Hemma hos Eleonor Nilsson

Hej Eleonor! Hur mår du idag?

Jag mår bara bra, tack som frågar. Det är lördag och jag har inga direkta planer den här helgen så jag passar på att ladda batterierna med familjen.

För de som inte vet vem du är, kan du berätta lite om dig själv?

Jag heter Eleonor, mamma till Felicia 12 år och gift och bor ihop med min man Patrik. Vi båda är uppvuxna i Eskilstuna. Jag är en glad, positiv tjej som trivs bra med att ha många bollar i luften. Jag är en social människa som tycker om att umgås med vänner och familj. Jag är en person som älskar att träna och det är en del av min vardags och min livsstil.

Du har ju en podd som heter Tunainfluencers. Berätta om den!

Det stämmer bra. Idag heter vi Poddjuntan, snackar livsstil. Vi är fyra drivna tjejer som nu har poddat tillsammans i två år och vi har släppt lite över 100 avsnitt. Det kommer ut 1 nytt avsnitt varje måndag morgon klockan 06.00. Jag skulle säga att det är en podd som fokuserar mycket på hälsa och välmående. Vi har haft flera olika gäster med i podden. Bland annat så har Camilla Käll från Blooc gästat i podden tillsammans med Ankie Bandstigen från Faskunge Fastigheter. Jag hoppas att vi kommer hålla på i minst 100 avsnitt till.

Vi utvecklar flera bostadsprojekt, Brf Siken och Brf Harren, i området Borsökna i Eskilstuna och vet att flera av våra kunder är nyfikna på området. Vad vet du om Borsökna och vad är det bästa med området?

Jag har bekanta och flera vänner som bor i Borsökna med sina familjer. Borsökna är ett fantastiskt område det är drygt 7 km från Eskilstuna centrum. Borsökna är ett naturnära område som ändå ligger relativt nära stadskärnan. Det finns förskolor, skola, badstränder, lekparker och så himla mycket mer. Eftersom att Borsökna är väldigt barnvänligt så drar sig många barnfamiljer gärna dit för att bygga upp ett boende och det har jag full förståelse för. Om jag kunde äga två hus då skulle mitt andra hus ligga i Borsökna.

Ditt bästa tips till någon som ska besöka Eskilstuna?

Det skulle nog bli att besöka Munktellstaden och Munktellmuseet som ligger där. Därefter om vädret tillåter är det mysigt att strosa runt ån vid centrum ta en promenad upp till gamla stan för att sen avsluta med en glass i Rothoffsparken.


Bild: Munktellmuséet 

Har du någon favoritbutik i Eskilstuna?

Det finns flera små fina inredningsbutiker här i Eskilstuna. Vilket jag är väldigt glad för som älskar inredning. Jag brukar besöka en liten butik som ligger en liten bit ut på landet. Butiken heter Solby gård. Det är en liten gårdsbutik som säljer mycket närodlade grönsaker, härliga kryddor och gott bröd. Dom har också en del inredning i butiken och på somrarna går det bra att åka ut dit och plocka jordgubbar. En annan butik som jag gärna besöker är inredningsbutiken IEMS som ligger vårt köpcentrum Tuna park.

Bild: Solby Gård

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Jag tycker om ljusa träslag, raka linjer och min bas är vitt och grått. Jag skulle nog säga att mitt hem drar åt den modernare stilen lite skandinaviskt. För att få det personligt så försöker jag mixa några designklassiker med Ikea möbler och en hel del fina loppisfynd. Det skapar en bra balans och för att få den där ombonade känslan, har jag inrett vårt hem med stora mattor, kuddar och plädar i soffan.

Inspirationskälla?

Det finns fantastiska konton på Instagram och härliga bloggar där jag får mycket inspiration ifrån. En stor inspirationskälla för mig har varit och är fortfarande Anna Åberg som är bloggare och driver ett populärt konto på Instagram under namnet Starwomen.

Vad är det bästa med ditt hem?

Det bästa med mitt hem, det är att jag trivs så himla bra i det. Det är min borg. Det är i hemmet som jag tankar på med energi och jag blir glad av att komma hem. Huset har mycket fönster så ljusinsläppet är magiskt. Jag har fått inrett det precis som jag önskar och det blev så bra!

Samlar du på något speciellt?

Det skulle väl vara porslin, jag älskar blått porslin och så samlar jag på Mateus porslin.

Favoritmöbeln hemma just nu?

Det är helt klart vårt köksbord. Det är ett bord från Rum21 det heter Loop Stand table av märket HAY. Sååå fint.

Nytt eller gammalt?

Om jag måste välja så blir det nytt.

Vad säger dina vänner och bekanta när de kommer hem till dig?

Jag får en hel del komplimanger för inredningen och möbleringen. En del har till och med sagt: Det är som att få besöka ett hem som man annars bara ser i Inredningstidningarna, och så får jag ofta höra ”har du alltid så här städat”.

 

Vad är viktigast i ett hem enligt dig?

Att det utstrålar värme och att det speglar vem du är.

En sak hemma som beskriver dig bäst:

Vet inte om jag har någon speciell sak som beskriver mig bäst. Jag skulle vilja säga att ordning och reda och att allt i vårt hem är genomtänkt.

Vad innebär hållbarhet för dig?

Att inte slänga. Är du trött på något kanske någon annan får nytta av det? Jag skänker hellre än slänger.

Om du skulle välja ut en detalj i våra bostäder från Blooc som du gillar allra mest, vad skulle det då vara?

Det är era kök. Jag är så sugen på att göra om vårt kök och det lutar åt att jag då skulle välja ett grått kök denna gång.

Läser du någon bok just nu?

Nej inte för tillfället men i somras sträckläste jag Camilla Läckbergs två senaste böcker. En bur av guld och andra delen FAYE Vingar av silver. Dom var såå bra och nu väntar jag med spänning på tredje delen att den ska släppas.

 

Vill du se mer av Eleonor? Följ henne på Instagram här!

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!