Vi lanserar ett syskon till Blooc House, en lägenhetsprodukt vid namn Blooc Flat

Blooc utvecklar bostäder och hela bostadsområden som kombinerar en snabb och enkel byggprocess med ett designtänk som genomsyrar allt från valet av materialval till formgivningen av exteriör och inredning. Nu kompletteras den tidigare succén Blooc House med Blooc Flat – en bostadsprodukt som man hoppas ska revolutionera hela bostadsbranschen.

– Sedan starten har vår vision varit att inspirera och utveckla bostadsmarknaden. Med Blooc Flat kommer vi kunna revolutionera bostadsmarknaden och erbjuda något som inget annat bostadsföretag gör. Våra produkter gör att markägare på ett enkelt och i sammanhanget snabbt sätt kan bygga upp nya bostadsområden. Vi erbjuder bokstavligt talat en bostadsprodukt, den är färdigbyggd när den kommer och kan byggas upp på ett fåtal veckor och sedan är bostaden klar för inflyttning, säger Stefan Gustavsson, en av grundarna av Blooc.

När sortimentet nu breddas med Blooc Flat, vill Blooc nå en större målgrupp genom att kunna erbjuda såväl små lägenheter på 19 kvm som större etagevåningar. Det första området där Blooc Flat byggs är Steninge Slottsby i Stockholm. Där kommer Blooc bygga 82 lägenheter – allt från ettor på 24 kvm till fyror och etagevåningar på 97 kvm.

Blooc startades 2011 av Camilla Käll och Stefan Gustavsson med visionen att utveckla världens första bostadsprodukter för nyproducerade bostadsområden. Med ett innovativt sätt att se på bostadsutveckling ur ett produktperspektiv, kombinerar Blooc form och funktion i sin design. Resultatet blir ett koncept man kallar ”Iconic living in Suburbia” – unika och attraktiva bostadsområden utanför staden skapade med Bloocs bostadsprodukter.

Tack vare sitt produkttänk kan Blooc undvika höga utvecklingskostnader och långa ledtider och kan på så sätt erbjuda ett rimligt fast pris på den senaste produktionstekniken. Blooc Flat tillverkas i fabrik och byggs sedan snabbt ihop på plats, vilket gör att byggprocessen kan kortas ner med en tredjedel. Bloocs produkter är framtagna och baserade på ett Lego-tänk, där fasta lägenhetstyper kan kombineras ihop på flera olika sätt för att passa allt från singelhushåll med ett rum och kök till familjehushåll med fyra rum och kök.

– Nyproduktion blir allt dyrare och innebär även långa ledtider där köparen kan vänta flera år på att få flytta in. Genom att Blooc Flat kombinerar funktionell tillverkningsteknik utan att göra avkall på designen kan Blooc snabbt producera en färdig bostadsprodukt till ett rimligt pris, menar Bloocs andra grundare Camilla Käll.

Blooc House har sedan starten kännetecknats av karaktäristiska detaljer som den färgstarka trappan, det ikoniska stålglasfönstret i vardagsrummet och de unika inredningsdetaljerna som Blooc Lamp och Blooc Mirror. Varumärkets produktnyhet Blooc Flat kommer precis som Blooc House att präglas av kvalitativa inslag i interiören. I samband med lanseringen av Blooc Flat har Blooc tagit sitt produkttänk till ny nivå och även utvecklat all fast inredning som Blooc Kitchen och Blooc Bathroom Cabinet.

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!