Slottsträdgården i Steninge Slottsby produktionsstartas

Ett avtal tecknades mellan bostadsutvecklaren Blooc och SHH Bostad om ett nytt bostadsprojekt i Steninge Slottsby Sigtuna. Brf Slottsträdgården omfattas av omkring 32 stadsradhus ritade av arkitekterna på Blooc.

Nu är det alltså dags för produktionsstart av projektet efter fin försäljningstakt under våren. I skrivande stund är endast ett hus kvar till salu av 32 bostäder.

“Steninge Slottsby har utvecklats till ett otroligt fint område den senaste tiden, med flera nya bostadskvarter i en vacker miljö. Vi ser att intresset vuxit kraftigt under våren/sommaren, och är glada för att så många familjer har hittat sitt hem Brf Slottsträdgården. Nu ser vi mycket fram emot byggnation och inflyttning,” säger Iris Vesterberg, Projektchef på Blooc.

I Steninge Slottsby har alla bostäder nära till naturen, bad och båtliv i Mälaren, bara några minuter bort. Här skapas en levande plats där butiker, restaurang och naturupplevelser redan finns på plats. Sigtuna ligger några minuter bort med bil, till både Uppsala och Stockholm tar du dig på 30 minuter och dessutom har du hela världen runt hörnet med 10 minuter till incheckningen på Arlanda. Under det senaste året har flera andra aktörer produktionsstartat sina kvarter och flera familjer bor nu i området.

”Vi ser fram emot att få leverera och bygga industriellt producerade hållbara bostäder i trä till ett projekt som BRF Slottsträdgården där husens utformning och boendemiljö andas framtid,” säger Nanette Hjortsberg, entreprenadingenjör på Derome.

Steninge Slottsby kommer färdigbyggt att rymma omkring 750 bostäder för små och stora familjer. Det skall bli Sigtunas bästa plats för barnfamiljer. Området består av 11 tun, små områden i området, där olika typer av hus och boendeformer blandas. Brf Slottsträdgården planeras i tun 7. Den nya förskolan kommer rymma 6 avdelningar och skolan blir två-parallelig för barn i klass F-6.

”Fantastiskt kul att kunna byggstarta Brf Slottsträdgården och att fortsätta vårt goda samarbete med Blooc och Derome. Vi ser fram emot att projektet ska börja ta form och att kunderna senare ska trivas i sina nya hem,” säger Oscar Raud, Projekledare på SHH Bostad.

Läs mer om Slottsträdgården här

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!