Ny etapp med bostäder i Lindbacken!

Under 2019 tecknades det fjärde avtalet mellan bostadsutvecklaren Blooc och Gillöga. Det fjärde gemensamma bostadsprojektet Brf Svanmossen lanserades efter sommaren 2019 och försäljningen blev en succé. Produktionen är nu i full gång och inflyttningar beräknas till 2021. Nu får Blooc förnyat förtroende och planerar tillsammans med Gillöga nästa etapp i området Lindbacken, Uppsala.

Brf Svanmossen förmedlades av Riksmäklaren i Uppsala, precis som de tidigare tre bostadskvarteren Blooc utvecklat tillsammans med Gillöga i Lindbacken. Ansvarig fastighetsmäklare Ulrika Lööf på Riksmäklaren, får även uppdraget att förmedla nästa kommande etapp i området.

”Vi startar nu det femte projektet tillsammans med Blooc. Det är alltid mycket inspirerande eftersom vi inför varje projekt prövar nya idéer och förhållningssätt till hur ett modernt, praktiskt boende med högt designinnehåll skall se ut. Först provade vi trevåningshus, sedan radhus mot park med urban gardening, därefter lyxiga uterum med golvvärme och senast yteffektiva radhus. Nu blir det premiär för Bloocs större Villa XL i vårt område, ett hus med många fina inredningsdetaljer, samt elbilspool för föreningens medlemmar”, säger Joakim Holgersson, ägare Gillöga.

Redan nu arbetar de båda bolagen för fullt för att förbereda en kommande lansering av nästa etapp och planerar att skicka in bygglov under våren. I kommande etapp planeras 24 stadsradhus med fyra sovrum i två storlekar i samma Blooc-stil som tidigare. Området med de olika kvarteren kommer harmonisera väl med varandra, och samtidigt ha sin egen karaktär.

”Vi är väldigt glada över att återigen få förnyat förtroende från Gillöga. Försäljningen av Brf Svanmossen överträffade våra redan höga förväntningar på att det var rätt bostäder för målgruppen i området och det känns både tryggt och kul att få fortsätta att utveckla Lindbacken tillsammans med just Gillöga. Våra organisationer kompletterar varandra och vi delar målsättningen att möjliggöra fina bostäder som folk har råd att bo i,” säger Stefan Gustavsson, vd på Blooc.

Gillöga har sedan detaljplanen vunnit laga kraft 2010 utvecklat den nya stadsdelen Lindbacken med ambitionen att skapa Uppsalas absolut finaste område. Inte långt från centrala Uppsala i Lindbacken bor redan omkring drygt 500 familjer i nybyggda bostäder och under åren har Lindbacken även uppfört förskolor, skolor, parker och snart också en liten huvudgata med butiker och service i området.

”Kvarteret Svanmossen som vi skapade tillsammans i Lindbacken hade ett fantastiskt mottagande och såldes slut mycket snabbt. Det för oss betyder att det finns en målgrupp i Lindbacken som har höga krav på design och arkitektur som har väntat för ett projekt med hus som motsvarar deras önskemål. Det är med stor glädje att vi får fortsätta rita projekt i det eftertraktade området och säkerställa att alla som tilltalas av våra bostäder får möjligheten att förverkliga sina drömmar i Lindbacken. Nu jobbar vi med utformningen av ett nytt kvarter enligt vår vision ”Modern suburban living” på ett attraktivt läge i anslutning till det öppna naturlandskapet. Vi ser fram emot att få lansera detta projekt och visa hur det nya kvarteret och bostäderna ska se ut”, säger Henni Ruohonen, Designchef & arkitekt, Blooc.

 

För mer information eller frågor kontaktas:

Stefan Gustavsson, VD, Blooc
Tel: 0733–58 05 78
E-post: [email protected]

 

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!