbarhet här

Vem vill du tipsa om för kommande reportage i Blooc Friends?

Sebastian, @mosebacke på Instagram.

 

Får du inte nog av Hannes och hans hem? Följ Hannes på Instagram här!

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!