Blooc Friends – Matilda Larsson

Hur mår du idag?

Jag mår bra. Nyligen hemkommen från en weekend i London där jag hämtat energi och inspiration. Kan dock känna att denna tiden på året är utmanande, främst pga mörkret. Jag brukar sysselsätta mig med små projekt för att hålla sinnet uppe.

För de som inte vet vem du är, kan du berätta lite om vem du är?

Mitt namn är Mathilda Larsson. Jag är 21 år gammal och uppvuxen i Älmhult, Småland. Till vardags arbetar jag inom inrednings- och möbelindustrin. Mycket av min fritid går åt till inredning, mode och fotografi. Som person är jag mycket engagerad i det jag gör och känner aldrig att ett projekt är färdigställt utan att jag nått mitt mål. Även om det verkar ganska seriöst är jag en glad och lättsam person som är fylld av humor.

Du är ju en otroligt driven person, vad trivs du mest med i din roll?

Drivs utav när saker händer och när man ser resultat. Att ens hårda arbete man lagt ner faktiskt lönar sig och gör folk glada.

Om du skulle träffat dig själv som student vad skulle du givit dig själv som karriärstips?

Våga! Kör på. Utmana dig själv. Man ångrar bara det som man inte gjort.

I din roll, vad inspireras du av och har du några förebilder?

Mina kollegor och vänner är mina förebilder, de motiverar mig till att pusha mig själv och behålla hög kvalité.

Din stil är:
När det kommer till mode skulle jag beskriva min stil som ganska klassisk. Älskar att klä mig i blazers och vida, långa byxor för att skapa en vacker siluett. Föredrar neutral färgskala. Inredningsmässigt gillar jag det avskalade och minimalistiska även här, men med iögonfallande detaljer. Älskar att göra små stilleben hemma. Till exempel med en vacker tavla, snittblommor och en snygg lampa.

Favoritmöbeln hemma:
Det måste helt klart vara min Snoopy lampa från flos. Älskar den! Är dock svag för allt inom belysning.

Största inredningsutmaningen just nu:
Skulle vilja ha in mer mustiga och mörka färger. Särskilt åt det bruna hållet, men får inte riktigt till det som jag vill. Behöver även ett nytt lager färg på väggarna som vi aldrig kommer till skott med.

Bästa köpet:
Det måste vara min trio bag eller mitt alphabet pendant, båda från Céline. Väskan använder jag i princip varje dag. Den passar till allt!

Samlar på:
Dofter och snygga magasin/coffee table books! Brukar använda en och samma parfym en period och sedan byter jag. Just nu använder jag “Mojave ghost” från Byredo!

Senaste köpet:
En underbar vintage lackväska som jag budade hem från tradera. Kap!

Vad är hållbarhet för dig?
Kvalitét före kvantitet. Att välja hållbara och miljövänliga material i den mån det går. Undvika spontanköp och tänka till en extra gång innan.

Favoritdesigner:
Inom mode blir det Phoebe Philo för Céline. Jag är svag för dansk design och klassiska designers som Pierre Paulin.

Inspirationskälla:
Jag finner inspiration i allt. Det kan vara från Instagram, Pintrest och olika inrednings/modemagasin. Känner främst att jag finner den bästa inspirationen när jag reser och upptäcker nya miljöer.

Vad tror du om framtidens bostad?

Med tanke på att jordens befolkning växer sig allt större hela tiden och att jobben finns i de stora städerna tror jag att vi kommer tvingas flytta till städerna och därmed bo på mindre kvm. Vi kommer även bygga i princip allt på höjden för att så många som möjligt ska få plats. Möbelindustrin kommer få fokusera på “compact-living” och designa snygga multifunktionellamöbler. Boendena kommer vara mer energismarta och miljövänliga.

Bästa stylingtipset:
Älskar att höja min outfit med vackra smycken, helst örhängen! I hemmet är det växter. Helst i överflöd, haha.

Bästa inredningspresenten:
En fin vas eller kruka med tillhörande blomma är aldrig fel och något som passar i alla hem. Det behöver inte alltid vara så svårt.

Hur bra är du på hantera work-life-balance?
Jag jobbar på det. Det går mycket i vågor. Kan vara svårt att släppa jobbet när man är så inne i det. Men just nu känns det bra!

Vad är ditt största misstag i karriären?

Jag ser inte misstag som något negativt. Tvärtom faktiskt. Låter man sig göra misstag får man chans att reflektera över det som inträffat. Detta i sin tur tycker jag gör så att man utvecklar sig själv på ett annat plan och något som man drar lärdom utav.

Favoritbutik:
Artilleriet (Göteborg) och Arket.

Hur ser en perfekt lördag ut?
Vaknar upp runt 9-tiden till en solig dag. Äter en stor frukost. Tar en runda till stan eller en promenad. Resten av dagen går åt till småpyssel hemma och en god kvällsmiddag med pojkvännen.

Vad gör du om 5 år?
Hmm, om 5 år hoppas jag att jag får vara kreativ och jobba med mina intressen. Mode, inredning, arkitektur, grafisk design och fotografi. Helst i kombination med varandra!

Om du skulle välja ut en detalj i våra bostäder från Blooc, vad skulle det då vara?
Älskar allt ni gör! Men era platsbyggda skrivbord. Så snygg detalj i hemmet och en plats där kreativiteten flödar!

Sist men inte minst – vem vill du tipsa om för kommande reportage i Blooc Friends?

Svåra fråga, finns många personer vars hem jag är nyfiken på. @rebeccaodah är en tjej jag följt på sociala medier ett tag. Älskar hennes stil och hennes hem känns färgsprakande och spännande!

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!