Björnmossen, Lindbacken

Hitta ditt nya drömhem i familjevänliga Lindbacken! Här får samtliga bostäder en stor avskild trädgård i tre väderstreck längs den rundade kvartersgatan Björnmossvägen. Gång- och cykelvägen mellan tomterna och gatan samt egna infarter ger avstånd till gatan och extra villakänsla och trygghet i vardagen. Kvarter Björnmossen blir det sjunde bostadskvarteret Blooc och Gillöga utvecklar tillsammans i Lindbacken strax utanför Uppsala. Kvarteret omfattar 16 nya bostäder om 124 kvm i parhusformat för den moderna barnfamiljen.

 

Kort fakta om bostäderna

 • Antal: 16 parhus
 • Upplåtelseform: Äganderätt
 • Boarea: 124 kvm, 3-4 sovrum
 • Pris: Från 5 775 000 kr
 • Energiklass: B
 • Tillträde: Inflytt från Q2 2025
 • Ort: Uppsala

Tidplan

 • Kommande
 • Säljstart
 • Byggstart
 • Inflytt (Q2 2025)

Arkitekten berättar

Kvarteret Björnmossen består av 8 parhus i en gles södervänd solfjädersform längs östra Lindbackens huvudgata Björnmossvägen. Med generöst dimensionerade och soliga tomter med gott om utrymme för uteliv och eventuella friggebodar skapar vi ett härligt kvarter med mycket villakänsla men med alla parhusets fördelar. Gång- och cykelvägen som löper framför tomterna, tillsammans med en planmässig begränsning om antal utfarter har gett oss möjligheten att införa några nya fina gestaltningsprinciper: egen infart och separat (delad) parkeringsyta, häck mot gatan längs med hela tomten samt planket vid entrén som skiljer av de båda bostädernas entréytor. Ofta hamnar ju bilparkeringen på framsidan av huset vid entrén när vi bygger parhus och radhus, men här i Björnmossen blir entréytan en egen avskild yta i fint söderläge, avskild med häck mot cykelvägen och plank mot grannen, med plats för både cyklar, sittgrupp/uteplats och soliga planteringar. Baksidans väl tilltagna terrassdäck och gräsmatta vetter mot kvarterets insida och anslutande villatomters trädgårdar.

Jacob Blombäck, arkitekt på Blooc

Läs mer Läs mindre

Intresseanmälan

Bostadsväljaren

 • Hus 1
  124 kvm, 5 rok
  415 kvm tomt
  Såld
 • Hus 2
  124 kvm, 5 rok
  350 kvm tomt
  Såld
 • Hus 3
  124 kvm, 5 rok
  340 kvm tomt
  Såld
 • Hus 4
  124 kvm, 5 rok
  338 kvm tomt
  Till salu
  5 830 000 kr
 • Hus 5
  124 kvm, 5 rok
  341 kvm tomt
  Till salu
  5 775 000 kr
 • Hus 6
  124 kvm, 5 rok
  372 kvm tomt
  Till salu
  5 825 000 kr
Fler bostäder

Om bostäderna

Varje tomt är genomtänkt planerad och förberedd att användas från start – trädäck mot trädgården, gräsmatta, häckar och planteringsytor finns på plats. En grusad gångyta leder upp till entrén. Husen är 124 kvadratmeter i två plan. På entréplan möts du av en välkomnande hall med siktlinje hela vägen till terrassdörrarna ut mot trädgården. Här har du också ett socialt kök med anslutning till matplats och vardagsrum. I vardagsrummet finns kaminen som lyser upp och värmer under kalla dagar och mörka kvällar. Helglasade pardörrar leder ut till terrassen med plats för både matbord, soffgrupp och grill för samvaro och avkoppling. En trappa upp samlas de mer privata delarna av huset – tre sovrum, badrum med badkar och ett öppet allrum. Ett takfönster ovanför trappan ger ett fint ljusinsläpp av himmelsljus i mitten av huset. Varje bostad får egen parkeringsplats i direkt anslutning till huset. Bostäderna i Kvarter Björnmossen erbjuds i äganderättsform, men vi har gjort köpet precis lika enkelt och bekvämt som att köpa bostadsrätt.

Köket i Björnmossen kännetecknas av ljusblå luckor och skåp som möter noggrant utvald materialitet. Köket delas upp i två delar, där delen närmast fönstret blir lite av ett smycke – medan den andra delen präglas av funktionalitet med rostfritt stål, förvaring och matglädje. Vid köksfönstret pryds väggen av ett ljust glaserat kakel upp till tak som ger köket en öppen och ljus känsla. I den andra delen av köket finns gott om förvaring i både bänkskåp och överskåp. Mellan kök och vardagsrum finns plats för middagsbord; här skapas ett socialt utrymme som bjuder in till härliga middagar framför kaminen. Vid matplatsen har du ett stort fönster och en fönsterdörr som leder ut till terrassen.

