Brf Siken i Borsökna slutsålt!

Under våren 2019 tecknades samarbetsavtal mellan bostadsutvecklaren Blooc och den lokala samhällsutvecklaren Faskunge Fastigheter om ett nytt bostadsprojekt i Borsökna utanför Eskilstuna, som de hade för avsikt att utveckla tillsammans. Projektet omfattas av 23 stadsradhus ritade av arkitekterna på Blooc.

Projektet lanserades under våren och ansvarig mäklare för projektet är Annica Lövgren och Ellinor Mersin på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Eskilstuna. Redan kort efter VIP-lanseringen hade flera bokningar kommit in och i skrivande stund har nu alla 23 bostäder sålts till kunder som valt sitt nya drömhem i Brf Siken.

”Det är superroligt att försäljningen av projektet gått så bra. Vi tror att det är en kom-bination av att området Borsökna är ett av Eskilstunas mest attraktiva områden för barnfamiljer. Den nybyggda förskolan ger en fin helhet till området och bostäderna som arkitekterna på Blooc utvecklat är precis det målgruppen söker i sitt drömhem. Den moderna barnfamiljen i Eskilstuna efterfrågar en allt högre nivå på design och bostäderna som Blooc ritat har de detaljerna som gör hela skillnaden. Vi ligger också rätt i pris för vad marknaden idag kan betala,” säger Annica Lövgren och Ellinor Mersin, Fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.


Annica Lövgren och Ellinor Mersin, Fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Faskunge Fastigheter har flera år tillbaka utvecklat den nya stadsdelen Borsökna med ambitionen att skapa Eskilstunas absolut finaste område för barnfamiljer. Här bor redan barnfamiljer i de två tidigare etapperna och under hösten har de första barnen skolats skolas in i den nya förskolan som har byggts på området. Brf Siken blir det tredje kvarteret i området och inflyttningar sker under hösten med start från idag. Området omfattas av omkring ett hundratal bostäder intill den fantastiska Borsöknasjön.

”Vi är nöjda med försäljningstakten i Brf Siken och den respons vi fått från marknaden. Det känns otroligt roligt att kunna erbjuda Eskilstuna-borna något unikt, bostäder ritade av arkitekterna på Blooc med hög nivå på design fast till ett vänligt pris. Nu lanserar vi nästa etapp tillsammans i område, Brf Harren med 14 stadsradhus i bästa läge,” säger Ankie Bandstigen, VD på Faskunge Fastigheter.

”Vi är stolta över försäljningen i Brf Siken. Det blir vårt första uppförande av ett nytt bostadskvarter utanför Stockholm och Uppsala där vi känner oss som mest hemma. Det känns roligt att visa marknaden att vi kan bostadsutveckling och har örat mot rälsen i alla lägen. Nu ser vi fram emot inflyttningarna i Brf Siken och att få fortsatt förtroende att utveckla nästa etapp Brf Harren tillsammans med Faskunge Fastigheter”, säger Stefan Gustavsson, VD på Blooc.

Ankie Bandstigen, VD Faskunge Fastigheter, Henni Ruohonen, designchef Blooc och Stefan Gustavsson, VD Blooc.

Läs om vårt andra bostadsprojekt i Borsökna här

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!