Snart Almedalen – Kom och lyssna på oss!

Barn och ungdomar blir alltmer stillasittande. Vi har sedan tidigare ett samarbete med Generation Pep och berättat om vårt gemensamma skolbesök. Nu vill vi belysa ämnet i Almedalen tillsammans med vänner som har barns välmående som hjärtefråga.

Hur kan vi utveckla stadsdelar och nya bostadskvarter som bidrar till ökad rörelse och hälsa för barn? Det är dags att tänka nytt när det gäller stadsplanering för att motverka detta. Carolina Klüft från Generation Pep, Jonnie Nordensky från Riksidrottsförbundet, Karl Sergel från Fuzed, och Stefan Gustavsson från Blooc diskuterar detta på vårt frukostseminarium där Michael Larsson på Archus modererar. När: Tisdag 27/6 08:30 – 10:00 Vart: Archus Arena, restaurang Vår fru, S:t Hansgatan 24

Carolina Klüft, Generation Pep

Carolina Klüft är en av Sveriges främsta friidrottare genom tiderna och har arbetat på Generation Pep sedan 2016. Multitalangen Klüft har en framgångsrik karriär inom friidrott bakom sig och har de senaste åren haft flera uppdrag som programledare och föreläsare vid sidan av arbetet med Generation Pep.

Om Generation Pep: 

Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep och vi engagerar hela samhället i vårt arbete. Generation Pep vill att alla barn och unga i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Vi vet att ingen enskild aktör kan lösa problemet på egen hand och därför behöver såväl lokala eldsjälar som företag och politiska beslutsfattare vara med. Idag samlar vi över 2000 aktörer från samhällets olika arenor som tillsammans jobbar för ett samhälle där alla barn och unga har möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Läs mer här.

Stefan Gustavsson, Blooc

Stefan Gustavsson är VD på Blooc och har lång erfarenhet i fastighetsbranschen. Stefan är medgrundare till Blooc som idag delägs av Derome-koncernen.

Om Blooc: 

Blooc grundades 2011 av Stefan Gustavsson och Camilla Käll och har sedan starten utvecklat kvartersgator och större trädgårdsstäder med radhus, parhus, kedjehus och stadsradhus. Målgruppen är unga barnfamiljer som köper sitt första hus. Sedan 2018 är Derome delägare i Blooc, vilket innebär att Blooc tillsammans med Derome äger hela kedjan från skog, via egna arkitekter till färdigt bostadsområde. Blooc har utvecklat omkring 30 bostadsområden i Stockholm, Uppsala, Eskilstuna och Norrköping sedan starten.

Karl Sergel, Fuzed

Karl Sergel är medgrundare till Fuzed som vann priset ”Årets Peppare 2023” på Pepgalan som anordnas av Generation Pep. Motiveringen löd: ”Årets vinnare har kombinerat ungas digitala intresse med den traditionella fysiska arenan på ett modigt, innovativt och gränsöverskridande sätt. En mötesplats för barn och unga som skapar möjlighet till rörelseglädje och en mer hälsosam livsstil i en digital värld.”

Om Fuzed: 

Fuzed grundades av Karl Sergel och Olof Danielsson och är ett initiativ tillsammans med Helsingborg stad. Fuzed vill skapa förutsättningar för rörelse och aktivt liv för alla, även för grupper där stillasittande är vanligt. I september 2022 öppnade den första träningsanläggningen i Helsingborg. Här går datorspelande och fysisk aktivitet hand i hand. Målet är att utveckla verksamheten och etablera sig på fler orter i Sverige.

Läs mer här.

Jonnie Nordensky, Riksidrottsförbundet

Jonnie Nordensky arbetar som Ansvarig för Plats för idrott på Riksidrottsförbundet och dessförinnan arbetade han på Tillväxtverket.

Om Riksidrottsförbundet: 

Riksidrottsförbundet (RF) arbetar för en trygg idrott där alla känner sig välkomna och får utvecklas efter sina egna förutsättningar. Man arbetar för fler och tillgängliga anläggningar och idrottsmiljöer, så att föreningslivet har någonstans att vara. En idrott som genomsyras av idrottsrörelsens värdegrund, fri från kriminalitet och fusk. RF vill också arbeta för fler internationella hållbara evenemang och möten i Sverige.

Läs mer här.

Michael Larsson, Archus

Michael Larsson är VD på Archus Development som han grundade tillsammans med Johnnie Pettersson. Michael har lång erfarenhet i fastighetsbranschen och arbetade innan Archus som Regionschef för JM och VD för Byggpartner.

Om Archus:

Archus grundades 1986 med drivkraften att vara stor nog att ta uppdrag som förändrar samhällen. Ett arv vi förädlar varje dag. Idag består koncernen av fyra dotterbolag som verkar enskilt, men tillsammans formar en stark helhet. Våra roller är tydligt definierade, men vårt engagemang är alltid mer omfattande än vårt uppdrag. Tillsammans är vi över 100 medarbetare på våra kontor i Stockholm, Uppsala, Västerås, Borlänge och Linköping/Norrköping. Archus Development är ett konsultbolag inom affärs- och fastighetsutveckling. Archus Development erbjuder kunder affärsutvecklingskompetens som rådgivning och även genom att driva fram projekt från idé till färdig byggrätt

Läs mer här.

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!