Blooc tecknar avtal med Tmpl för utveckling av Blooc Home

Under första delen av 2020 tecknades avtal mellan bostadsutvecklaren Blooc och Tmpl för utveckling av den digitala boendeappen Blooc Home. Med appen hoppas Blooc ta ännu ett steg i att göra livet lite enklare för de som flyttar in i något av de bostadsområden som Blooc utvecklat och öka den sociala kontakten mellan grannarna. I framtiden kommer de som flyttar in i ett område utvecklat av Blooc också erbjudas ett brett tjänsteutbud och designprodukter ritade av arkitekterna på Blooc.

”Det här är något vi förberett oss för noggrant och planerat att genomföra i flera år och vi är väldigt glada över att nu få utveckla Blooc Home tillsammans med Tmpl som vi känner delar vår långsiktiga höga ambitionsnivå i hur man kan ta bostadsutveckling till nästa nivå. Utöver det som idag kan tyckas vara hygienfunktionalitet i en modern boendeapp kommer vi precis som vi gör i våra bostäder att erbjuda det där lilla extra för användaren. Det här blir nästa kapitel i vår resa med Blooc”, säger Stefan Gustavsson, VD Blooc.

Tmpl tillhandahåller en öppen och flexibel teknisk plattform som syftar till att göra vardagen i ett grannskap enklare, tryggare och mer hållbar. Plattformen förenklar interaktion mellan bostadsutvecklare, styrelse i bostadsrättsförening och de boende i kvarteret. Plattformen ökar den sociala samverkan, samtidigt som den också underlättar för boende att till exempel boka och dela resurser eller beställa boenderelaterade varor och tjänster. De boende kan också genom plattformen följa sin energiförbrukning och hantera all dokumentation kopplat till sitt nya boende.

”Blooc utvecklar hållbara boenden med fokus på det sociala livet, två aspekter som även vi på Tmpl lägger stor vikt vid och hoppas kunna bidra till i våra bostadsområden. Med funktioner som bland annat gör det enkelt att kommunicera med grannarna, köpa, sälja eller dela saker boende emellan vill vi underlätta social interaktion och en hållbar livsstil för Bloocs boende”, säger Henrik Svanqvist, VD Tmpl.

Utvecklingen av Blooc Home påbörjas under Q2 och ett första projekt kommer genomföras på ett utvalt bostadsområde där de boende kommer att få tillgång till boendeappen. Blooc beräknar att boendeappen kommer kunna lanseras officiellt och inkluderas som standard i samtliga kommande bostadsprojekt från Q1 2021.

Läs mer om Tmpl här!

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!