Edition 2022 – Brew & Berries

Varje år lanserar Blooc en ny edition med en unik interiör färgsskala som är lika delar klassisk som kontemporär. Editionen är framtagen av våra arkitekter och präglar upplevelsen i våra bostäder genom kulören på köket, materialitet i badrummet och den karaktäristiska målade trappan. 

Årets edition kallas Brew & Berries och är som att dra lungorna fulla av sval frisk luft. Vi längtar efter att få vända blad och få energi av det vackra i vår omgivning. I år har vi fokuserat på kontraster i materialvalen som skiftar från krispig vitt till mattsvart och från varma mörkbruna träslag till en ljus himmelsblå kulör.  

Den nya editionen är en kombination mellan klassiskt, murrigt, fräscht och piggt. Lagom glatt, lagom seriöst.

Vi ville skapa något som står ut från mängden och våga ta oss an mer färg än vad vi har sett i inredning under de senaste åren.

Vi vill skapa hem med karaktär och just att använda mer färg är något som många vill ha hjälp med för att kunna landa i en balanserad helhet.

Luckorna i köket fick en blå kulör från Toniton som möter bänkskivan Moorland Fog i en ljust sandig kulör. Det glaserade kaklet är i grunden vitt, men plattorna skiftar i nyans vilket ger ett levande uttryck.

Här möter det mustiga ekgolvet, de krispigt vita väggarna och den eleganta trappan i en djup petrol-blå kulör.

Badrumskommoden och spegeln, som är våra egendesignade Blooc Objects, går i en varm, mörkbrun ton. Det blir ännu ett fint, dynamiskt möte med det ljust himmelsblå kaklet, Alchemist Pool.

Fönsterkarmarna blir brunlaserade och går i ton med ekgolvet, det blir en sammanhängande helhet med vackra utblickar mot grönskan utanför fönstret.

Våra arkitekter ritar alltid utifrån att många olika stilar ska få plats i våra hus. Vilken stil du än har ska du kunna ta med den till ditt nya hem! Men vi hoppas också att våra hus ska inspirera och hjälpa till i att utforska din inredningsstil. Med editionen Brew & Berries hoppas vi att man vågar doppa tårna i nya vatten. Så här kommer lite inspiration för vad vi tycker går som handen i handsken med editionens färger och materialitet:

De brunlaserade fönsterkarmarna och det varma, bruna ekgolvet för tankarna till 50/60-talet, det är tacksamt att matcha med några tidlösa designklassiker – i stil med bordet Tulip eller fåtöljen Karin. Designklassiker är en investering som du kan fynda på secondhand-sajter, auktion eller på loppis!

Vad gäller material gör sig editionen väldigt fin med både krom och perforerat glas. Huset bjuder in till att låta möblerna ta plats, en låg och djup soffa i naturmaterial gör sig därför riktigt bra i vardagsrummet. Med en klassisk och tidlös grund kan du sedan lägga till små färglada godisbitar i form av exempelvis tallrikar, bestick, en lampa eller lakan. På så sätt balanserar du vidare på editionens kontrastbaserade idé.

Editionen gör entré i projektet Kv. Björnmossen – Lindbacken.

 

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!