Klart för ny förskola i attraktiva Borsökna med inskolning hösten 2020

Faskunge Fastigheter och Blooc har tillsammans utvecklat bostadsprojektet Brf Siken i Borsökna strax utanför Eskilstuna och kommer inom kort lansera ännu ett projekt i området. Nu tar Faskunge Fastigheter ytterligare ett steg mot att förverkliga visionen om ett av Sveriges med familjevänliga bostadsområde och skapar tillsammans med börsnoterade Hoivatilat en egen förskola i Borsökna.

Finska Hoivatilat bygger och blir långsiktig ägare till förskolan medan den privata aktören British Mini utvalts att stå för själva driften. British Mini är en del av British Schools som även driver grundskolan British Junior med cirka 900 elever från förskoleklass till årskurs 9. Skolan erbjuder ett koncept där ”Learning is serious fun” med lärandet i fokus och det engelska språket ständigt närvarande. Förskolan kommer bestå av åtta avdelningar och ett storkök och inskolning beräknas till höstterminen 2020.

– Vi är många som jobbat hårt för att detta ska bli verklighet, betonar Ankie Bandstigen, VD för Faskunge Fastigheter AB. ”Jag är själv uppvuxen i Borsökna och ser nu på nära håll hur det lilla samhället växer så det knakar. Jag känner mig därför mycket stolt över att vara en del i att möjliggjort att Borsökna nu äntligen kan stoltsera med sin egen förskola.

Behovet av såväl förskolor som skolor är mycket stort inom Eskilstuna kommun. Fram till år 2030 måste kommunen få fram närmare 4 000 skol- och förskoleplatser. Faskunge Fastigheter är fast övertygade om Eskilstunas potential som tillväxtort och tillhandahåller därför efter bästa förmåga mark för att få till stånd de för ett samhälle så nödvändiga funktionerna som till exempel en förskola och en skola.

– Vi har stora planer för förskolan som vi hoppas kunna öppna redan hösten 2020. Förskolan har planerats i ett nära samarbete med British Mini. Vi ser fram emot att fortsätta vår expansion genom långsiktiga investeringar i samhällsfastigheter i Eskilstuna och Sverige. De nya bostäderna, och den kommande förskolan, är belägna intill ett fantastiskt rekreationsområde med starka mervärden som bad, goda busskommunikationer och service. Borsökna fortsätter att växa, och både Hoivatilat och Faskunge Fastigheter är långsiktiga i sina investeringar, säger Maria Frid, vd för Hoivatilat.

+ Läs hela artikeln i Eskilstunakuriren!

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!