Vi ställer inte in – vi anpassar oss

Vi har sedan Corona bröt ut i Kina och sedan fick fäste i Italien, sett hur läget snabbt utvecklats även på hemmaplan i Sverige. Jag vill med anledning av det allvarliga läge som Sverige befinner sig i säga några ord om hur vi på Blooc hanterar situationen.

Vi följer folkhälsomyndigheternas rekommendationer och riktlinjer och arbetar kontinuerligt med att vidta de åtgärder som behovs för att hjälpa till att minska smittspridningen för våra äldre och riskgrupper i samhället. Vi har en stark och långsiktig delägare i det familjeägda bolaget Derome som idag drivs av tredje generationen, men i detta läge måste vi alla ta ansvar för hela samhället – för Sverige. Ingen av oss vet hur detta kommer att utvecklas, men vi vet att vi, och alla andra företag som kan, är beroende av att upprätthålla verksamheten i så stor utsträckning som möjligt. Naturligtvis med hälsa som första prioritet. Genom att hålla igång verksamheten hjälper vi också samhället.

Vårt ledord i dessa tider är: Vi ställer inte in – vi anpassar oss.

Det betyder att vi tillsvidare arbetar hemifrån om vi kan, men ställer inte in något planerat i onödan. Vi pratar mycket om digitalisering i vår bransch – nu är det upp till bevis. Som de entreprenörer vi är, vet vi att något som genomförs alltid är bättre än det som skjuts fram. Så vi ses på Skype, hörs på telefon och stämmer av kort på mail om vi inte kan ses. Behöver vi ses fysiskt så gör vi gärna det, så länge alla nödvändiga deltagare som är inbjudna till mötet känner sig friska och krya. Vår produktion sker i någon av Deromes svenska fabriker, helt i trä. Vi har tät dialog med våra mäklare för de projekt som är under försäljning och hittills har vi inte sett några tendenser till att intresserade bostadsköpare väljer att avstå från att köpa sitt drömhem. Vi har dock valt att istället för öppna allmänna visningar boka in privata visningar framgent för att säkerställa minsta möjliga smittspridning. För de bostadsköpare som känner sig mer bekväma med att få information om bostadsprojekt via telefon/Skype kommer få detta av våra mäklare och allt försäljningsmaterial finns såklart digitalt.

Som entreprenör i över 10 år vill jag personligen uppmana er alla till omvandla er rädsla/panik/ångest inför Corona till aktiv handling och kavla upp armarna för att få Sverige att fungera trots Corona. Vi sitter alla i samma båt och det är företagen som bygger Sverige. De som anställt, betalar löner och skatt. Långt i från alla företag kan leva utan sina kunder någon närmare lång stund. Det är inte så det ser ut i verklighetens företagar-Sverige. Då tänker jag på alla de små företag som finns runt hörnet. Om du inte vill gå ut och äta – beställ take-away-mat från din favoritkrog, beställ blombud till dig själv eller någon du älskar från floristen på hörnet. Handla åt en gammal i din trapp hos din lokala handlare. Boka inte av, boka om eller köp ett presentkort. Vi kan göra detta ihop, det är vi som är Sverige.

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!