Blooc och Faskunge utvecklar den sista etappen i Borsökna tillsammans

Under våren 2019 tecknades det första avtalet mellan bostadsutvecklaren Blooc och Faskunge Fastigheter. Det första bostadsprojektet Brf Siken lanserades samma år och försäljningen tog snabbt fart. Under 2020 inleddes ett fortsatt samarbete i att utveckla Borsökna utanför Eskilstuna. Precis innan sommaren 2021 lanserades Brf Harren som andra etapp i området och efter ännu en försäljningssuccé kunde projektet produktionsstartas. Nu är det alltså dags för den sista etappen i Borsökna innan det är helt färdigbyggt.

I den första etappen är sedan årsskiftet 2020/2021 alla 23 familjer inflyttade. Produktionen av den andra etappen Brf Harren är i full gång. Under hösten 2021 har de båda bolagen arbetat hårt för att skapa något riktigt unikt i sista etappen. Precis som tidigare kommer denna etapp ha sin tydliga karaktär men den knyter också samman de olika etapperna på ett fint sätt.

”Med tredje etappen kan man säga att vi färdigställer området i Borsökna – gator och gårdsrum får sin avsedda utformning i samspel med de tidigare delarna. Väl definierade men varierande gaturum samsas med skyddade och intima gårdar och trädgårdsytor. Variation i hustyper och kulörer skapar en levande men väl sammanhållen helhet med plats för både samhörighet och avskildhet, där alla har chans att hitta just sin favorit,” säger Jacob Blombäck, Arkitekt på Blooc.

Det var i Borsökna som Ankie Bandstigen, VD på Faskunge Fastigheter, växte upp tillsammans med sina föräldrar och syskon. För de flesta Eskilstunabor klingar efternamnet bekant. Familjen Bandstigen har genom sitt ägande i välkända sportvarumärket STIGA Sports spelat en viktig roll i kommunens utveckling från traditionell bruksort till dynamisk framtidsstad. Planeringen av den framväxande stadsdelen är långt framskriden och expansionstakten hög. Inom några år kommer det att röra sig om totalt ett hundratal nya bostäder.

”I och med lanseringen av den sista etappen, Brf Rödingen, ser vi hur området nu tar klivet fullt ut att utvecklas till ett tryggt samhälle som utrustats med många fina prisvärda bostäder, en förskola med en fantastisk utemiljö, säker väg samt ett så kallat ”Village Green” med stor gräsplan, grillstuga, hinderbana, utegym och boulebana. Området har också ytterligare utrustats med belysning och vi lägger vikt vid att kvarteret bjuda in till rörelse och en aktiv fritid, men samtidigt kännas tryggt. I Brf Rödingen differentierar vi bostäderna ytterligare med blandade storlekar, parhus och radhus samt att vi addar på en tillvalsmöjlighet med estetiskt tilltalande orangerier på vissa av husen.  I o m att Brf Rödingen färdigställs slutförs exploateringen av denna detaljplan. Parallellt jobbas nu nästa detaljplan fram där vi mycket ser fram emot att ytterligare kunna bredda vårt utbud samt eventuellt också kunna erbjuda andra upplåtelseformer,” säger Ankie Bandstigen, vd på Faskunge Fastigheter.

”Vi är väldigt glada över det förnyade förtroendet från Faskunge Fastigheter att utveckla den sista etappen i idylliska Borsökna. Våra bolag delar samma värderingar och ambition – att utveckla prisvärda, väldesignade och hållbara hem. Vi ser mycket fram emot ett fortsatt samarbete,” säger Iris Vesterberg, Projektchef Blooc.

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!