Nu produktionsstartas Brf Solhöjden i Norrköping

Under februari 2022 tecknades samarbetsavtal mellan Blooc och Nordhem Bostad om ett nytt bostadsprojekt i Björkalund i Norrköping, som de hade för avsikt att utveckla tillsammans. Projektet omfattas av 15 stadsradhus ritade av arkitekterna på Blooc.

 

Projektet lanserades under våren 2022 och snabbt efter lanseringen fick projektet stort intresse med 10 bokningsavtal redan innan sommaren. Eftersom projektet lanserades i en turbulent tid med ett nytt krig i Europa, historiskt snabb räntehöjning och allmän oro vågade inte alla 10 kunder gå vidare och teckna förhandsavtal. Till skrivande stund har 6 kunder tecknat förhandsavtal men projektet har fortsatt stort intresse. Blooc, Derome och Nordhem tror starkt på projektet och den nya stadsdelen Björkalund och väljer nu att enligt plan produktionsstarta projektet.

 

”Nu produktionsstartas Brf Solhöjden och det är vi stolta över. I rådande tider när många projekt läggs på paus väljer vi istället att färdigställa projektet enligt plan. Solhöjden kommer bli ett riktigt fint projekt och vi ser fram emot att vara långsiktiga i både Björkalund och Norrköping. Att vi dessutom kan följa upp på löftet om att solceller ingår i alla våra projekt från 2023, känns riktigt bra.” Säger Stefan Gustavsson VD, Blooc.

 

Björkalund blir en stadsdel med en egen puls – här kommer du känna naturen, höra den, andas den. En barnvänlig stadsdel med tallskogen och öppna ängar som närmaste grannar – och tillräckligt nära staden för att ta cykeln till jobbet. Strax söder om Vrinnevisjukhuset växer Norrköpings nya och populära stadsdel Björkalund fram. Här byggs inte bara bostäder med villor, radhus, parhus och lägenheter, utan även en helt ny förskola med natt- och helgomsorg som planerar invigning i januari 2023 och en egen livsmedelsbutik som planerar stå färdig 2023.

 

”Vi ser fram emot att leverera och bygga husen i Brf Solhöjden. Björkalund är en spännande ny stadsdel som Derome byggt i tidigare och tror mycket på. Vi tycker också att Brf Solhöjden är ett särskilt fint projekt eftersom det ligger nära ett vackert skogsparti och på en solig höjd. Att genom industriellt byggande i trä tillsammans med Blooc, få skapa hållbara hem där människor kommer att bo i många generationer framåt, är något vi brinner för.” säger Emelie Fridén, Projektchef Derome.

 

”Vi på Nordhem Bostad ser fram emot att komma igång med produktionen av Brf Solhöjden. Valet föll på Blooc då vi tycker deras radhus är marknadens mest genomarbetade med såväl tilltalande arkitektur/design, digital boendeapp och hållbar produktion i trä. Vi såg tidigt potentialen i stadsdelen Björkalund som snabbt seglat upp som ett av Norrköpings mest eftertraktade områden. Nu blir det kul att tillsammans med Blooc addera de första radhusen i området.” Säger Tobias Nikas, Nordhem Bostad.

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!