Blooc Friends – Karolina Ugge

Hur mår du idag?
Finemang! Det finns inte mycket att klaga på just nu. Kan inte minnas sist jag hade så mycket energi trots den gråa och kalla årstiden.

För de som inte vet vem du är, kan du berätta lite om vem du är?

Mitt namn är Karolina, jag är 26 år, född och uppvuxen i Stockholm. Jag bor själv i min lilla sekelskifteslägenhet från 20-talet vid Mosebacke på Södermalm. Jag arbetar som Creative Coordinator på Desenio och förgyller mina dagar med att organisera inspirationsfotograferingar samt scouta bilder.

Du är ju en otroligt driven person, vad trivs du mest med i din roll?

Att få kombinera min kreativa sida tillsammans med ordning och reda. Jag är en perfektionist men gillar kreativt kaos. Även att få arbeta med något man verkligen brinner för gör att ens arbete och prestation visar resultat.

Om du skulle träffat dig själv som student vad skulle du givit dig själv som karriärstips? 

Våga stanna upp och andas. Ditt liv behöver inte vara planerat i minsta detalj. En sak leder till den andra, oväntade möten kan leda till spännande möjligheter. Det är det som är så fint med branschen jag arbetar i.

I din roll, vad inspireras du av och har du några förebilder? 

Mina kollegor. Att arbeta tillsammans med kreatörer varje dag är en ren lyx. Många olika stilar och idéer skapar den perfekta balansen och gör mig oerhört inspirerad.

Din stil är: 

Skandinavisk med en touch av personlighet och oväntade kombinationer. Min lägenhet består av moderna klassiker tillsammans med antika fynd och ärvda prylar. Min stil är något som har formats under åren. Förr köpte jag allt som var fint. Idag finns det alltid en tanke bakom varje köp, och för varje nytt köp jag gör så trivs jag lite bättre.

Favoritmöbeln hemma: 

Atollo, min perfekta bordslampa från Oluce.

Vad säger vännerna när de är hemma hos dig: 

”Vad är ditt nästa projekt?” Jag har ständigt något nytt projekt på gång. Mitt senaste projekt var ett soffbord som jag kaklade om. Finns nog inte en enda vän till mig som har missat det projektet, på både gott och ont. Mycket frustration, men så mycket fina komplimanger i slutändan.

Största inredningsutmaningen just nu: 

För många idéer, för lite tid och framförallt för lite utrymme.

Stoltaste projektet: 

Hela lägenheten. Köpte en lägenhet som inte alls hade optimal förvaring. Därför rev jag ut hela det gamla köket och platsbyggde ett nytt som tar till vara på varenda liten centimeter på höjden. Skissade ut mitt kök tillsammans med proffs, som sedan skapade mitt drömkök. Är även väldigt stolt över mina glasväggar som skärmar av min säng från vardagsrummet, även detta är något som jag själv skissade fram. Det är så roligt att vartenda litet utrymme planerades och skissades ut i detalj innan jag ens hade fått tillträde. Nu är min lägenhet ett resultat av mina kreativa tankar om hur mitt drömboende ska se ut.

 

Bästa köpet: 

Min signerade och limiterade litografi på en naken kvinna som jag budade hem på Tradera för… 1 kr (!?)

 

Samlar på: 

Antika vaser. Är en mästare på att buda hem unika vaser i alla dess former och storlekar från diverse auktioner.

Pinsammaste köpet: 

Min extremt fula tvättkorg från Ikea. Usch, skäms!

Senaste köpet: 

En enorm teddy-kappa som jag ska gömma mig i hela vintern.

Vad är hållbarhet för dig? 

Att investera i något som varar för evigt. Mina designklassiker till exempel. Eller min byrå från 60-talet som bara bli snyggare och snyggare med åren. Jag har slutat helt i att köpa slit och släng och investerar hellre i något som håller, både när det gäller inredning och mode.

 

Favoritdesigner: 

Utan tvekan, Hans J. Wegner

Inspirationskälla: 

Pinterest. Kan spendera timmar efter timmar där.

Vad tror du om framtidens bostad?

Jag hoppas innerligt att hållbarhet ska prioriteras. Att nya bostäder som byggs ska tänka långsiktigt och fokusera på materialval som håller med tiden.

Vad läser du just nu? 

Senaste numret av Cereal Magazine.

 

 

Bästa stylingtipset: 

Små unika stilleben som skapar ett personligt och kreativt hem. Som mina små träfigurer som cirkulerar på de mest oväntade plasterna i min lägenhet. Något som också är otroligt viktigt är att hitta sin egna stil och inte bara kopiera andra.

 

 

Bästa inredningspresenten: 

En inramad poster – såklart!

 

Hur bra är du på hantera work-life-balance? 

Förr var jag helt värdelös vilket ledde till ohälsa. Idag har jag lärt mig att sätta ner foten och inte ta på mig för mycket. Är en riktigt arbetsmyra och har en tendens att jobba ihjäl mig om ingen hindrar mig.

Vad är ditt största misstag i din karriär? 

Att inte våga och tro på mig själv. Man blir lätt bekväm där man hamnar. Men man lär sig av sina misstag och nu har jag större självförtroende än vad jag någonsin har haft.

Favoritbutik: 

Artelleriet, Tambur och Lauritz.

Hur ser en perfekt lördag ut? 

Kaffe i sängen. Finns inget bättre än att börja en lördag med kaffe och nyhetsmorgon i sängen. Därefter brunch på mitt favorithak Kafferang vid Nytorget, strosa runt i småbutiker på Söder och köpa veckans färska blommor. Sen fram mot kvällen en härlig middag tillsammans med vänner i soffan. Ost, chark och givetvis mängder med bubbel. Det gör mig varm i själen.

 

Vad gör du om 5 år?

Det får bli en spännande överraskning!

Om du skulle välja ut en detalj i våra bostäder från Blooc, vad skulle det då vara?

Det väl genomtänkta materialvalet. Modernt möter funktionalitet och hållbarhet. Det finns en tydlig kunskap i vad som är tidlös design, vilket Blooc har återskapat med en modern tvist. Gillar framförallt hur ni leker med olika naturmaterial, så som olika typer av sten för kök och badrum.

Vem vill du tipsa om för kommande reportage i Blooc Friends?

Sebastian Bergström, ägare av Instagram kontot Mosebacke.

Sist men inte minst – Vilket område önskar du?

Bromma – nära vill skog, vatten och bra förbindelser till stan.

Önskar du också Bromma? Spara ner bilden ovan och publicera på dina sociala kanaler tillsammans med #jagönskarbromma. Önska område här.

Besök Karolinas Instagram här.

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!