Blooc och Tulip tecknar samarbetsavtal

Under hösten 2020 tecknades avtal mellan bostadsutvecklaren Blooc och Tulip. De båda bolagen kommer tillsammans att utveckla ett nytt bostadskvarter i Steninge Slottsby i Sigtuna. Projektet omfattar 6 friköpta parhus ritat av arkitekterna på Blooc.

Under 2020 har planerna om det gemensamma kvarteret arbetats fram. Bostäderna om 124 kvm med 3–4 sovrum har en planlösning som kompletterar det nuvarande utbudet i det nya området Steninge Slottsby. Bostäderna kommer att säljas som äganderätter med generösa tomter som alla har fri utsikt mot naturmark. Området som sådant är redan en perfekt plats för unga barnfamiljer att flytta till när den nuvarande bostaden känns för liten och drömmen om en lättskött tomt och grill blir för stor. Bostäderna karaktäriseras av den design som Blooc blivit erkända för.

”Kvarterets bågform tar självklart plats och knyter tydligt an till genast intilliggande naturmark. Parhusens gradering och de enskilda husens förskjutningar ger variation som i relation till välplanerade och omhändertagna förgårdar skapar en fin struktur och harmoni. Husen karaktäriseras av generösa planlösningar och rum med tydlig relation till den egna tomten och kringliggande natur. Bostäderna andas modern och kontemporär arkitektur präglade av fundamentala klassiska värden. Ett socialt hem som åldras med behag.” säger Christoffer Baudou, Arkitekt, Blooc.

Projektet kommer att heta Solfjädern och lanseras under sista delen av 2020. Projektet förmedlas av fastighetsmäklare Ulrika Lööf på Riksmäklaren, som arbetat med försäljning av projekt utvecklade av Blooc sedan många år tillbaka både i Stockholm och Uppsala. Bygglovsprocessen kommer nu påbörjas och inflyttningar förväntas under 2022.

”Efter att under en längre tid fört en dialog med Blooc är vi glada över lanseringen av Solfjädern som vårt första projekt tillsammans. Vi har båda ett långsiktigt engagemang till området och kombinationen av Bloocs genomtänkta och välplanerade bostäder och tilltalande design med tomternas unika placering kommer verkligen att bli något speciellt. Vi ser med spänning fram emot säljstarten”, säger Kristoffer Österholm, Tulip.

I Steninge Slottsby har alla bostäder nära till naturen, bad och båtliv i Mälaren, bara några minuter bort. Här skapas en levande plats där butiker, restaurang och naturupplevelser redan finns på plats. Sigtuna ligger några minuter bort med bil, till både Uppsala och Stockholm tar du dig på 30 minuter och dessutom har du hela världen runt hörnet med 10 minuter till incheckningen på Arlanda. En central plats. Mitt i naturen.

”Det känns fantastiskt att få utveckla detta område tillsammans med Tulip. Vi ser båda en stor potential i Steninge Slottsby och brinner för att skapa attraktiva bostadsområden för våra kunder. Vårt delade engagemang för likväl Steninge Slottsby som högkvalitativs bostäder i både design och funktion gör att vi ser långsiktigt på denna etablering.” säger Iris Vesterberg, Affärsutvecklare, Blooc.

Läs mer om Solfjädern här.

 

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!