Blooc och Gillöga planerar för nästa etapp i Lindbacken

Under 2020 tecknades det femte avtalet mellan bostadsutvecklaren Blooc och Gilllöga. Det femte gemensamma bostadsprojektet Brf Mossgläntan lanserades under 2020 och försäljningen blev en ännu en succé. Produktionen är nu i full gång och inflyttningar beräknas till 2021. Nu får Blooc återigen förnyat förtroende och plane-rar tillsammans med Gillöga nästa etapp i området Lindbacken, Uppsala.

Brf Mossgläntan förmedlades av Riksmäklaren i Uppsala, precis som de tidigare fyra bostadskvarteren Blooc utvecklat tillsammans med Gillöga i Lindbacken. Ansvarig fastighetsmäklare Ulrika Lööf på Riksmäklaren, får även uppdraget att förmedla nästa kommande etapp i området.

”Det ska bli väldigt spännande att lansera vårt sjätte gemensamma bostadsprojekt tillsammans med Blooc. Vårt senaste gemensamma projekt Mossgläntan i Lind-backen visade sig vara helt rätt för målgruppen och vi vet att det finns fler familjer som väntar på en ny etapp. Skogsbrynet kommer, likt Mossgläntan, vara en bland-ning mellan två olika husstorlekar och utformas med fokus på att skapa variation och olika kvalitéer för varje bostad och för området i stort,” säger Ludvig Samuelsson, Affärsutvecklare på Gillöga.

Det nya kvarteret kommer att heta Brf Skogsbrynet och bestå av 25 bostäder i två storlekar, 99 kvm respektive 124 kvm i samma Blooc-stil som tidigare. Gestaltningen är något särskilt med de förskjutna huskropparna vilket skapar känslan av det egna huset. Vissa utvalda bostäder i kvarteret har också carport.

”Vi är väldigt glada över att tillsammans med Gillöga utveckla den sjätte etappen i Lindbacken. Våra bostäder har varit uppskattade av målgruppen och vi tror att denna etapp kommer vara efterlängtad av många som fortfarande väntar på sitt drömhem i Lindbacken,” säger Iris Vesterberg, Affärsutvecklare på Blooc.

Gillöga har sedan detaljplanen vunnit laga kraft 2010 utvecklat den nya stadsdelen Lindbacken med ambitionen att skapa Uppsalas absolut finaste område. Inte långt från centrala Uppsala i Lindbacken bor redan omkring drygt 500 familjer i nybyggda bostäder och under åren har Lindbacken även uppfört förskolor, skolor, parker och snart också en liten huvudgata med butiker och service i området.

Läs om Skogsbrynet här

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!