Skogsgungan nominerad till Årets Bygge 2022

Årets Bygge är samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda pris som varje år delas ut av tidningen Byggindustrin. Priset går till ett enskilt byggprojekt som slutförts under föregående år och som hållit budget, haft hög arbetssäkerhet och skapat mervärde. Under åren 1991-2006 delades Byggindustrins pris Årets Byggen ut i kategorierna Anläggning, Bostad, Hus och Ombyggnad. Efter ett uppehåll på några år återuppstod priset år 2013 som Årets Bygge.

Bostadsområdet Skogsgungan som är ritat av arkitekterna på Blooc och utvecklats tillsammans med Titania och Derome är en av de nominerade till årets upplaga av Årets Bygge. Konkurrensen är stenhård och i år har rekordmånga nomineringar kommit in kan man läsa i tidningen Byggindustrin.

”Vi är såklart väldigt ödmjuka inför att konkurrensen är stenhård och att det finns så många fina projekt med bland de nominerade, men håller såklart tummarna för att Skogsgungan blir en av tre finalister,” säger Camilla Käll, Blooc.

Under januari 2022 kommer tidningen Byggindustrin att presentera finalisterna veckovis och sedan sker prisutdelningen 24 mars på Construction Summit i Stockholm.

Se alla nomineringar här

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!