Ny etapp i Borsökna tillsammans med Faskunge Fastigheter

Blooc får förnyat förtroende och planerar nu för nästa etapp med bostäder i Borsökna, Eskilstuna tillsammans med Faskunge Fastigheter

Under våren 2019 tecknades det första avtalet mellan bostadsutvecklaren Blooc och Faskunge Fastigheter. Det första bostadsprojektet Brf Siken lanserades innan sommaren och försäljningen tog snabbt fart. Nu får Blooc förnyat förtroende och planerar tillsammans med Faskunge Fastigheter nästa etapp i området Borsökna, Eskilstuna.

Den första etappen har förmedlats av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Eskilstuna och 12 av 23 bostäder är i skrivande stund bokade, vilket innebär att produktionsstart av projektet är närliggande. Projektet planeras att avropas i september/oktober vilket möjliggör inflyttningar redan under 2020.

Redan nu arbetar de båda bolagen för fullt för att förbereda en kommande lansering av nästa etapp och planerar att skicka in bygglov i oktober. I kommande etapp planeras 16 stadsradhus med fyra sovrum om 99 kvm i samma stil som tidigare. Området med de olika kvarteren kommer harmonisera väl med varandra, och samtidigt ha sin egen karaktär.

”Vi är väldigt glada över att få förnyat förtroende. Vår etablering i Eskilstuna har överträffat våra redan höga förväntningar och det känns både tryggt och kul att få göra detta tillsammans med just Faskunge Fastigheter. Våra organisationer kompletterar varandra och vi delar målsättningen att möjliggöra fina bostäder som folk har råd att bo i,” säger Stefan Gustavsson, vd på Blooc.


Ankie Bandstigen från Faskunge Fastigheter, Henni Ruohonen och Stefan Gustavsson från Blooc.

Det var i Borsökna som Ankie Bandstigen, VD på Faskunge Fastigheter, växte upp tillsammans med sina föräldrar och syskon. För de flesta Eskilstunabor klingar efternamnet bekant. Familjen Bandstigen har genom sitt ägande i välkända sportvarumärket STIGA spelat en viktig roll i kommunens utveckling från traditionell bruksort till dynamisk framtidsstad. Planeringen av den framväxande stadsdelen är långt framskriden och expansionstakten hög. Inom några år kommer det att röra sig om totalt ett hundratal nya bostäder.

”Vår vision om att skapa bostadsområden utifrån vårt motto ”Modern Suburban Living” går hand i hand med Borsöknas placering. Området är placerat mitt i den vackra naturen och samtidigt på bekvämt cykelavstånd till Eskilstuna och pendlingsavstånd till Stockholm. Det är högst aktuellt att bygga bostäder med en urban karaktär för en designmedveten målgrupp även utanför Stockholm. Att vara med i utvecklingen av Borsökna tillåter oss att tillsammans med Faskunge fastigheter möjliggöra en hög nivå bostadsdesign till ett konkurrenskraftig pris för framtidens Eskilstunabor,” säger Henni Ruohonen, arkitekt på Blooc.

”Tillsammans blir vi starka och kan ’trolla fram’ snygga, coola bostäder som folk faktiskt har råd med. Kombinationen av Faskunge Fastigheters mycket starka lokala förankring, Bloocs arkitekter och styrkan i Bloocs delägare, träindustrin Derome, gör att vi har något av en unik möjlighet att få fram riktigt bra produkter som är skräddarsydda för målgruppen unga, ej så kapitalstarka köpare. Det är en dröm som går i uppfyllelse att på detta sätt få utveckla vårt lilla samhälle Borsökna utanför Eskilstuna,” säger Ankie Bandstigen, vd på Faskunge Fastigheter.

För frågor: 

Stefan Gustavsson, Blooc
0733 58 05 79, [email protected] 

Ankie Bandstigen, Faskunge Fastigheter
0734 45 96 75, [email protected] 

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!