Skogsgungan – Mäklaren berättar

Ni är ansvariga mäklare för vårt bostadsprojekt Skogsgungan och vi vet att våra bostadsköpare är nyfikna på området! Vad är det bästa med att bo i Valsjöskogen?

I Valsjöskogen bor du med direkt närhet till natur, hav och mysiga insjöar. Området är lugnt beläget i barnvänliga Margretelund med ett litet centrum, matbutik, skola och förskolor. Skärgårdskommunen Österåker med centralorten Åkersberga är staden på landet. Här finns allt du behöver. Njut av att bo granne med en av världens finaste skärgårdar – kommunen bjuder på 1 100 öar och 93 mil kustlinje.

Var ligger Valsjöskogen geografiskt och projektet mer specifikt?

Valsjöskogen är en del av det populära området Margretelund naturligt inbäddat mellan bostadsområdet Högsättra och skogsområdet Trastsjöskogen. Skogsgungan ligger placerad i ett av Valsjöskogens bästa lägen längs den lugna kvartersgatan precis invid lekplatsen – området hjärta. Här bor du angränsande mot skog och natur med motionsspår som leder direkt ut i skogen. Redan när du svänger in mot Valsjöskogen märker du att detta område kommer bli fantastiskt. Det går verkligen att föreställa sig ett levande och barnvänligt område med blandad bebyggelse.

Hur ser kommunikationen ut till och från Valsjöskogen?

Strax nedanför kvartersgatan i Valsjöskogen finns en buss som tar dig direkt till Åkersberga. Här finns även den perfekta bussen för pendlaren som tar dig direkt till Humlegården. Med Roslagsbanan tar du dig enkelt från Åkersberga till centrala Stockholm på bara 30 minuter.

Hur ser serviceutbudet ut i området?

Här bor du med direkt närhet till all tänkbar samhällsservice, men ändå med havet och naturen runt knuten. I närområdet finns ett litet centrum, matbutik, skolor och förskolor. I Margretelund finns också den populära och välsorterade lanthandeln Favoriten. Här hålls det marknader, säljs plantor och blommor på sommaren och julgranar på vintern. I området finns även en utomordentligt bra husläkarmottagning och apotek.

Vad kan man göra för aktiviteter i området med en kortare promenad eller cykeltur?

Vill du ut på äventyr har du Trastsjöskogen runt knuten som bjuder in till långa härliga skogspromenader. Här kan du plocka bär och svamp eller bada i den mysiga insjön. Njut av att komma långt bort från trafikerade vägar och stadens brus! På sommaren når du flera fina badplatser och på vintern finns både skridskobana och backar för att åka pulka.

Berätta om era smultronställen!

Man får inte missa det närliggande Breviksbadet, nästan i Skärgården! Det här är Åkersbergas största bad med sandstrand och klippbad. Här finns minigolf, kiosk och volleybollplan. Domaruddens naturreservat med vedeldad sjöbastu och restaurang är en annan favorit där man även kan spela volleyboll och fotboll. Ta årets första dopp i Drängsjön som snabbt blir varm. På vintern plogas skridskobana och från vår till höst motionerar man runt i löpspår om 2,5 km, 5 km och 10 km. Det spåras dessutom längdspår för skidåkning här.

 

Var ligger närmaste förskola/skola?

Den närmaste skolan är Bergssättraskolan – en liten skola som är mycket omtyckt och som ligger vackert belägen på Sjöfågelvägen i hjärtat av Margretelund. Margretelundsskolan och Tråsätraskolan är också två populära skolor i området. Det finns flera förskolor, både kommunala och enskilda. Här finns bland annat I Ur och Skur Ekorrens föräldrarkooperativ som ligger ett stenkast från Valsjöskogen.

Många av våra kunder är unga par eller barnfamiljer. Vilka grannar kan de som flyttar in i Skogsgungan förvänta sig?

Margretelund är ett område som alltid lockar till sig unga par i startgropen att bilda familj och barnfamiljer tack vare närheten till flertalet skolor, förskolor, lekplatser och framförallt många lekkamrater till barnen. Området är samtidigt ett ställe där många väljer att bo kvar – många år efter att barnen är utflugna. Man trivs helt enkelt väldigt bra i området.

Hur tror ni att området kommer att utvecklas över tid – stadsmässigt, prisutveckling och efterfrågan?

Österåkers Kommun är en levande och ständigt expanderade kommun. Kommunen fortsätter att växa och nya stadsdelar bildas. Efterfrågan för nya bostäder är stark och det finns en ständig efterfrågan för nya naturnära bostäder. Åkersberga Centrum erbjuder gott om shopping i ett 70-tal butiker, caféer och restauranger. Margretelund kommer också stå mycket bra både i efterfrågan och prismässigt. Det är ett populärt barnvänligt och naturnära område att bo i. Att man vågar satsa på nya bostäder här är det absolut bästa betyget området kan få.


Kontakta Pege Abrahamsson och Malin Fuierer om du är intresserad eller vill veta mer om Skogsgungan och Valsjöskogen! Här kan du läsa mer om projektet.

Nyhetsbrev
Följ vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt om Blooc.
Fyll i alla obligatoriska fält.
Ett fel uppstod!
Tack för ditt intresse!