Källberga Mark avyttrar mark till Blooc i Nynäshamn

Ytterligare två aktörer, Blooc och BrickHouse Bostäder, väljer nu att investera i den nya stadsdelen Källberga i Nynäshamns kommun. Här utvecklar Archus, på uppdrag av Källberga Mark AB*, ett nytt naturnära bostadsområde med högt satta ekologiska och sociala mål. Fullt utbyggt kommer det nya bostadsområdet rymma cirka 700 bostäder kring en bykärna med verksamheter, samhällsservice, butiker och skola/förskola.

Blooc och BrickHouse Bostäder har under våren valts ut som två partners i utvecklingen av Källberga och förvärvar därmed mark för upplåtelse av bostäder av Källberga Mark AB.

”Målsättningen har alltid varit att säkra olika samarbeten för ett långsiktigt partnerskap. Dessa aktörer kompletterar och säkrar olika typer av upplåtelseformer och bostäder som även delar Källbergas värderingar”, säger Michael Larsson, projektchef.

Blooc planerar för 30 radhus/parhus inom den inledande etappen, Ängen, och kommer etablera områdets första bostadsrätter. Färdigutvecklad kommer etapp Ängen bestå av cirka 200 bostäder i olika upplåtelseformer, en idrottshall och en skola av Hoivatilat med plats för cirka 450 barn.

”Vi är mycket stolta över att få vara med och utveckla Källberga till en hållbar stadsdel för framtiden. Källberga har alla de kvalitéer som vi tycker är viktiga när vi väljer område att bygga bostäder i. Pendlingsnära, naturen inpå hörnet, förskola/skola och en genomtänkt gestaltning av området”, säger VD Stefan Gustavsson, Blooc.

Läs hela pressreleasen här

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!