Mäklaren berättar om Skogsgatan

Vi intervjuar Marcus Ehn, ansvarig mäklare för Skogsgatan i Brogård. Läs om allt från förskolor och skolor till kommunikation och aktiviteter som finns att göra i området!

 

Du är ansvarig mäklare för Skogsgatan i Brogård och vi vet att många av våra bostadsköpare är väldigt nyfikna på området! Vad skulle du säga är det bästa med området och fördelarna med att flytta till Bro?

Närheten till naturen och Mälaren i kombination med bra kommunikation. Vi ser även att området kommer att utvecklas väldigt mycket under kommande år med områden som bland annat Tegelhagen där cirka 1 500 bostäder kommer att byggas.

Var ligger Bro geografiskt?

Bro ligger nordost om Stockholm precis invid Mälarens strand.

Hur ser kommunikationen ut till och från Skogsgatan?

Skogsgatan ligger cirka 900 meter från Bros pendeltågsstation. Där går pendeltåg som tar dig till Stockholm City på 30 minuter. Förutom att spårbunden trafik är mer pålitlig och ett mer miljövänligt alternativ så slipper du även en rad olika byten. Här hinner man sätta sig till ro, läsa sin bok, dricka kaffe eller arbeta.

Hur ser serviceutbudet ut i området?

I Bro centrum finns bland annat Brohuset med gemensam entré till bibliotek, sporthall och simhall med en äventyrsdel. I centrum finns också all annan vardagsservice du behöver; välsorterad närbutik, restauranger, vårdcentral och bank. Strax öster om Bro finns Hällkana friluftsområde med både badplats och motionsspår.

Var ligger närmaste förskola och skola? 

Närmaste förskola/skola är Härneviskolan med verksamhet från förskola till årskurs 5 som ligger strax intill Bro station. För barn i årskurs 6-9 finns Broskolan vid Bro centrum. I närområdet planeras det även ett flertal nya skolor och förskolor.

Vad kan man göra för aktiviteter i området med en kortare promenad eller cykeltur?

På gångavstånd ligger Sveriges bästa golfbana; Bro Hof. Har man ett golfintresse kan den här banan i sig vara en god anledning att flytta till Skogsgatan. Utöver det finns det tack vare närheten till både skog och sjö möjlighet att utöva i stort sett vilken aktivitet som helst.

Känner du till något smultronställe i området som andra som bor i Bro uppskattar?

Bro Hof är utöver en fin golfbana även en mycket trevlig anläggning med en väldigt bra restaurang. Här kan en afterwork eller en sommarmiddag på terrassen med fördel avnjutas.

Många av våra kunder är unga par eller barnfamiljer. Vilka grannar kan de som flyttar in i Skogsgatan förvänta sig? 

Fördelen med att flytta in i ett nytt område som Skogsgatan är att det ofta skapas en stor gemenskap. Alla flyttar in samtidigt, många i liknande livssituationer, vilket ger utrymme för nya vänskaper som för både vuxna och små är för hela livet.

Hur tror du att området kommer att utvecklas över tid?

Vi ser en stor utveckling i området. Det i kombination med det natursköna läget och dess bra kommunikation är precis vad väldigt många söker idag. Här kan man på riktigt hitta en bra balans. Under de senaste månaderna har det även blivit än mer tydligt att vi framöver kommer att kunna arbeta mer digitalt och på distans, vilket gör att områden som Bro blir mer och mer attraktiva.

 

Kontakta Marcus Ehn om du är intresserad eller vill veta mer om Skogsgatan och Bro! Här kan du läsa mer om projektet.

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!