Vardagsrummet karaktäriseras av ett stort fönsterparti mot baksidan som sprider ljus i hela rummet. Helglasade pardörrar leder ut till terrassen och trädgården utanför – med båda dörrarna öppna suddas linjerna mellan ute och inne. På terrassen finns gott om plats för möblering, här ryms både soffgrupp, matplats och grill. I vardagsrummet finns också ett platsbyggt skrivbord för läxläsning eller hemmakontor.

På den övre våningen samlas husets tre sovrum och ett öppet allrum. Den här våningen tillåts vara mer privat, med ljusa vilsamma sovrum väl anpassade för storleken på huset. I alla sovrum finns inbyggda garderober och i stora sovrummet finns även en klädkammare. Rummen är utformade för att kunna nyttjas på det sätt du behöver det som bäst – sovrum, gästrum eller kontor. Det finns även möjlighet att välja till ett fjärde sovrum i stället för allrummet.

Badrummen är moderna och ger en varm och ombonad känsla med klassiska designelement utvalda av arkitekterna på Blooc. På entréplan är badrummet utrustat med dusch och wc; här finns också husets värmepanna bakom ett textildraperi och plats för extra förvaring eller skötbord. Badrummet på övervåningen har badkar och här finns även tvättmaskin och torktumlare – så du slipper släpa tvätt mellan våningsplanen.

Vår ambition är att bostäderna i Kvarter Björnmossen ska underlätta vardagen med lösningar som är funktionella, utan att göra avkall på designen.

Läs mer om våra bostäder

Läs mer

Bostäder med låg elförbrukning
och klimatavtryck – smart för både
miljön och plånboken.

Våra bostäder

Mäklare

Om området

Lindbacken är ett område med unik karaktär och atmosfär med närhet till en löprunda i naturen och med pendlingsavstånd till Stockholm. Ja, och en cykeltur till Uppsalas stadskärna. Området präglas av villor och radhus vid sidan av förskolor, skolor, idrottshall, fotbollsplan, parker och en liten huvudgata med närservice och inom kort även butiker. Lindbacken är en drömplats att växa upp på, som är trygg och kul och där vännerna är många. Med inspiration från den klassiska trädgårdsstaden är området varierat och grönskande, med fina gaturum, närservice, butiker och många umgängesplatser. Inte minst i den stora parken i hjärtat av Lindbacken som blivit en fantastisk plats för umgänge, lek och idrott både för boende och besökare.

Läs vårt reportage med Olivia & Mattias
som bor i en bostad utvecklad av
Blooc i Skogsbrynet – Lindbacken!

BLOOC FRIENDS

Intresseanmälan

Bostadens klimatavtryck (CO2e/m2 BTA)

 • Produktskede: 99,7
 • Transporter: 5,5
 • Byggspill: 4,5
 • Energiåtgång: 3,0
 • Total: 113

*Avser beräkning av A-skede, skillnader kan uppstå mot senare klimatdeklaration.

Att köpa nyproduktion

När du ska köpa en ny bostad är det mycket information du behöver ta del av och det kan ibland kännas övermäktigt och svårt att få grepp om alla delar. Speciellt då det också är så mycket annat praktiskt som tar tid: flyttbil, försäkringar, adressändring… vi förstår! För att göra det så enkelt som möjligt har vi samlat upp vanliga frågor, enkla tips och råd och instruktioner som gör det lite enklare att köpa, bo i och ta hand om din nya bostad. Här kan du läsa om hur det går till att köpa nyproduktion – från att du gör en första intresseanmälan till att du får nycklarna till din nya bostad och efter du har flyttat in.

Så går det till att köpa en bostad från Blooc

Bolånekalkyl

 • Pris: 5 775 000 kr
 • Lånebelopp: 70%
 • Räntesats: 4,67%
 • Grönt Bolån: -0,1%
 • Amortering: 1%
 • Driftkostnader: 3 530 kr
 • Boendekostnad: 22 220 kr/mån*

Kalkylen är baserad på från-pris i projektet. Räntesats från SBABs aktuella listränta (29 januari 2024). Driftkostnader inkl. el, värme, vatten, tv/bredband, sophämtning och hemförsäkring. Observera att driftkostnader är en uppskattning baserad på kostnadskalkylen, se detaljerad uträkning under dokument.

Tipsa en vän

Inte det du drömmer om? Önska var du vill att vi utvecklar nästa bostadsområde.

Prova nu!
Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!