Brf Opal i Sollentuna produktionsstartas utan säljkrav med inflyttningar från våren 2020

Under början av 2019 tecknades avtal mellan bostadsutvecklaren Blooc och Serafim Fastigheter om ett nytt bostadsprojekt i Sollentuna utanför Stockholm, som de båda bolagen har för avsikt att utveckla tillsammans.

Serafim Fastigheter förvärvade under 2018 byggrätterna i Häggvik som medger byggnation av 14 bostäder endast 400 meter från Häggviks pendeltågsstation. Nu påbörjas produktionen av projektet och markarbeten är i full gång ute i Sollentuna.

Bostäderna i Brf Opal kommer avropas i början av juni, utan något säljkrav vilket innebär inflyttningar redan från våren 2020. Bostäderna som är ritade av Blooc in-house arkitekter kommer produceras i någon av Deromes innovativa bostadsfabriker, i och med Deromes delägarskap i Blooc.

”Vi har säkrat en stark finansiering bakom projeket och i kombination med det stora intresset för Blooc bostäder och Deromes genomförandekraft känner vi oss trygga med att produktionsstarta projektet utan säljkrav, säger projektchef Tobias Sjögren, Serafim Fastigheter”

Projektet är ännu inte lanserat och VIP-visning planeras att hållas i mitten av juni och säljs av HusmanHagberg i Sollentuna. Bostäderna kommer säljas från 5 150 000 kr med en avgift på 4 186 kronor. Redan innan VIP-visningen har 50-tal intresseanmälningar kommit in. Nordea kommer att finansera bostadsrättsföreningen.

”Det är såklart ett superstarkt besked mot de som är intresserade av projeket, att vi kan meddela att projektet produktionsstartas utan säljkrav. Den korta inflyttningstiden på omkring 1 år, kommer göra att fler kunder känner sig bekväma med att köpa en bostad i Brf Opal, eftersom de i och med detta kan köpa och sälja på samma marknad, säger Robert Grahl, Reg. Fastighetsmäklare HusmanHagberg.

”Vi är mycket stolta över att samarbeta med Serafim Fastigheter och ser mycket långsiktigt på samarbetet. Våra organisationer kompletterar varandra och det gör att vi tillsammans kan skapa ett starkt marknadserbjudande utifrån vad marknaden idag efterfrågar. Det behöver vara både tryggt, prisvärt och snyggt säger Peter Hogren, Affärschef på Blooc.

 

Om Serafim Fastigheter

Serafim Fastigheter förvärvar förvaltningsfastigheter och råmark för utveckling till byggrätter samt för egen löpande förvaltning inom Stockholm och Mälardalsregionen. Bolaget vill skapa bostäder för normalinkomsttagaren i varje mikromarknad.

För frågor:

Peter Hogren, Affärschef Blooc
0705-32 76 69, [email protected]

Tobias Sjögren, Projektchef Serafim Fastigheter
0705-32 7669, [email protected]

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!