Blooc och Derome Hus utvecklar tillsammans ett nytt bostadskvarter i Bro Mälarstad

Under våren har planerna om ett gemensamt första bostadsprojekt mellan Blooc och Derome Hus arbetats fram. De båda bolagen kan beskrivas som syskon i den familjeägda koncernen Derome och besitter tillsammans gedigen erfarenhet av bostadsutveckling. Nu är det bestämt att Blooc och Derome Hus tillsammans utvecklar en av etapperna i den nya ambitiösa satsningen i Bro Mälarstad i Upplands Bro.

Projektet kommer att omfatta 15 radhus ritade av arkitekterna på Blooc. Bostäderna om 99 kvm har 3–4 sovrum och en planlösning som helt tagits fram utifrån den mål-grupp som vi ser finns i Bro Mälarstad. Området kommer att bli en perfekt plats för unga barnfamiljer att flytta till när den nuvarande bostaden känns för liten och dröm-men om en liten lättskött tomt och grill blir för stor. Bostäderna karaktäriseras av den design som Blooc blivit erkända för.

”Skogsgatans radhusbebyggelse tar på ett naturligt sätt plats i området. Bostäderna knyter väl an till platsens stora naturvärden likväl som intilliggande mer stadsmässig bebyggelse. Bakgårdar av mer privat karaktär med direkt koppling till orörd natur och Bloocs kontemporära och genuina arkitektur kännetecknar och karaktäriserar kvarteret. Generösa och flexibla bostäder med materialval och gestaltning vi känner oss stolta över”, säger Christoffer Baudou, Arkitekt, Blooc.

Läs hela pressmeddelandet här

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!