Intervju med Emelie Fridén, entreprenadingenjör på Derome

Hej Emelie! Hur mår du idag?

Jag mår mycket bra! Vi har nyligen flyttat och jag har precis genomgått en lyckad knäoperation. Skönt med en ny lya (med diskmaskin) samt att jag förhoppningsvis är tillbaka med löpningen inom kort.

 

Varför sökte du dig till Derome?

Jag kommer från ett av branschens större företag och kände att jag ville testa att arbeta på ett mindre bolag. Jag har varit i kontakt med Derome på mitt tidigare företag och fick då uppfattningen om att det var ett väldigt bra företag, vilket jag nu även fått bekräftat. Jag trivs verkligen och njuter av doften av skog när jag kommer till jobbet – för det luktar verkligen skog.

 

Hur ser din roll ut på Derome och hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Jag går alltid och lägger mig med förhoppningen om att jag ska vara på kontoret lite tidigare än vanligt, men morgontrött som jag är så brukar vara inne runt 07.00. Jag börjar oftast dagen med att gå igenom mailinkorgen för att prioritera och strukturera upp dagens arbete. Sen är inte den ena dagen den andra lik. Jag sitter med allt ifrån att räkna på projekt, granska och skriva avtal, till att hjälpa till med att ta fram förslag på produktutveckling, granska ritningar och kika på detaljlösningar.

 

Vad är det bästa med att arbeta tillsammans med Blooc i din roll på Derome?

Haha, det känns som om att jag får ha kakan och äta den. Jag får vara med under hela processen. För förstudie till färdigt projekt, vilket är superkul.

 

Vad skiljer Blooc från andra bostadsutvecklare?

Jag upplever att Blooc fokuserar mer på slutanvändaren än vad ”traditionella” bostadsutvecklare gör. Blooc arbetar för att utveckla produkten i stället för att rita nytt varje gång. Det bidrar till att man kan vrida på detaljer som man annars inte gjort. Vilket som i senare tur kan bidra till ett mervärde och för kundens uppskattning – ett lägre pris. Det ligger en tanke bakom varje produkt och val.

 

Hur ser du på work-life-balance?

Jag tycker det är oerhört viktigt samtidigt som jag älskar att jobba. Jag tycker det handlar mycket om att ge och ta. Ibland kräver det att jag jobbar över några kvällar, men samtidigt kan jag då gå tidigare någon annan dag, eller jobba hemma om det skulle vara så. Jag har friheten att kunna komma in senare eller gå tidigare en dag, i utbyte mot att jag sköter mitt jobb. De värdesätter jag mycket i arbetet.

 

Berätta om ett spännande projekt du varit med i under din tid på Derome!

Jag är ju väldigt ny så jag tycker de flesta av våra projekt är spännande. Men det är ju absolut kul att snart se Brf Opal växa fram när vi levererar de första klimatskalen, samtidigt som jag tycker det känns spännande med de projekten som jag får vara med i helt från början.

 

Vad skiljer Derome från andra aktörer i branschen?

Derome är verkligen som slogan säger; från skog till färdigt hus. Jag tycker det är häftigt att se hur timret kommer till sågverket och sedan komma ut som ett hus färdigt att montera ihop. Hur många bostadsutvecklare i Sverige har det så? Sen märker man tydligt att bolaget är familjeägt, det genomsyrar hela bolaget. Man prioriterar lite annorlunda än ett företag som vill göra sina aktieägare nöjda.

 

Vad är hållbarhet för dig?

Hållbarhet är ett väldigt brett begrepp. Men jag tror nog att jag tänker mer hållbart än vad jag tror. När jag till exempel gör ett inköp så väger jag oftast in helhetsperspektivet så att jag inte bara köper för köpandets skull, eller för att mätta mina begär för stunden. Jag väger in livslängden på saker jag köper, kontra vad det kostar, och ser ut. Jag har lärt mig att hellre lägga några kronor extra och bli riktigt nöjd, än att köpa något tillfälligt som jag senare gör mig av med eller ligger och dammar i något skåp. Man får inte vara dumsnål utan helt enkelt göra rätt investeringar.

 

Sist med inte minst – vad tror du om framtidens bostad?

Jag tror att framtidens bostad är mycket smartare än vad den är idag, samtidigt som jag tror att den blir mer minimalistisk. Det är en medveten generation som växer fram och om 10 år så tror jag att man utvecklar bostäderna på ett helt annat sätt än vad vi gör idag. Det finns aktörer som tagit steget och bygger nu mer smart baserade på forskning som skett i ”Living Lab”. Jag tror detta bara är ett krafs på ytan.

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!