Bostadsområde Parkhusen slutsålt!

Under 2019 tecknades samarbetsavtal mellan bostadsutvecklaren Blooc och TB-gruppen om ett nytt bostadsprojekt i Wijk Oppgård beläget i Upplands Väsby norr om Stockholm. Ett projekt som de hade för avsikt att utveckla tillsammans. Projektet omfattas av 16 stadsradhus ritade av arkitekterna på Blooc.

Projektet lanserades 2019 och ansvarig mäklare för projektet är Johan Hjalmarsson på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Upplands Väsby. I skrivande stund har alla 16 bostäder sålts till kunder som valt sitt nya drömhem i projekt Parkhusen.

”Under detta märkliga år har efterfrågan på husen i Parkhusen varit mycket stor. Kombinationen av stilrena materialval och en väl genomtänkt planlösning gör husen kompletta. Jag hoppas att jag får förmånen att arbeta med Bloocs hus snart igenom,” säger Johan Hjalmarsson, fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

TB-gruppen har under längre tid deltagit i en detaljplaneprocess för Wijk Oppgård och under oktober 2018 vann detaljplanen laga kraft. Området är planerat som en trädgårdsstad med blandning av villor, radhus, kedjehus och parhus. Totalt kommer cirka 150 nya bostäder att byggas i Wijk Oppgård.

”I dagsläget så har bostaden blivit en allt mer viktig plats, jag är så glad för de familjer som lyckats köpa sin bostad i Brf Parkhusen och som kommer få en rymlig bostad med plats för hemmakontor. Det har varit ett inspirerande samarbetet med Blooc & Derome. Detaljplanen är utformad från ett hållbart perspektiv, vilket vi möter genom att  bland annat planera in blomstrande körsbärsträd för att bidra till pollinering samt genomsläppliga ytor som gynnar dagvattenhanteringen. Bostäderna har även en tidlös inredning med varma naturfärger och gedigna materialval som utifrån ett hållbart perspektiv kommer kunna uppskattas under lång tid framöver. Det blir ett område att trivas i,” säger jenny Lindström, Affärschef på TB-gruppen.

”Vi är väldigt nöjda med försäljningen i Parkhusen. Wijk Oppgård kommer att bli ett fantastiskt bostadsområde och samarbetet med TB-gruppen har gett projektet väldigt goda förutsättningar för att bli ett bostadskvarter att längta till. Nu ser vi fram emot inflyttningar och att se kvarteret ta form i området,” säger Iris Vesterberg, Affärsutvecklare på Blooc.

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!