Nu är det dags för inflyttning i bostadsprojekt Brf Opal

Under början av 2019 tecknades avtal mellan bostadsutvecklaren Blooc och fastighetsutvecklaren Serafim Fastigheter om ett nytt bostadsprojekt i Sollentuna utanför Stockholm, som de båda bolagen hade för avsikt att utveckla tillsammans. 

Serafim Fastigheter förvärvade under 2018 byggrätterna i Häggvik som medger byggnation av 14 bostäder endast 400 meter från Häggviks pendeltågsstation. I juni 2019 avropades bostäderna Brf Opal som ritats av arkitekterna på Blooc.  

”Vi hade säkrat en stark finansiering bakom projektet och i kombination med det stora intresset för Bloocs bostäder och Deromes genomförandekraft kände vi oss trygga med att produktionsstarta projektet utan säljkravVi är mycket nöjda med försäljningen och hur smidigt produktionen av projektet löpt på, säger Tobias Sjögren, projektchef, Serafim Fastigheter. 

Produktionen har löpt på som planerat och efter höstens produktion i fabrik kunde de första stommarna resas under mitten av november 2019 av Derome, som står för produktion och entreprenad i alla de bostadsområden som Blooc utvecklar. Inflyttningarna planerades initialt till våren 2020 och nu är det dags för inflyttningar i projektet. Under Q2 2020 flyttar de första lyckliga bostadsköparna in i området.   

Vi känner oss nöjda med hur produktionen i fabrik och entreprenaden på plats har löpt på i Häggvik och ser fram emot att välkomna alla bostadsköpare till området under våren och hösten. Det är särskilt roligt att få välkomna nya bostadsköpare till vårt första område som vi utför tillsammans med Blooc efter sammanslagningen, säger Emelie Friden, Derome. 

Bostäderna i Brf Opal andas modern arkitektur för den sociala barnfamiljen. Den sobra exteriöra färgsättningen gör att husens träfasader smälter in i omgivningen och skapar en harmonisk känsla. Placeringen av husen längs den lilla gatan är skapar variation i området och bildar gröna uteplatser mellan byggnaderna i Häggvik. Bostäderna i två plan om 99 kvadratmeter har en synnerligen yteffektiv planlösning som underlättar, tillåter familjelivet och tillför kvalitéer i vardagen för den sociala barnfamiljen. I parhusen i Häggvik är materialvalen noga utvalda av arkitekterna på Blooc och vissa interiöra detaljer är dessutom ritade exklusivt av Blooc och går inte att hitta i en butik på stan. 

”Vi ser fram emot att första kunderna ska flytta in i kvarteret och skapa sina individuella drömhem i husen. Kvarteret har vuxit fram som en naturlig förlängning av detta befintliga bostadsområde och smälter in i båda skalan och riktningarna på ett harmoniskt sätt. Vi är väldigt nöjda över slutresultatet och det blir spännande att få vittna nya Blooc hemägare ta sig an sina nya hus och trädgårdar,” säger Henni Ruohonen, arkitekt & designchef på Blooc. 

 

För mer information eller frågor kontaktas:

Stefan Gustavsson, VD, Blooc
​Tel: 0733–58 05 78
​E-post: [email protected]

​Tobias Sjögren, Projektchef, Serafim Fastigheter
​Tel: 0706–55 35 17
​E-post: [email protected]

 

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!