Blooc Friends – Karolina Ugge

Hur mÄr du idag?
Finemang! Det finns inte mycket att klaga pÄ just nu. Kan inte minnas sist jag hade sÄ mycket energi trots den grÄa och kalla Ärstiden.

För de som inte vet vem du Àr, kan du berÀtta lite om vem du Àr?

Mitt namn Àr Karolina, jag Àr 26 Är, född och uppvuxen i Stockholm. Jag bor sjÀlv i min lilla sekelskifteslÀgenhet frÄn 20-talet vid Mosebacke pÄ Södermalm. Jag arbetar som Creative Coordinator pÄ Desenio och förgyller mina dagar med att organisera inspirationsfotograferingar samt scouta bilder.

Du Àr ju en otroligt driven person, vad trivs du mest med i din roll?

Att fĂ„ kombinera min kreativa sida tillsammans med ordning och reda. Jag Ă€r en perfektionist men gillar kreativt kaos. Även att fĂ„ arbeta med nĂ„got man verkligen brinner för gör att ens arbete och prestation visar resultat.

Om du skulle trÀffat dig sjÀlv som student vad skulle du givit dig sjÀlv som karriÀrstips? 

VÄga stanna upp och andas. Ditt liv behöver inte vara planerat i minsta detalj. En sak leder till den andra, ovÀntade möten kan leda till spÀnnande möjligheter. Det Àr det som Àr sÄ fint med branschen jag arbetar i.

I din roll, vad inspireras du av och har du nÄgra förebilder? 

Mina kollegor. Att arbeta tillsammans med kreatörer varje dag Àr en ren lyx. MÄnga olika stilar och idéer skapar den perfekta balansen och gör mig oerhört inspirerad.

Din stil Àr: 

Skandinavisk med en touch av personlighet och ovÀntade kombinationer. Min lÀgenhet bestÄr av moderna klassiker tillsammans med antika fynd och Àrvda prylar. Min stil Àr nÄgot som har formats under Ären. Förr köpte jag allt som var fint. Idag finns det alltid en tanke bakom varje köp, och för varje nytt köp jag gör sÄ trivs jag lite bÀttre.

Favoritmöbeln hemma: 

Atollo, min perfekta bordslampa frÄn Oluce.

Vad sÀger vÀnnerna nÀr de Àr hemma hos dig: 

”Vad Ă€r ditt nĂ€sta projekt?” Jag har stĂ€ndigt nĂ„got nytt projekt pĂ„ gĂ„ng. Mitt senaste projekt var ett soffbord som jag kaklade om. Finns nog inte en enda vĂ€n till mig som har missat det projektet, pĂ„ bĂ„de gott och ont. Mycket frustration, men sĂ„ mycket fina komplimanger i slutĂ€ndan.

Största inredningsutmaningen just nu: 

För mÄnga idéer, för lite tid och framförallt för lite utrymme.

Stoltaste projektet: 

Hela lĂ€genheten. Köpte en lĂ€genhet som inte alls hade optimal förvaring. DĂ€rför rev jag ut hela det gamla köket och platsbyggde ett nytt som tar till vara pĂ„ varenda liten centimeter pĂ„ höjden. Skissade ut mitt kök tillsammans med proffs, som sedan skapade mitt drömkök. Är Ă€ven vĂ€ldigt stolt över mina glasvĂ€ggar som skĂ€rmar av min sĂ€ng frĂ„n vardagsrummet, Ă€ven detta Ă€r nĂ„got som jag sjĂ€lv skissade fram. Det Ă€r sĂ„ roligt att vartenda litet utrymme planerades och skissades ut i detalj innan jag ens hade fĂ„tt tilltrĂ€de. Nu Ă€r min lĂ€genhet ett resultat av mina kreativa tankar om hur mitt drömboende ska se ut.

 

BÀsta köpet: 

Min signerade och limiterade litografi pĂ„ en naken kvinna som jag budade hem pĂ„ Tradera för… 1 kr (!?)

 

Samlar pÄ: 

Antika vaser. Är en mĂ€stare pĂ„ att buda hem unika vaser i alla dess former och storlekar frĂ„n diverse auktioner.

