En kostnadsfri trygghet som ingår i ditt bostadsköp

Att köpa sin egen nyproducerade bostad är en av de största affärerna många gör. Vi vill att din bostadsaffär ska kännas trygg och att du ska njuta av resan fram till dagen du flyttar in. Därför erbjuder vi ett trygghetspaket som till exempel kan hjälpa vid dubbel boendekostnad och som garanterar en välfungerande bostadsrättsförening när du flyttar in. Vi kan även erbjuda ett avbokningskydd, från signering av avtal fram till inflyttning. Som en del av Derome, Sveriges största familjeägda träindustrier, vill vi erbjuda en trygg och smidig resa på väg mot ditt nya hem.

Avbokningsskydd
När du köper en nyproducerad bostad kan det ibland vara lång tid mellan köpbeslut och inflyttning. Vårt avbokningsskydd gäller från att avtalet undertecknas, ända fram till dagen du tillträder din nya bostad. Uppfylls förutsättningarna för avbokningsskyddet och du ej önskar fullfölja köpet, återbetalar vi inbetalda förskott, handpenning och tomtköp.

Dubbelt boendekostnadsskydd
Många som köper ett nytt hem av oss, har redan en befintlig bostad som ska säljas. Vi vill att det ska kännas tryggt att investera i en helt ny bostad och erbjuder därför dubbelt boendekostnadsskydd. Skyddet ger dig möjligheten att undvika dubbla boendekostnader om du skulle ha oturen att äga två bostäder samtidigt. Uppfylls förutsättningarna för dubbelt boendekostnadsskydd kan du få ersättning för din dubbla boendekostnad upp till sex månader efter inflyttning i din nya bostad.

Prisfallsskydd
Om du som köpare drabbas av kritisk sjukdom (läkarintyg krävs) och därför tvingas att sälja din nya bostad efter tillträdesdagen, kan vi ersätta dig för eventuell realisationsförlust. Ersättningen utgår maximalt till 300 000 kronor och upphör sex månader efter tillträdesdagen. Bostaden ska utbjudas till försäljning av registrerad fastighetsmäklare på marknadsmässiga villkor. 

Trygg bostadsrättsförening
En trygg och välfungerande bostadsrättsförening är en självklarhet för oss. Under byggnationen består majoriteten av ledamöterna i bostadsrättsföreningens styrelse av oberoende och professionella styrelseledamöter och givetvis är vi från Blooc också med. När det är dags för föreningen att teckna upplåtelseavtal finns alltid en intygsgiven och registrerad ekonomisk plan. Ytterligare en trygghet för dig som köpare av en bostadsrätt hos oss på Blooc är att vi alltid köper eventuellt osålda lägenheter en viss tid efter slutbesiktningen. Självklart betalar vi också månadsavgifterna för dessa lägenheter. Allt för att du och dina nya grannar ska få de bästa förutsättningarna för ett tryggt boende med en stabil bostadsrättsförening.

Garanti och försäkran
När du köper en bostad av oss får du flera olika former av garantier. Du kan med andra ord vara säker på att du får din bostad enligt dina val och avtal. Hela byggnationen täcks av försäkringar som entreprenören ansvarar för. Läs mer om garantier och besiktningar här.

Observera att trygghetspaketet kan skilja från projekt till projekt beroende på vilken aktör som är byggherre. De projekt vi på Blooc utvecklar i samarbete med en annan byggherre gäller inte Bloocs och Deromes egna trygghetspaket – men oftast finns ett motsvarande paket. Kolla alltid vad som gäller för just det projekt du är intresserad av. Här hittar du alla våra projekt

 

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!