Mäklaren berättar om Rödingen

Läs vår intervju med Annica och Ellinor som är ansvariga mäklare för Brf Rödingen i Borsökna – här får du reda på bland annat hur man ställer sig i kö till förskolan, vad som finns att göra i närområdet och vad Annica och Ellinor själva tycker är det bästa med Borsökna och Rödingen!

Kan ni berätta lite kort om stadsdelen Borsökna? 

Borsökna är en barnvänlig, lugn och attraktiv stadsdel i Eskilstuna ca 15 minuter från centrum. Här bor många barnfamiljer, det finns vacker natur och det bästa av allt – Borsöknasjön med kommunalt bad. Borsökna är en riktig sommaridyll där du har allt du kan önska!

Vilka grannar kan de som köper en bostad i Rödingen förvänta sig?

Av de tidigare etapperna i Borsökna så har försäljningen gått över förväntan och man märker att radhusen är väldigt attraktiva för många. De flesta köparna är yngre par som är i stadiet att bilda familj. Då är detta läge perfekt med förskolan alldeles intill! Men vi kan också se att bostäderna passar bra för många, unga som gamla.

Var ligger Borsökna geografiskt, och Brf Rödingen mer specifikt? 

Borsökna ligger cirka 5 km sydväst om Eskilstuna centrum med Borsöknasjön som mittpunkt. Just Rödingen ligger in vid Borsöknabadets parkeringsplats. Runt knuten finns vacker åkermark, natursköna promenadstråk, villor och den nya förskolan, British Mini.

Hur tar man sig till och från Borsökna?

Till Borsökna tar man sig enkelt! Antingen så tar man bilen, man kan cykla eller ta bussen. Borsökna har goda kommunikationer till centrum med täta bussavgångar.

Hur ser serviceutbudet ut i området? 

Närmaste matbutik ligger i Stenby. Där finns en mycket välsorterad matbutik med postombud etc. Med bilen tar du dig snabbt och enkelt till närliggande Tuna Park – Eskilstunas stora shoppingcenter med massvis affärer, stormarknad, apotek och systembolag.

Var ligger närmsta förskola/skola? 

Närmsta förskola är den nya och mycket populära British Mini som ligger lugnt beläget ett stenkast från Rödingen. Närmaste skola ligger i Mesta som ligger intill Borsökna. Mesta skola är en mycket populär och familjär skola med utbildning från förskoleklass till och med tredjeklass.

Hur gör man för att ställa sig i kö till förskolan?

Man ansöker enkelt via deras hemsida.

Vad kan man göra för aktiviteter i området med en kortare promenad eller cykeltur?

Man kan bada vid Borsöknabadet eller aktivera sig på det nyanlagda aktivitetsområdet precis intill. Runt husknuten har du även vackra promenadstråk. På vintern brukar Borsöknasjön skottas upp för skridskoåkning eller varför inte en härlig promenad?

Hur skulle ni beskriva det nya kvarteret Brf Rödingen

Ett mycket välutformat kvarter med goda variationer på husen. Här kan du verkligen få ett boende som du efterfrågar! Det erbjuds radhus om 99 kvm med olika storlek på tomten samt parhus om 124 kvm med olika variationer. Som pricken över i:et kommer vissa hus kunna välja orangeri som ett tillval!

Hur har och kommer området kommer utvecklas över tid, stadsmässigt, prisutveckling och efterfrågan?

Borsökna är ett expanderande område där det byggs mycket och som känns som ett framtidsområde. Det är ett område som är väldigt populärt bland Eskilstunaborna och priserna ökar för varje år. Efterfrågan är stor då det geografiska läget är perfekt!

Hur går man tillväga om man är intresserad av Brf Rödingen? 

Om du är intresserad av ett radhus i Brf Rödingen kan du kontakta oss, Annica eller Ellinor, som är ansvariga fastighetsmäklare för projektet. Du når oss på 0709–99 31 21 (Annica) eller 0767–60 86 00 (Ellinor).

Finns det något visningshus och hur gör jag för att besöka det?

Ja vi har faktiskt ett visningshus i området. Ett radhus om 99 kvm som ger en bra bild av bostäderna även i Rödingen. Kontakta ansvarig mäklare för att boka dig på visning för att se hur prisvärda, välplanerade och fantastiska dessa radhus är.

Läs mer och anmäl ditt intresse till Rödingen här eller kontakta Annica och Ellinor nedan.

Annica Lövgren
Reg. Fastighetsmäklare
E-post: [email protected]
Telefon: 0709-99 31 21

Ellinor Mersin
Reg. Fastighetsmäklare
E-post: [email protected]
Telefon: 0767-60 86 00

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!