Pinsammaste köpet: 

Min extremt fula tvÀttkorg frÄn Ikea. Usch, skÀms!

Senaste köpet: 

En enorm teddy-kappa som jag ska gömma mig i hela vintern.

Vad Àr hÄllbarhet för dig? 

Att investera i nÄgot som varar för evigt. Mina designklassiker till exempel. Eller min byrÄ frÄn 60-talet som bara bli snyggare och snyggare med Ären. Jag har slutat helt i att köpa slit och slÀng och investerar hellre i nÄgot som hÄller, bÄde nÀr det gÀller inredning och mode.

 

Favoritdesigner: 

Utan tvekan, Hans J. Wegner

InspirationskÀlla: 

Pinterest. Kan spendera timmar efter timmar dÀr.

Vad tror du om framtidens bostad?

Jag hoppas innerligt att hÄllbarhet ska prioriteras. Att nya bostÀder som byggs ska tÀnka lÄngsiktigt och fokusera pÄ materialval som hÄller med tiden.

Vad lÀser du just nu? 

Senaste numret av Cereal Magazine.

 

 

BÀsta stylingtipset: 

SmÄ unika stilleben som skapar ett personligt och kreativt hem. Som mina smÄ trÀfigurer som cirkulerar pÄ de mest ovÀntade plasterna i min lÀgenhet. NÄgot som ocksÄ Àr otroligt viktigt Àr att hitta sin egna stil och inte bara kopiera andra.

 

 

BÀsta inredningspresenten: 

En inramad poster – sĂ„klart!

 

Hur bra Àr du pÄ hantera work-life-balance? 

Förr var jag helt vĂ€rdelös vilket ledde till ohĂ€lsa. Idag har jag lĂ€rt mig att sĂ€tta ner foten och inte ta pĂ„ mig för mycket. Är en riktigt arbetsmyra och har en tendens att jobba ihjĂ€l mig om ingen hindrar mig.

Vad Àr ditt största misstag i din karriÀr? 

Att inte vÄga och tro pÄ mig sjÀlv. Man blir lÀtt bekvÀm dÀr man hamnar. Men man lÀr sig av sina misstag och nu har jag större sjÀlvförtroende Àn vad jag nÄgonsin har haft.

Favoritbutik: 

Artelleriet, Tambur och Lauritz.

Hur ser en perfekt lördag ut? 

Kaffe i sÀngen. Finns inget bÀttre Àn att börja en lördag med kaffe och nyhetsmorgon i sÀngen. DÀrefter brunch pÄ mitt favorithak Kafferang vid Nytorget, strosa runt i smÄbutiker pÄ Söder och köpa veckans fÀrska blommor. Sen fram mot kvÀllen en hÀrlig middag tillsammans med vÀnner i soffan. Ost, chark och givetvis mÀngder med bubbel. Det gör mig varm i sjÀlen.

 

Vad gör du om 5 Är?

Det fÄr bli en spÀnnande överraskning!

Om du skulle vÀlja ut en detalj i vÄra bostÀder frÄn Blooc, vad skulle det dÄ vara?

Det vÀl genomtÀnkta materialvalet. Modernt möter funktionalitet och hÄllbarhet. Det finns en tydlig kunskap i vad som Àr tidlös design, vilket Blooc har Äterskapat med en modern tvist. Gillar framförallt hur ni leker med olika naturmaterial, sÄ som olika typer av sten för kök och badrum.

Vem vill du tipsa om för kommande reportage i Blooc Friends?

Sebastian Bergström, Àgare av Instagram kontot Mosebacke.

Sist men inte minst – Vilket omrĂ„de önskar du?

Bromma – nĂ€ra vill skog, vatten och bra förbindelser till stan.

Önskar du ocksĂ„ Bromma? Spara ner bilden ovan och publicera pĂ„ dina sociala kanaler tillsammans med #jagönskarbromma. Önska omrĂ„de hĂ€r.

Besök Karolinas Instagram hÀr.

Nyhetsbrev
Följ vÄrt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fÀlt.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!